Favoritter,  Florida,  USA

Bilferie i Florida – 17 dagers reiserute

Bilferie i Florida er en uendelig rekke med opplevelser og her får du tips til en 17 dagers reiserute som vi har kjørt selv. Små, store og magiske opplevelser. Lange flotte strender, små koselige steder, lange rette veistrekninger, skyskrapere, cruiseskip, fornøyelsesparker, shopping og naturopplevelser. Og ikke minst ganske korte avstander så du slipper å bruke for mye tid i bilen, men får mer tid til opplevelser.

Fantastiske opplevelser hver dag på Bilferie i Florida!

Fra Orlandos Magic Kingdom og Disneys eventyrverden, til Kennedy Space og luftfart, uendelige strender langs østkysten fra Cocoa Beach til Fort Lauderdale, fasjonabelt på Miami Beach og shopping på Miami Bayside. For ikke å glemme den magiske Florida Keys med hav i alle verdens blåfarger og solnedganger som aldri vil glemmes.

Krokodiller og aligatorer i Everglades, kritthvitsand og skilpadder på Barefoot Beach på Vestkysten, 4. juli parade i Bonita Springs og helt til slutt Harry Potters magiske verden i Universal Studios i Florida.

Vi hadde fantastiske 15 hele dager (17 dager med ankomst og avreisedag) på bilferie i Florida i månedskiftet juni/juli.

Reiseruten for vår bilferie i Florida var slik:

Vi hadde en super rundreise med utgangspunkt i Orlando.

Dag 1: Flyreise Oslo-New York – Orlando
Dag 2: Orlando med besøk i Magic Kingdom
Dag 3: Orlando med besøk i Epcot Center
Dag 4: Orlando – Cocoa Beach (endelig på stranden)
Dag 5: Cocoa Beach med besøk på Kennedy Space Center
Dag 6: Cocoa Beach – Fort Lauderdale
Dag 7: Fort Lauderdale – strand og shopping
Dag 8: Fort Lauderdale – Mimami Beach – Miami
Dag 9: Miami – Florida Keys
Dag 10: Florda Keys med tur til Key West
Dag 11: Florida Keys – Florida City
Dag 12: Florida City – Everglades – Bonita Springs
Dag 13: Bonitas Springs – strand og shopping
Dag 14: Bonita Springs – 4. juli parade
Dag 15: Bonita Springs – Orlando
Dag 16: Orlando med besøk på Universal Studios
Dag 17: Orlando – New York (hvor vi ble i 2 netter før vi reiste hjem)

Denne artikkelen tar for seg opplevelsene hver dag på bilferien, med tips om hva du kan oppleve dersom du planlegger en bilferie i Florida.

Advarsel – dette er en lang artikkel. En 17 dagers bilferie i Florida gir deg utrolig mange spennende opplevelser.

Dag 1: Oslo – New York – Orlando

Vi mellomlandet i New York, på Newark flyplassen med utsikt til Manhatten.

Vi valgte å fly via New York, og etter en lang reise fra Norge landet vi til slutt i Orlando. Leiebilen ble hentet og vi navigerte oss fram til campingplassen hvor vi hadde leid hytte for de neste 3 dagene. Medbrakt GPS var kjekk å ha når vi skulle finne fram sent på kvelden.

Vi var 3 i reisefølget, min mann og meg selv, og vår 17 år gamle datter. For de første tre nettene av vår bilferie i Florida hadde vi booket en husvogn/hytte på Tropical Palms Resort and Campground i Orlando. Det var bare ca 15 minutters kjøring derfra til Disneys Magic Kingdom og Epcot Center, slik at vi slapp å bruke mye tid på kjøring de dagene vi skulle i parkene.

Tropical Palms ligger i et rolig område i Orlando, og inne på campingplassen var det deilig og avslappende atmosfære. Vi fikk en flott husvogn med 2 soverom, kjøkken og terrasse i skyggen av trærne.

Vi bodde de tre første nettene av bilferien i Florida i denne rosa husvognenen med terrasse på Tropical Palms i Orlando.

Dag 2 : Magic Kingdom

Etter en lang reise tok vi en rolig morgen, med frokost ute på terrassen før vi fartet av gårde til Disneys Magic Kingdom. Normalt satser vi på å starte tidlig for å unngå køer, men etter en lang dag med reise var det deilig å ikke stresse ut tidlig. Og i Magic Kingdom ble det ikke tid til å slappe av. Der var det for mye å se på, somfor mange attraksjoner og for mange show. En uendelig rekke med underholdning hele dagen.

Bli med på en dans med Lanbein i Magic Kingdom. Her svinger det 🙂
Magic Kingdom har mer enn bare attraksjoner å kjøre. Det er også mye å se på der.

Jeg hadde allerede vært en gang i Magic Kingdom i Florida mange år tilbake, og vært 2 ganger i Disneyland Paris – så vi forventet ingen store overraskelser. Men en ting vi aldri hadde fått med oss var lysshowet sent på kvelden. Siden vi ankom parken først ut på formiddagen satset vi på å holde ut helt til det ble mørkt og lysene ble tent. Og det klarte vi.

