Florida,  USA

Paradisstrand i Florida Keyes

Bahia Honda State Park Bilferie Florida
Krystallklart og varmt vann venter deg i Bahia Honda State Park. Foto: Anne Bente Hauge

Bilferie i Florida Keys?

Da må du ta turen innom stranden i Bahia Honda State Park

Dette er mitt favorittsted i hele Florida Keys – stranden i Bahia Honda State Park. 

Stranden er hvit, vannet er krystallklart, fargen går fra turkis til blått og det er god plass både på stranden og i vannet. 

Selve stranden er ikke bred, men den er lang. Ved første øyekast ser stranden litt uryddig ut, da tørket sjøgress ligger langs stranden. Dette sjøgresset er viktig for øygruppens økosystem og selv om sjøgresset egentlig ikke passer inn i forestillingen om den perfekte stranden – er det likevel en helt naturlig del av strandens sjarm.  

Bahia Honda State Park Bilferi stopp
Bahia Honda passer for aktiviteter som kajakkpadling, eller du kan slå opp parasollen i vannet og bare nyte varmen!  Foto: Anne Bente Hauge

Beste badeplass i Florida Keys?

Denne stranden er laget for å bade. Det er fantastisk å vandre ut i det krystallklare vannet, som holder en temperatur som ligger langt over 30 grader. Det føles i alle fall slik når du vasser ut i vannet. 

Det er ikke alle steder i Florida Keys som har krystallklart vann slik som på Bahia Honda State Park. Ute på Key West opplevde vi at vannet var grumsete når vi var på stranden der.

Men her på Bahia Honda har du stor sjanse til å få nettopp det klare vannet som gjør det ekstra deilig å bade. Det er langgrunt med fin sandbunn helt ut til korallene overtar for sanden.

Dette er ikke stedet for å ta svømmeknappen, da vannet ikke går lenger enn opp til lårene på det dypeste. Men med dykkermaske og snorkel kan du kose deg lenge i vannet.

Eller rett og slett ta med parasollen og solstolen ut i vannet og slå deg til der istedet for på stranden.

Bahia Honda state Park Bilferie stopp
Stranden har sjøgress som er viktig for økosystemet, og det har sin naturlige og sjarmerende plass på stranden.  Foto: Anne Bente Hauge

Bahia Honda er mer enn bare en strand

I tillegg til bading er også stranden perfekt for å gå turer langs med vannkanten og bare nyte fargene og omgivelsene. Bahia Honda stranden er en del av en statelig park og er et vernet område for å ta vare på naturen.

Det er lang nok strand til å gå en lang tur langs stranden hvis du ønsker det, uten at du må hoppe over og gå sikk-sakk mellom soltilbedere.

Bahia Honda State park på bilferie i Florida Keys
Den fine sandbunnen går et stykke ut til den møter korallene og skifter farge.  Foto: Anne Bente Hauge

Etter sandbanken i det grunne vannet kommer korallene som gir et dramatisk skifte av fargen på vannet, fra lys turkisgrønn til dyp blå. 

Bahia Honda på Bilferie Florida Keys
Stranden i nasjonalparken ligger så langt du kan se. Her er det bare å ta beina fatt og gå en lang tur om du vil.  Foto: Anne Bente Hauge

Bahia Honda State Park er stor, og hvis du har tid og lyst kan du tilbringe mange dager her og utforske naturen mellom soling og bading. Eller du kan ta en kjapp tur innom for å bading og soling i et par timer.

Biltur Florida Keys - Bahia Honda State Park.
Herlig klart vann på stranden i Bahia Honda State Park.  Foto: Anne Bente Hauge

Aktiviteter i Bahia Honda State Park

Mulighetene for aktiviteter er mange, blant annet; Fugletitting, kajakkpadling, fisking, sykling, snorkling, dykking, båtturer, vandreturer og mye mer.

Det er flere strender på området, og det er mulighet for både å campe og leie hytte hvis du vil bo i dette paradiset.

Vi var bare innom på vår ferd mellom Marathon og Key West, og med et stramt ferieprogram hadde vi ikke tid til å utforske alle mulighetene dette vakre stedet hadde å by på. 

 Bahia Honda State Park
Det trenger ikke å være overfylt på strendene i Florida Keys.  Foto: Anne Bente Hauge

Hvis jeg noengang reiser til Florida Keyes igjen, vil jeg garantert utforske mer av denne lille øya og alt den har å by på.

Her finner du Bahia Honda State Park

Bahia Honda State Park ligger like etter den berømte 7 Miles Bridge på vei mot Key West, like uten for Marathon.

På vårt program for bilferien i Florida hadde vi lagt inn tid til å stoppe noen timer her. Vi kjørte inn hovedinngangen og parkerte omtrent ved det røde merket på bildet. 

For å komme inn i de statlige parkene er det som oftest et gebyr å betale. Det var det også i denne naturparken og du må forvente å betale ca 1o dollar for å kjøre inn på området.

Men det er verdt hver krone (eller dollar).

Mer informasjon om Bahia Honda State Park finner du her…

 

Håper du fikk inspirasjon til å ta neste bilferie til Florida Keys?

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som digger Florida Keys

Anne Bente Favorittreiser på Florida Keys
Fornøyd reiseblogger på Bahia Honda

Har du lyst på flere reisetips fra Florida?

Klikk her for å få flere reisetips fra solrike Florida

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share