Florida,  USA

Lange hvite strender på Cocoa Beach

Cocoa Beach på Bilferie i Florida
Cocoa Beach er kjent for sin populære pier på stranden. Foto: Anne Bente Hauge

Cocoa Beach i Florida

I Cocoa Beach er tempoet lavere og stilen løsere. Her er mindre folk og mer plass. Det er mindre trafikk og kortere avstander, Det er lavere priser og mer gøy for pengene.

Cocoa Beach er ikke som Miami Beach. Selv om strendene er like hvite, er folkene og stedet helt forskjellig.  

Byen ble etablert så sent som i 1925 og har kun 12 000 innbyggere. Mange av disse jobber med de amerikankse romprogrammene, siden Kennedy Space Center ligger like på nordsiden av Cocoa Beach. Kennedy Space Center er fast oppskytingssted for de amerikanske rakettutskytningene i tillegg til at det er et populært besøkssenter der.

Cocoa Beach på Bilferie.
Cocoa Beach Pier deler stranden i 2 med flere restauranter og en lang brygge. Foto: Anne Bente Hauge

Supert stopp på bilferie Florida

Vårt besøk i Cocoa Bech er på vår bilferie i Florida. En roadtrip på litt over 2 uker og Cocoa Beach er andre målet for bilferie. Vi kom kjørende fra Orlando og etter et par dager i fornøyelsesparker er vi klare for føle og ta på Floridas strender.

Vi tar derfor sikte på Cocoa Beach Pier som ligger midt på stranden i Cocoa Beach. De knalle fargene på pieren mot den hvite sanden og den blå himmelen gir oss umiddelbart feriefølelsen.  

Vi  får parkert bilen rett ved inngangen til pieren og vi setter kursen rett inn på Pieren. Målet er å komme helt ut på tuppen for å få utsikten av strendene. Vi passerer flere restauranter inne på Pieren, og helt ytterst hvor vi blir møtt av fargerike solstoler og en bar.

Denne siste delen av Pieren koster det penger å komme ut på, men det er verdt å ta turen helt ut. Det er god plass og mange ledige stoler og vi dumper ned i hver vår solstol og nyter utsikten til begge sider.

Jepp, dette er Florida!  Vi har det bra på bilferie i Florida!

Cocoa Beach Pier er et fint stopp på bilferien i Florida
Helt ytterst på Cocoa Beach Pier, med utsikt mot havet og strendene. Foto: Anne Bente Hauge

Ytterst på Cocoa Beach Pier

Ute på pieren blåser det en deilig frisk vindpust fra havet, slik at vi en liten stund glemmer den kvelende heten som er i Florida om sommeren.

Stranden i Cocoa Beach går fra cruisebåthavnene i nord og  sørover til det som ser ut som endeløse hvite strender. Det ligger både boliger, leiligheter og hoteller langs stranden, men her er det ingen skyskrapere som du finner lenger sør i Florida.

I Cocoa Beach er det en mer avslappet stemning og ikke minst mindre folk. Spesielt hvis du beveger deg litt forbi Cocoa Beach Pier som er selve midtpunktet på stranden.

Cocoa Beach Pier på Bilferie
Ved Cocoa Beach Pier er det mange soltilbedere. Foto: Anne Bente Hauge

Stranden for oss selv!

Vi bodde på Wakulla Resort, som lå like ved stranden litt ca 2 km sør for Cocoa Beach Pier. Her var det stille og rolig og vi fikk nesten hele stranden for oss selv.

Cocoa Beach hvit strand
Stranden ved hotellet vi bodde på var hvit og fin, og nesten uten folk – selv om det var kort vei til Cocoa Beach. Foto: Anne Bente Hauge
Wakulla Beah på Cocoa Beach
Wakulla Beach var et rolig sted på den lange stranden ved Cocoa Beach. Foto: Anne Bente Hauge

Mens vi slappet av på stranden kunne vi følge med på fugelivet og båtene som passerte. Cocoa Beach har en cruisebåthavn for blant annet cruiseskipene til Diseney, og de store skipene passerte utenfor på vei til sine destinasjoner i Caribia.

Vi kunne nyte livet på den hvite stranden uten å tenke på å plage naboen, da vi hadde stranden nesten for oss selv.

Wakulla Beach
Stille på stranden ved Wakulla Beach. Foto: Anne Bente Hauge

Vi besøkte Cocoa Beach i forbindelse med vår rundreise i Florida i 2016, og bodde 2 netter i denne avslappende sommerbyen. Siden dette også er stedet hvor Kennedy Space Center holder til, var vi selvfølgelig også en tur innom der for å besøke astronautene. Mer om dette kommer i et annet innlegg.

10 ting å gjøre når du er i Cocoa Beach

Cocoa Beach er et fint sted å stoppe når du er på roadtrip i Florida. Her kan du fint legge inn en eller flere overnattinger slik at du får med deg noen av høydepunktene!

1) Cocoa Beach Pier og stranden
– Du velger selv om du vil være blant folk, eller ha stranden nesten for deg selv.

2) Kennedy Space Center
– Dette må du ikke gå glipp av. Dette er spennende både for store og små som er litt fasinert av vår store verden og teknologi.

3) Besøke Port Canaveral Cruises
– Her går de store cruisebåtene fra. Blant annet Disneys cruisebåter. 

4) BCC Planetarium & Observatory
– For deg som vil lære mer om verdensrommet og studerer det selv gjennom det store teleskopet.

5) Historic Cocoa Village
– Koselig liten bydel som du kan rusle rundt i de historiske gatene i byen som ble skapt av fiskere på slutten av 1800 tallet.

6) Brevard Zoo

7) Spille Golf på Duran Golf Club

8)The Merritt Island National Wildlife Refuge

9) Padle i Banana River

10 )Besøke Ron Jon Surf Shop

Og sist men ikke minst – Utflukt til Orlando og alle fornøyelseparkene som er der. Det er ca 1 times kjøring til Orlando, slik at du kan kombinere badeferien med parkbesøk.

For mer informasjon om Cocoa Beach og hva du kan finner på når du er der : www.visitcocoabeach.com

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som digger bilferie i Florida!

Familien på tur på Kennedy Space

Har du lyst på flere reisetips fra Florida?

Klikk her for å få flere reisetips fra solrike Florida

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share