Lysparaden i Magic Kingdom er et lysshow uten sidestykke.

Les om vårt besøk i Magic Kingdom her!

Dag 3: Epcot Center

Etter en lang dag i Magic Kingdom hadde vi nok et parkbesøk på programmet. Men heldigvis en park med et lavere tempo og mindre folkemengder. Epcot Center er en park med fokus på kulturutveksling fra ulike land, som viser fram det beste de har i god Disney-stil. Men Epcot Center er også en plass for planeter, solsystem, vitenskap og fremtidens muligheter.

Det første som møter deg i Epcot Center er den store globen i Future World.

Selv om Epcot Center er en roligere park, var vår utfordring at det er så uendelig stort, med uendelig mange steder å se og ting å gjøre – så vi måtte igjen begrense oss. En dag i en Disneypark betyr valgets kvaler.

Vi tok oss derimot god tid og ruslet rundt i de 10 paviljongene til landene som er representert i parken: Canada, Storbritannia, Frankrike, Marocco, Japan, USA, Italia, Kina, Norge og Mexico.

På vei inn i den franske paviljongen i Epcot Center.

Les mer om vårt besøk på Epcot Center her!

Så ble det litt futuristiske opplevelser og magadrag med attraksjoner på ettermiddagen, før vi reiste tilbake til vår rosa husvogn på Tropical Garden. Der var det deilig å slappe av og kikke litt rundt på området, før vi pakket klart for avreise neste dag.

Et avkjølende bad i bassenget er deilig etter to hele dager i Disneyparker.

Dag 4: Orlando – Cocoa Beach

Etter en pangstart på bilferien i Florida, skulle vi nå reise videre. Dagens etappe var ikke lang, kun litt over 1 times kjøring uten stopp. Målet var Cocoa Beach for å slappe av i den rolige badebyen.

Dagens reiserute var slik:

Veistandarden i USA er for det meste meget bra. Det er enkelt å finne fram og de aller fleste hovedveier har flere kjørefelt i hver retning. I tillegg er det langt mellom hver sving. Veistrekningen er lange og rette. Sjekk den lille videosnutten under her for å se en typisk gate – fra Orlando.

Siden det var kort kjøretid fra Orlando til Cocoa Beach tok vi sikte på stranden ved Cocoa Beach Pier. Det var for tidlig til å sjekke inn på hotellet, og vi var klare for stranden, havet og den berømte pieren.

Utsikten fra Cocoa Beach Pier mot endeløse strender i Florida.

Cocoa Beach er en liten og rolig by som ligger like ved Kennedy Space center. Byen har en stor cruisehavn og en laaaaang sandstrand. Den berømte Cocoa Beach Pieren stikker langt ut i havet. Vi ruslet helt ut på tuppen av pieren for å få oversikt over stranden og slappe av i solen, før vi tok lunsjen på en av restaurantene på nettopp – Cocoa Beach Pier.

Etter å ha slappet av en stund og kjent på den deilige brisen fra havet og lyttet til lydene fra stranden, var det tid for å kjøre sørover den korte veien til hotellet. Vi skulle bo ved Wakulla Beach i 2 netter, og der var det duket for en rolig ettermiddag på stranden – nesten helt alene. Utrolig deilig etter 2 dager i folkerike, travle fornøyelsesparker.

Les mer om Cocoa Beach og Wakulla Beach her!

Det var stille på stranden utenfor hotellet. Akuratt slik vi trengte det etter et par dager i fornøyelsesparker.

Dag 5: Kennedy Space Center og Cocoa Beach

Etter en rolig dag var det på tide å ta et nytt parkbesøk. Denne gangen med romfart i fokus på Kennedy Space Visitor Center. Det var både et interessant og spennende besøk, spesielt for de i familien som er mer opptatt av teknologi enn meg. Men jeg syntes også det var fascinerende å se de enorme rakettene som tok mennesket til månen, den bittelille kapselen som romfarerne faktisk styrte ferden fra og den imponerende romfergen Atlantis.

Les mer om vårt besøk på Kennedy Space Center her!

Kennedy Space Visitor Center.

Vi var som vanlig tidlig ute og brukte en lang formiddag på Kennedy Space Center, før vi tok en deilig ettermiddag på stranden i Cocoa Beach. På stranden ved hotellet var det igjen stor plass og lite folk, og vi kunne skue ut mot havet og cruisebåtene som var på vei fra Cruisehavnen i Cocoa Beach.

Deilig ettermiddag på stranden på Wakulla Beach, met utsikt til cruisebåtene.

