Om favorittreiser

En reiseblogg om små og store opplevelser!

Det beste med reisen er det som er gratis!

Reiseblogger - Anne Bente Hauge på Maldivene

Jepp, det mener jeg helt bestemt. Selvfølgelig må du betale for transport og overnatting, men de største og beste opplevelsene er som regel gratis.

Og nettopp det handler denne reisebloggen om. Alt du kan oppleve på reisen som faktisk er helt gratis – bare du oppdager dem!

Reiseopplevelser for minneboken

Det vil si naturen, kulturlandskap, byene, gatelivet og folkene du møter. Alle inntrykkene som du tar med deg, opplevelsene som du alltid vil huske. Den perfekte stranden, et gateteater, en utsikt, en naturopplevelse. Alt dette er helt gratis – og alt du trenger å gjøre er å dra dit opplevelsene er og ikke minst, legge merke til dem.

Det handler ikke om hvor du reiser, men hva du ser og føler når du er på reise.

Det handler om å være tilstede og se det som er rett foran nesen din – der du er – og glede deg over det. Ta på deg dine “explorer-briller” og legg merke til detaljene og alt som foregår rundt deg.

Happy reiseblogger på Kyststien utenfor Larvik.

Korte og lange reiser er like bra!

Du trenger ikke engang reise langt for å få de gode opplevelsene. Du trenger bare å gå utenfor husets fire vegger og oppdage nabolaget ditt med nye øyne. Vær nysgjerrig og utforsk stedene, enten det er der du bor eller på en reise til andre land. 

Her på denne reisebloggen, Favorittreiser.no – deler jeg mine beste reisetips fra nær og fjern. Først og fremst alle de gode pplevelsene jeg har når jeg er ute og reiser.  Jeg tar deg med både i vårt eget land og til andre deler av verden.

Mine favorittreiser er ikke bare de som er eksotiske.

Det å oppleve våren på Kyststien her i Larvik gir meg like gode minner som å oppleve en strålende solskinnsdag på Key West.  Men mest av alt søker jeg nye opplevelser, enten de ligger noen meter utenfor huset jeg bor i her i Larvik, eller de ligger på den andre siden av verden.

Nye reiseopplevelser gir meg masse påfyll av energi.

Jeg elsker å reise og oppleve nye steder. Det er sjelden jeg reiser tilbake til det samme stedet flere ganger. Ikke fordi stedene ikke er bra nok for et nytt besøk, men fordi listen min over nye steder jeg ønsker å reise til er lenger enn jeg tror jeg rekker selv om jeg blir mer enn 100 år.

Foreløpig har jeg vært i ca 28 land og reist både med og uten familie. Jeg ble reisefrelst allerede som 8 åring da jeg var i Frankrike med familien en hel sommer. De første 15 årene av mitt yrkesaktive liv jobbet jeg i reisebransjen. Men selv om jeg ikke lenger jobber i reisebransjen er hodet mitt på reise nesten hver dag. Ikke minst får jeg mimre mye i denne reisebloggen som jeg deler med deg som ønsker å lese og bli inspirert.

Mitt første reiseminne: Jeg var 6 år og Pappa kom hjem fra Haiti. Les her.

Min favorittreise: Den neste reisen jeg skal på! Det har jeg skrevet om her!

Enten planlegger jeg nye turer, drømmer tilbake til turer som har vært eller drar på tur!

Jeg opptatt av å gjøre god research før jeg reiser til et nytt sted, slik at jeg kan få med meg mange gode ferieminner tilbake til hverdagen igjen. For meg starter reisen allerede når jeg utforsker reisemålet med Google, Instagram og reisebøker.

Reisebloggen ble til fordi jeg liker å skrive, liker å reiser, liker å ta bilder og liker å lage nettsider. Og ikke minst, så er det fantastisk gøy å kunne dele opplevelsene med deg som leser.

Denne reisebloggen skriver jeg like mye for meg selv som for deg som er leser. Snubler du innom reisebloggen min håper jeg du får inspirasjon til nye reisemål, både de som ligger der du bor og de som ligger rundt om hele verden og venter på deg.

Håper du finner noen tips, og legg gjerne igjen en kommentar hvis du blir inspirert.

Nyt hver dag, enten du er på reise eller ikke!

Reisehilsten fra 
Anne Bente som står bak reisebloggen Favorittreiser.no

Følg Favorittreiser på Sosiale Medier

Instagram: @Annebentes_favorittreiser
Facebook: Favorittreiser

Samarbeid og reklame

Enkelte innlegg på Favorittreiser.no er skrevet i samarbeid med en reiselivsaktør og er merket med Pressetur / Annonse / Reklame.

Det betyr at disse innleggene er å regne som reklame. Jeg merker alltid disse innleggene som er skrevet i samarbeid med en profejsonell aktør med Pressetur / Annonse / Reklame. Uansett skal du være trygg på at det jeg skriver er basert på mine personlige erfaringer og at ingen styrer hva jeg velger å skrive. Mine meninger kan ikke kjøpes og jeg bestemmer selv hva jeg vil skrive og anbefaler kun steder jeg basert på mine egne erfaringer.

For presse og bedrifter

Jeg er åpen for samarbeid med reiselivsbedrifter, destinasjoner og presse for å skrive om reisemål og opplevelser:

  • Pressetur / sponset opphold / sponset opplevelse
  • Artikler / reportasjer for andre medier (har erfaring som frilansjournalist)
  • Betalt omtale i bloggen
  • Reklame på bloggen

Kontakt meg gjerne:

E-post: annebentehauge@gmail.com

Hvem er personen bak Favorittreiser?

Jeg bor i sommerbyen Larvik med min mann som er yrkesfaglærer. Vi har en datter som studerer i Oslo, 2 voksne bonusbarn og et herlig bonusbarnabarn.

Jeg er til daglig i full jobb hos Inspiro Academy, hvor jeg jobber som innholdssjef med fokus på å skape godt innhold både til markedsføring og online-kurs, lære våre kursdeltakere hvordan de lager online-kurs og ikke minst online-marketing.

Jeg jobber i tillegg som prosjektleder og designer for Journalistskolen.no

Jeg har jobbet som frilansjournalist for Magsinet Ledernytt, vært fast skribent for Reiseguiden og tekstforfatter for turbeskrivelser for Island Protravel og skrevet for en mengde andre bedrifter i ulike bransjer.

Jeg har jobbet 15 år i reiselivet med turproduksjon, katalogproduksjon, markedsføring og booking av reiser.

Jeg har vært gründer av egen merkevare og drevet egen nettbutikk i 10 år på fulltid innen hobbybransjen.

Min utdanning er av ymse slag med nesten 5 års høyskolestudier, innen markedsføring, økonomi, språk, pedagogikk, mediakunnskap og kulturformidling.