Ingen bilferie i USA uten shopping av praktiske ting til reisen. Det er ikke alt vi kunne ta med på flyet, så litt innkjøp for turen var nødvending. Vi fikk derfor vårt første møte med Publix, som er en varehandelkjede med butikker de fleste steder i Florida. Her fikk vi kjøpt det meste av det vi trengte på vår bilferie, enten det var drikke, nistemat, parasoller, klær, middag eller annet.

Tips: Kjøp en liten parasoll og solstoler, så får du det mye mer behagelig på stranden. Noen steder er det langt mellom solsengene for utleie. En liten kjølebag er også grei å ha på bilferie.

En liten ting vi oppdaget her på Cocoa Beach er hvor vanskelig det er å være fotgjenger i USA. Vi hadde tenkt oss over gaten fra hotellet til en butikk, men for å komme over gaten måtte vi enten gå langt før vi fant en trygg overgang, eller så måtte vi legge på sprang med livet som innsats. Vi droppet heller butikkbesøket og fastslo at bilen var en nødvendighet i USA. Det er det lite tilrettelegging for fotgjengere. Men til gjengjeld er alt lagt til rette med gode veier for bil.

Dag 6: Cocoa Beach – Fort Lauderdale

On the road again 🙂 Vi var jo på bilferie, og kunne ikke bli værende for lenge på ett sted. Denne dagen skulle vi kjøre kystveien sørover til Fort Lauderdale. Den raskeste veien tar ca 2 1/2 time å kjøre, men når vi er på bilferie handler det ikke om å komme raskest mulig fram, men om opplevelser på veien. Vi valgte derfor å kjøre A1A – veien som går langs med havet og brukte ca 4,5 time på kjøring – pluss noen stopp underveis.

Reiseruten fra Cocoa Beach til Fort Lauderdale
På bilferie i Florida er det mange steder som frister for et stopp.
Veistandarden langs A1A er helt grei 🙂

Langs denne veien er det uendelig mange steder det er mulig å stoppe for å bade eller gå en tur på stranden. Vi bare nøt utsikten fra bilen og kjørte sørover i vårt eget tempo. Et av stoppene var ved Fort Piece for å rusle en tur langs stranden. Når vi passerte fasjonable Palm Beach la vi merke til at bilene og husene så mer eksklusive ut enn lenger nord.

Parkområde ved Fort Pierce hvor vi tok en liten rast.
Fin utsikt til strender ved Fort Pierce.

Sent på ettermiddagen sjekket vi inn på vårt leilighetshotell som lå fint til et par kvartaler fra stranden. Vi tok oss en koselig rusletur på promenaden på kvelden.

Vi bodde på leilighetshotellet Tranquilo og hadde kort vei fra leiliheten til bassenget.
En rusletur langs strandpromenaden i Fort Lauderdale ved solnedgang er en fin opplevelse.

Dag 7: Fort Lauderdale

Etter å ha vært på tur i nesten en uke, var denne dagen en velfortjent hviledag. Strandtur og avslapning ved bassenget var det eneste vi skulle gjøre. Vi pakket med oss strandutstyret og kjørte til Fort Lauderdale Beachpark hvor det skulle være stor parkeringsplass. Og der vare det god plass til bilen vår. Nesten for god plass…

Utrustet med solstoler og parasoll, ruslet vi ned til vannkanten. En liten tur på snaue 100 meter og vi var utslitt. Det var så varmt og klamt at vi knapt nok klarte å puste. Det var bare å hive seg ut i havet og få kjølt seg ned.

Det var god plass på stranden i Fort Lauderdale.
Under parasollen kunne vi nyte utsikten, men varmen var kvelende….

Under parsollen satt vi og svettet en stund, helt til vi skjønte hvorfor det var så få folk på stranden. Det var rett og slett for varmt! Tunge mørke skyer lå bak oss og gjorde luften trykkende. Vi slet oss tilbake til bilen og kastet oss inn i bilen med aircondition på full guffe. Så kjørte vi noen få hundre meter til nærmeste isbar og kjøpte oss is og slush for å kjøle hodene litt.

Selv om solen skinte på stranden lurte det tunge mørke skyer over Fort Lauderdale.
En kald slush smaker himmelsk når det er så varmt at blodet nesten koker!

Istedet for strandtur dro vi på kjøpesenter. Der var det deilig og svalt med herlig aircondition, før vi på ettermiddagen kunne slappe av ved bassenget på hotellet vårt.

Ved bassenget hadde vi god plass – og vi kunne slappe av uten å bli forstyrret av andre gjester.

Dagen ble ikke helt som planlagt, men det ble likevel en fin dag.

Dag 8: Fort Lauderdale – Miami

Så var vi klare for nye eventyr i Florida. Nå gikk turen lenger sørover til Miami Bach og Miami. Dette vare en fin og kort kjøreetappe, så vi hadde tid til å ta noen stopp underveis.

Reiseruten fra Fort Lauderdale til Coconut Grove i Miami.
Vi kjører fra Fort Lauderdale med de tunge mørke skyene.

Vi kjørte selvfølgelig kystveien mellom Fort Lauderdale og Miami Beach. Litt over 40 kilometer og ca 1 time og 20 minutters kjøring. Med bebyggelse langs stranden hele tiden så vi ikke så mye til strendene, men vi så noen artige skilt som advarte om skilpadder på veien. Vi så ingen skilpadder, men etterhvert dukket høyblokkene i Miami Beach opp foran oss.

I Miami Beach slet vi med å finne parkering, men til slutt fikk vi lurt bilen inn i et parkeringshus. Så tok vi en rusletur til berømte stranden og strandpromenaden. På stranden var godt med plass, så eierne til alle de parkerte bilene var ikke på stranden.

Miami Beach med sine karakteristiske livredderhytter.
Miami Beach er en flott strand, som vi fint kunne vært mange dager på. Men på bilferien vår hadde vi ikke tid til å sløve på stranden for lenge.
Herlig og åpent landskap ved stranden i Miami Beach.

Miami Beach er også kjent for sin Art Deco arkitektur. Men pastellfargede fasader og avrundede hjørner. Vi slo oss ned under en parasoll på en bar langs den fasjonable Oscean Drive, og bestilte drikke uten å sjekke priser…. noe som var like greit for da hadde vi nok gått videre. Istedet fikk vi noen øyeblikk i de priviligertes verden.

Art deco, pastellfarger og palmer = Miami Beach.

Fra Miami Beach kjørte vi videre over broen, forbi den store cruisehavnen fram til Miami Bayside hvor vi tok en god lunsj på Hooters. Kanskje ikke det beste valget for en familie siden stedet er kjent for lettkledde serveringsdamer. Men uvitende som vi var, visste ikke vi det. Men de unge damene var både blide og hadde klær på seg, men så er kanskje ikke vi nordmenn så redd for å se noen i korte shorts som puritanske amerikanere er.

Miami Bayside er en oase i storbyen. Beliggende ved en “småbåthavn” – eller en “storbåthavn” sett med norske øyne siden båtene som lå der var alt annet enn små. Det er et stort parkområde med både restauranter og shoppingarkader. Og med flott utsikt mot skyskraperne i Miami. Et fint sted å tilbringe noen timer, og ikke minst mange skyggesteder, noe som er viktig i Florida midt på sommeren.

Miami Bayside er verdt et besøk når du er i Miami.

Siste etappe denne dagen var den korte veien til Coconut Grove like sør for Miami. Der hadde vi flottet oss med et 4-stjernes hotell. Og vi oppdaget at vi egentlig trives best når vi kan parkere bilen selv, bære bagasjen selv og slippe å ha noen løpende etter oss for å få tips. Mange stjerner kan bli litt stressende for en enkel og lite sofistikert nordmann. Men, det var deilig å ta i bruk hotellets basseng etter en lang dag på farta.

Kvelden ble avsluttet med en liten gåtur i smågatene i Coconut Grove, som er et av de eldste strøkene i Miami. Det var en gang et fasjonabelt sted, men nå var det stille og rolig, og kanskje litt slitt og glemt.

Dag 9: Miami – Florida Keys

Denne dagen hadde jeg gledet meg ekstra mye til. Jeg hadde vært på Florida Keys for mange år tilbake og hadde fantastisk gode minner om turkistblått hav og vakre solnedganger. Endelig skulle jeg tilbake.

Dagens etappe gikk fra Coconut Grove til øya Marathon i Florida Keys. Ca 174 km og 2 1/2 times kjøretid. Men vi hadde god tid og skulle kose oss på vei mot dagens mål. Her er reiseruten:

Jeg hadde laget en egen spilleliste for denne dagen. Med blant annet The Beachboys sang “Kokomo” for å komme i riktig stemning (ikke at det var behov for å få opp stemningen, men det gjør seg å synge med på Kokomo på vei til Florida Keys). Bare hør selv:

Å komme til Florida Keys er som å komme til et helt nytt land. Jo lenger ut i øyverden du kommer jo lavere blir byggene, jo blåere blir havet og det er herlig å følge med på alt som skjer utenfor bilvinduet.

Vi tok en liten stopp i Morada Bay på øya Islamorada. Der fikk vi den første smakebiten på idyllen her ute i paradiset, og litt iskrem å kose oss med i varmen til en helt fantastisk utsikt.

Fint sted for en pause og litt iskrem.
Idyllisk på Morada Bay på Florida Keys .

Etter en deilig pause blant alle de flotte fargene og den kritthvite sanden gikk turen videre langs Overseas Highway. Etter å ha passert Islamadora blir øyene mindre og veien går rett over det knallblå vannet.

Det er en opplevelse å kjøre fra øy til øy på Overseas Highway i Florida Keys.

Midt på dagen kom vi fram til hotellet vi hadde booket for to netter. Blackfin Resort & Marina. Det ligger langs med Overseas Highway, og fra utsiden så det litt småshabby ut. Men ekteparet som stod i resepsjonen var veldig hyggelige og vi fikk nøkkel til rommet som lå på baksiden – mot marinaen. Rommet var også litt slitent, men når vi tok turen ut til marinaen så var det ingen tvil om at her ville vi bo!

Badeplassen ytterst på Marinaen ved hotellet Balckfin Resort & Marina hvor vi bodde i 2 netter.

Utenfor Marinaen var det laget til en liten oase som for hotellets gjester, med solsenger, hengekøye, badeplass og ikke minst – en fantastisk utsikt til solnedgangen.

Mer om vårt opplevlse fra Blackfin Resort med to stjernes luksus her!

Vi tok bilen for å dra til Sombrero Beach. Stoppet på Publix og kjøpte med oss lunsj på veien og satte kursen mot det som skulle være en av Florida Keys beste strender. Turen gikk gjennom et boligstrøk, og det var god plass på parkeringen. Det var nesten ikke folk på stranden. Vi fikk derfor en fin ettermiddag på stranden med medbrakt lunsj, herlig avslapping under palmene og bading i det turkise vannet.

NB! Det er faktisk ikke så mange fine sandstrender i Florida Keys. Det vil si, det er mange strender, men ofte er det mye sjøgress og så langrunnt at det kan bli litt gjørmete bunn og uklart vann. På Sombrero Beach var det bare litt sjøgress, bunnen var fin og vannet var klart og fint å bade i.

Sombrero Beach på Marathon er en godt bevart hemmelighet og utenfor den store turiststrømmen.

Dagens opplevelser var ikke over selv om vi forlot stranden. Vi skulle få med oss kveldens show også – arrangert av naturen selv. Den berømte solnedgangen i Florida Keys. Og du trenger altså ikke å reise til Key West og sitte i kø for å få en vakker solnedgang. På hotellets badebrygge hadde vi panoramautsikt i stillhet, uten folkemengder – hvor vi kunne nyte solnedgangen i havet. Og ja! Den er mer enn bare en solnedgang. Jeg har aldri opplevd noen solnedganger som kan måle seg med dette.

Solnedgang i Florida Keyse – fra Blackfin Resort.

Dag 10: Florida Keys

En ny dag i Florida Keys. Herlig!

Denne dagen skulle vi kjøre til Key West for å utforske den berømte byen og finne en fin strand der. For å komme til Key West måtte vi først kjøre over den berømte 7 Mile Bridge, som er en attraksjon i seg selv. Veien går nesten 11 kilometer tett innpå vannflaten før den treffer en ny liten palmekledd øy.

Det er ca 1 times kjøring fra hotellet på Marathon til Key West. Her er kart med reiserute:

Det var en veldig varm dag. Og da mener jeg veldig varm dag! Rundt 35 varmegrader og strålende sol, så etter en time i bilen fristet det med et bad før vi skulle utforske Key West. Vi satte derfor kursen til sørsiden av byen (og øya), og fikk parkert bilen ved Higgs Beach og ruslet en tur til stranden. Det var utrolig deilig å kjenne havbrisen når vi tok turen ut på pieren. Der kunne vi kikke ned i vannet på fiskene som svømte rundt pålene. Men som på mange av Florida Keys strender så var vannet ganske grumsete, og det fristet ikke så mye å bade likevel.

Vi gikk en tur langs stranden og ut på bryggen ved Higgs Beach i Key West.
Higgs Beach i Key West med vakker hvit sandstrand, men dessverre ganske brunt og grumsete vann en del steder.

Lunsj er viktig å spise selv om det er varmt. Vi fant oss en restaurant nede på stranden, og der fikk jeg servert de beste skampiene med avocado jeg noen gang har spist! Hver gang jeg åpner en avocado her hjemme blir jeg like skuffet, fordi jeg jakter på den perfekte avocadoen jeg spiste i Key West.

Vi spiste lunsj ved stranden, i skyggen med flott utsikt.

Etter den himmelske lunsjen var planen å kjøre inn til sentrum av Key West for å sjekke ut den koselige byen der. Jeg hadde vært der en gang for mange år siden og jeg likte meg godt i de smale gatene, med små koselige hus, den berømte Sloppy Joes (hvor Hemmingway var stamgjest), og kaien med den berømte solnedgangen.

Men – ting blir ikke alltid som planlagt på bilferie i Florida på sommeren. Den lille turen tilbake til bilen var nok til at vi nesten kreperte av varme. Tanken på å rusle rundt i byen virket som en dårlig ide, så vi tok heller bilen og kjørte tilbake mot Marathon igjen. Med et strandhugg på veien.

Vi stoppet for å sole oss og bade på stranden i Bahia Honda State Park.

Vi stoppet ved Bahia Honda State Park. Der hadde jeg vært før og husket stedet som et badeparadis. Og det var det! Turkisgrønt vann med en badetemperatur som nesten var for varm (går det egentlig an??). Hvit og myk sandbunn. På selve stranden var det mye tørket sjøgress, men det plaget ikke meg når vannet var krystallklart og varmt, og med en lett sjøbris var varmen ikke lenger en plage.

Det er vakkert i Bahia Honda State Park.

Hele området er en nasjonalpark og du må betale for å kjøre inn på området (bare betal med et smil, det er verdt hver dollar). Selve området er stort og du kan tilbringe flere dager der om du vil.

Ta med parasollen ut i vannet? Hvorfor ikke når det er stekende hett under solen og mer behagelig i vannet.

Les mer om vårt besøk på Bahia Honda State Park her!

Når vi hadde fått nok av stranden, solen og bading kjørte vi tilbake til hotellet, og tok ettermiddagen på en solseng ytterst på marinaen der vi bodde. Og badet litt mer før vi avsluttet dagen med en ny vakker solnedgang.

Vi hadde igjen hotellets badeplass helt for oss selv.
Solnedgangen fra Blackfin Resort og Marina var ubeskrivelig vakker!

Dag 11: Florida Keys – Florida City

Så var det på tide å reise fra Florida Keys. Men først ville vi besøke delfiner. Florida Keys er kjent for delfiner, og vi valgt å besøke Theater of the Sea, som er en liten familiedrevet park med stort fokus på dyrevelferd. De tar vare på skadde dyr og trener dem opp igjen. Hele området er i en naturlig lagune slik at dyrene har relativt gode og naturlige omgivelser å svømme i.

Det var både sjøløveshow og delfinshow i den lille hyggelige parken.

Parken har en helt annen karakter enn store parker parker som SeaWorld. Du starter rundturen i parken med en guide som tar med gjestene på en liten båttur og følger deretter en “sti” rundt i parken, tett på fuglelivet, øgler, fisker, delfiner og papegøyer. På veien får du show med delfiner, sjøløver og papegøyer i uformelle omgivelser – på små scener.

Hele rundturen tar ca 2-3 timer, og er en hyggelig opplevelse. Det kostet ca kr 400 pr. person for å komme inn på området og være med på show. Du kan også kjøpe ulike andre pakker, som for eksempel å svømme med delfiner. Les mer om Theater of the Sea på hjemmesiden til parken.

Parken lå i en lagune og var et idyllisk og rolig sted.

Etter noen timer i Theater of the Sea kjørte vi mot fastlandet igjen, til Florida City hvor vi tok en shoppingtur på kjøpesenter med outlet. Noe som passet perfekt da vi fikk en skikkelig regnbyge for første gang på turen. Da er det greit å befinne seg innendørs i butikker.

Vi valgte bo på et hotell i Florida City som var et typisk amerikansk lavpris kjedehotell, som funket supert for en natt. Dette var det billigste stedet vi bodde på reisen og vi betalte under kr 500 for en natt med frokost. Beliggenheten ble valgt fordi det var kort vei til Everglades neste dag (og det at det var lav pris var også helt greit).

Hotellet vi bodde på i Florida City – etter en skikkelig regnbyge.

Dag 12: Florida City – Everglades – Bonita Springs

Etter 11 dager på tur ventet fremdeles nye og spennende opplevelser. Denne dagen skulle vi kjøre tvers over Florida til vestkysten, og på veien stoppet vi i Everglades Safari Park for å kjøre luftputebåt og lære om livet i Everglades.

Dagens etappe var på ca 200 km og 2 1/2 times kjøretid, på ekstremt lange og rette veier.

Reiseruten for turen fra Florida City til Bonita Springs ved Naples.

Vi valgte Everglades Safari Park som lå langs Highway 41, slik at vi slapp å kjøre langt inn i Everglades, og fordi de ikke hadde fokus på ekstreme krokodilleshow, men heller fokus på opplæring og dyrevelferd. Mange av krokodilleparkene tilbyr show med brytekamper med krokodiller, det ville vi helst slippe å se på.

Allerede ved inngangen fikk vi oppleve krokodillene /alligatorene som levde i Everglades. Mens vi stod i kø for å bli med på turen med luftputebåten speidet vi etter krokodiller. Skiltene fortalte oss at de skulle være i nærheten. Plutselig rørte det seg i vannet rett ved siden av oss og et digert krokodillehode dukket opp av vannet – en halv meter fra oss. Heldigvis var det et gjerde mellom oss og krokodillen. Vi fikk også se krokodiller/aligatorer når vi kjørte luftputebåten og i parkområdet.

Dyrene var enorme og de var late. De så nesten døde ut der de lå helt stille i solen. Guidene var kunskapsrike og kunne fortelle oss mye om livet i Everglades. Blant annet at aligatorene ikke var så farlig som ryktet. Men jeg tror jeg står over å snuble over en aligator likevel.

Aligatorer og krokodiller i Everglades.

Selv om det var spennende å se store krokodiller/aligatorer, var det turen med luftputebåt som var mest spennende. Den tok oss med ut i sumpen, og det var en opplevelse å kjøre i full fart i dette våtområdet. Båten tok oss med til jaktområdene for de store dyrene, men vi så ingen krokodiller eller aligatorer der, kun et par like ved selve parken.

Å kjøre luftputebåt er en støyende men artig opplevelse.

Båtturen gikk ute i våtmarkene, hvor vannet var dekket med siv.
Bli med på en liten del av turen med luftputebåt i Everglades.
Vi kjørte gjennom mangrove passasjer hvor vi kom tett inn på naturen.

Det kostet ca kr 300 pr. person for å komme inn i Everglades Safaripark. For dette fikk vi en 30-40 minutters tur med luftputebåt, et show med aligatorer og slanger, og en tur i jungelstien. Mer informasjon finner du på hjemmesiden til Everglades Safaripark her!

Etter en luftig tur med luftputebåt kjørte vi videre vestover. Vi tok et litet stopp i en indiansk landsby – Miccosukee Indian Village, hvor vi besøkte en giftshop med indiansk kunsthåndtverk og kjørte en liten tur forbi de enkle boligområdene. Så var det full fart mot Naples og Bonita Springs.

Utsikten fra hotellrommet i Bonita Springs.

Vi kom fram til hotellet i Bonita Springs på ettermiddagen, og slappet av ved bassenget resten av dagen. Her skulle vi bli i 3 netter, og vi hadde ingen store planer annet enn å gå på stranden, gå på shopping og se på 4. juli paraden.

Dag 13: Bonita Springs og Barefoot Beach

Shellsanden på Barefoot Beach er fin å gå barbent på!

Denne dagen var det det hvite strendene langs vestkysten som lokket. Barefoot Beach var målet når vi reiste ut på formiddagen. Det tok ca 15 minutter å kjøre til Barefoot Beach som ligger litt utenfor byområdet. For å komme dit måtte vi kjøre gjennom et ekslusivt boligstrøk som lå langs med stranden. Her var til og med veien eksklusiv med farget brostein. Dette var stor kontrast til det enkle boligstrøket i indianerlandsbyen vi besøkte dagen før.

Her lever de rike ved stranden! Vi fikk bare æren av å kjøre på den brostensbelagte veien forbi de eksklusive villaene.

Vel framme på parkeringsplassen til stranden ble vi møtt av skilt om å se opp for (eller ned etter) skilpadder. Og der på den ledige parkeringsplassen ruslet det en av skilpadde. Vi måtte bare smøre oss med tålmodighet og vente til skilpadden hadde flyttet på seg før vi fikk parkert bilen vår.

Skilpaddene ruslet rundt på parkeringsplassen ved Barefoot Beach.

Ut til stranden var det flotte turstier som gikk gjennom “jungelen” og ut til den hvite langestrakte stranden. Til tross for at Barefoot Beach ligger ganske nærme boligstrøkene, er det likvel langt utenfor byens larm. Stranden har vært på listen blant de 10 beste strendene i USA flere ganger.

Vi ble der noen timer for å nyte solen og bade, før vi fikk nok av solen og ruslet tilbake mot bilen, kjøpte oss en is og så litt mer på skilpaddene.

For å komme ut på stranden var det bygget en gangvei gjennom “jungelen”.
Det lønner seg å ta med egen parasoll på stranden. Det er ikke mange muligheter for å leie solsenger og parasoll her.
Utsikten fra solstolene våre på Barefoot Beach. Selv om det var en folksomt på stranden var det likevel god nok plass til alle.

Så peilet vi oss inn på et kjøpesenter, og wow – for et kjøpesenter. Det var som en egen liten by. På Coconut Point kjøpesenter er det lett å finne parkering, et ukent antall spisesteder, en liten innsjø med fontene, skilpadder, parkområder, spesialbutikker, magasiner, kino – egentlig alt du kan tenke på å gjøre i en lite by. Men denne er laget og drives som ett utendørs kjøpesenter. Det var lite folk der når vi var innom så det var et deilig sted å slappe av (noe som egentlig er sjeldent vi opplever på et kjøpesenter, som bruker å være mer stress enn avslappende).

Coconut Point i Bonita Springs var et kjøpesenter på størrelse med en liten by.


Dag 14: Bonita Springs – 4. juli paraden

I løpet av bilferien vår kom vi på at vi var i USA på 4. juli. Den store nasjonaldagen som feires med parader og fyrverkeri. Vi måtte jo selvfølgelig få med oss paraden, og siktet oss inn på paraden i Bonita Springs. Vi vurderte å kjøre ned til Naples, men tenkte at det kanskje ble litt kaos å finne fram i en storby, så vi gikk for paraden i en liten by.

I hotellets resepsjon fikk vi adressen til paradegaten og vi møtte opp en halvtimes tid før paraden startet. Vi fikk til og med parkert bilen nær paradegaten. Men alle skyggeplassene var opptatt, så det ble varmt å vente på det som skulle skje. Forventningene var store, men vi må dessverre si at vi ikke ble spesielt imponert. 17. mai tog her hjemme er en mer imponerende begivenhet.

Paraden startet med brannbiler med mye lyd.
Store lastebiler var pyntet med amerikanske flagg.
Noen kjørte små kjøretøy, selvfølgelig dekorert med amerikanske flagg.

Paraden minnet om en hybrid mellom politisk reklame og vårt norske Borgertog, med en stor forskjell. Her var det nesten ingen som gikk. Det var biler, brannbiler, lastebiler, motorsykler, hester og “flåter” som folk satt på. Og nesten alle hadde budskap som reklamerte for et kirkesamfunn eller en politiker. Og alle kastet ut godteri til oss som stod langs veien.

Hester var det også i paraden!
Og kristent budskap var det mye av i paraden. Amerikanerne er opptatt av religion.

Paraden var laaaaang. Det tok nesten en time fra den startet til vi endelig så slutten. Det var ingen høydare, men vi ble kjent med et hyggelig amerikansk par som fortalte oss litt om historien rundt paraden og hva som ville skje. Jeg har fremdeles kontakt med den hyggelig damen på Facebook 🙂

Stranden på Lovers Keys, som er en State Park, ligger like ved Fort Meyers.

Når paraden var ferdig fant vi fort bilen og kjørte en tur ut til kysten mot Fort Meyers Beach og stakk en ny tur innom vår nye kjøpesenterfavoritt i Coconut Point.

Dag 15: Bonita Springs – Orlando

Det nærmet seg slutten av bilferien i Florida, og dagen for den siste transportetappen. Vi skulle kjøre fra Bonita Springs til Orlando. Ca 340 kilometer og 4 1/2 times kjøring.

Ingen grunn til å klage på smale veier i USA.

Vi var på veien kl 10 og kjørte ut på hovedveien med 6-8 kjørefelt med boligerstrøk på hver side. De sparer ikke på veibredden når de bygger vei i USA.

Men de sparer kanskje på betjeningen på bensinstasjoner? Vi ble møtt av en fjærkledd og innpåsliten fyr når vi fylte bensin på vei mot Orlando.

Bensinstasjon eller dyrepark? Eller begge deler?

I tretiden var vi framme ved hotellet i Orlando. Denne gangen skulle vi ha 2 overnattinger i Orlando, og siden vi skulle til Universal Studios valgte vi et hotell nærmere The Strip. Men før vi sjekket inn på hotellet, stakk vi innom et billettkontor og sikret oss billetter til Universal Studios som stod på programmet neste dag. Etter en lang dag i bilen var det deilig å slappe av ved bassenget noen timer.

Vi blir fort rastløse, så etter et par timer med fokus på å gjøre minst mulig ved bassengkanten, ville vi sjekke ut Orlandos største Outlet kjøpesenter. Vi kjørte en kveldstur til Orlando International Premium Outlet. Sent på ettermiddagen er det mer behagelig temperatur til å gå ute, for kjøpesenteret er selvfølgelig et utendørs kjøpesenter. Men alle de kjente merkevarene! Et fint sted å rusle runt, et eldorado for shoppingelskere.

Dag 16: Universal Stuidos og Harry Potter i Orlando

Up in the morning, rise and shine! Siste dagen i Florida var det Harry Potters magiske verden vi skulle oppleve. Og siden vi kun hadde en dag til å besøke 2 Universal-parker – hadde vi ingen tid å miste. Vi var derfor på plass i Universal Studios i god tid før parken åpnet kl 0900.

Harry Potters magiske verden var et eventyr.

Så var det en flott, men slitsom dag i Universal Studios to parker, hvor vi brukte mest tid på The Wizarding World of Harry Potter.

Besøket i Universal Studios var magisk helt fram til solen stod høyest på himmelen, vi var sultne og alle spisesteder var fulle. Men vi fikk oss til slutt både skygge og mat, og holdt koken fram til ettermiddagen. Da hadde vi fått nok av parklivet og reiste tilbake til hotellet og bassenglivet istedet.

Les om besøket vårt i Universal Studios og Harry Potters magiske verden her!

Dag 16: Avreise til New York!

Vi hadde booket tidlig avgang med flyet til New York, og var på farta lenge før fuglene stod opp. Men hva gjør det når det var et par dager i New York som ventet på oss før vi reiste hjem?

Bilferien i Florida hadde en ende. Vi var alle superfornøyde med ferien, reiseruten og alle opplevelsene. Det var en fin kombinasjon av aktivitet og avslapning. Vi kan trygt anbefale denne reiseruten til andre som ønsker å dra på bilferie i Florida. Bare følg ruten og du vil garantert få en super ferie!

Favorittstedet i Florida? Helt klart Florida Keys! Men alle stedene var flotte å besøke, og jeg tar gjerne samme turen en gang til, kanskje med et par ekstra dager i Florida Keys eller til å bare ligge flat på en strand.

Reisehilsen fra Anne Bente!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 Shares
Tweet
Pin1
Share16