Favoritter,  Florida,  USA

Fortryllet av Harry Potter i Universal Studios i Orlando

Vi var på bilferie i Florida, og Harry Potter stod på programmet. Datteren min har rundet alle Harry Potter bøkene mange ganger, og det var et stort krav om å besøke Wizarding World of Harry Potter i Universal Studios i Orlando i løpet av ferien.

Selv har jeg aldri vært en stor Harry Potter Fan, men jeg har vært fascinert over alle kulissene og detaljene i filmene (som en god mor har jeg fått med meg en del av filmene opp gjennom årene, selv om jeg ikke vil kalle meg en fan).

Men, i det vi gikk inn i The Wizarding World of Harry Potter var jeg fortryllet! For en eventyrverden de har skapt her i Universal Studios. Det er detaljer over alt og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Jeg kjenner ikke til detaljene i bøkene, men med en datter som var i en syvende himmel,tror jeg det var et bra sted for en blodfan også.

Sjekk ut 10 tips til en god opplevelse nederst i artikkelen.

Inne i “landsbyen” Diagon Alley er det mange flotte fasader og hus.

The Wizarding World of Harry Potter

I Universal Studios Resorts i Orlando er Harry Potter fornøyelsesparken to-delt. En del ligger i den mer “filmhistoriske” delen i Universal Studios Florida. Der finner du The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley med Kings Cross Station og perrong 9 3/4. Dette er en park inne i parken. Utenfor blir du møtt av en tre etasjers buss og en relativt anonym inngang til Kings Cross Station.

På utsiden av Harry Potters verden finner du denne 3 etasjes bussen.
Inngangen til Harry Potters magiske verden går gjennom en nøytral entre ved Kings Cross.

Så åpner det seg et mylder av hus, butikker og trange gater i god Harry Potter stil. For ikke å snakke om den ilsprutende dragen som vokter (eller skremmer) alle turistene. Dette er et virvar av detaljer, utsmykninger, små rare ting, kule skilt, rare butikkutstillinger, fargerike bygg og skakke bygg – og ganske mange mennesker som ville oppleve det samme som oss.

Den store dragen som vokter byen spruter ild ved jevne mellomrom! Se opp og følg med, for det vil du ikke gå glipp av.
Fasadene er fulle av detaljer fra filmene.
Det er fascinerende å se på alle de ulike skiltene, tårnene, fargene og krumspringene de har laget på fasadene.

Vi skulle rekke 2 parker på en dag, så vi hoppet glatt over karuseller og andre attraksjoner inne i Harry Potters verden, og brukte tiden vår med kikke oss rundt på alle de spennende detaljene. Hodet mitt gikk nesten trill rundt for å få med meg alt. Og når vi gikk inn i butikkene fikk ikke nakken hvile – for der var det minst like mye rart og snålt å se på.

Fargerike detaler og morsomme skilt utenfor en av butikkene i Harry Potters magiske verden.
Butikkene var også fulle av magi. Trange og overfylte lokaler med alt mulig rart som hører til i Harry Potters magiske verden.
Du kan gå lenge og se deg rundt i Harry Potters verden.
Vi var ikke alene i Harry Potters Diagon Alley.

I disse gatene kunne vi gått i timesvis, men med begrenset tid og et tett program måtte vi forlate Diagon Alley for å reise til neste park, for å besøke The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade. For å komme dit måtte vi gå til Kings Cross Station. Her kunne vi “gomper” også gå inn på perrong 9 3/4 sammen med trollmennene for å gå på Hogwarts Express toget til Hogsmeade Station.

På tide å ta toget – Hogwarts Express ventet på oss.

Hogwarts Express i Harry Potters magiske verden

Det var flere enn oss som ønsket å ta toget, men fordi vi hadde vært relativt tidlig i parken, unngikk vi de verste og lengste køene når vi skulle ta Hogwarts Express. Men kø må du regne med! Heldigvis har de dekorert køsystemet slik at det ikke skal føles for lenge å vente. Om bord i Hogwarts Express fikk vi oppleve trollmennenes reise slik de opplevde den i filmen.

Det som så ut som et togvindu var byttet ut med filmlerret, så vi fikk gjenoppleve Harry Potters tur med Hogwarts Express.

Du har noe å kikke på når du står i kø for å ta Hogwarts Express.
Jernbanehallen er stor ved perrong 3/4 hvor Hogwarts Express stopper.
Hogwarts Express er snart klar for avgang til Hogsmeade.

The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade.

Den andre delen av Harry Potters verden ligger i Universal’s Island of Adventure. Når vi ankom Hogsmeade ble vi møtt av et par hundre millioner mennesker! Eller det føltes som om det var så mange. Det var rundt lunsjtid og parken var fylt opp av eventyrlystne gjester.

I Hogsmeade lå snøen på alle de spisse hustakene og gatene var fyllt opp med folk. Midt på dagen er det ekstremt varmt i Hogsmead, og det er lite skygge der (det er mye mer skyggefult i Diagon Valley). For en stakkars sulten og overopphetet nordboer ble det litt for varmt til å utforske alle detaljene i denne Harry Potter verden. Vi hoppet også bukk over køene til de ulike attraksjonene. Vi valgte heller å nyte den lille “byen” på avstand i skyggen av trærne med vannflasken i den ene hånden og kamera i den andre, eller inne i noen av butikkene med deilig kald aircondition.

Vi kunne bare glemme å finne oss noe å spise inne i Hogsmeade. Med tomme vannflasker, sultne etter en tidlig start på dagen og med solen stekende i hodene var stemningen i reisefølget anspent. Vi måtte få oss mat og skygge, så vi ruslet over til Jurrasic Park for å få en matbit (Nå var jo egentlig ikke Jurrasic Park et dårlig alternativ, hehe).

Hogsmead er en liten landsby med koselige hus med snø på takene.
Det var enda flere folk her enn i Diagon Valley – som vi besøkte midt på dagen! Når det er flest folk i parken!
Mye fristende godteri i butikkene i Hogsmeade – men best av alt, de hadde air condition – så å gå inn i butikkene var krevende nødvendig for å overleve varmen.
Fra skauholtet fikk vi se tårnene til Hogwarts Castle.

Hva skjer ellers i Universal Studios Florida?

Vi prioriterte Harry Potters verden den dagen vi var der. Siden vi besøkte 2 parker på en dag, var det begrenset hvor mye annet vi fikk med oss. Universal Studios er stor. Den er gigantisk stor! Og det er 2 parker som begge er store!

Vi startet dagen i Universal Studios Florida og avsluttet dagen i Universal’s Island of Advetures. I ettertid ser vi at vi heller skulle valgt sistnevnte først, siden det er mer skyggefult i den delen av Harry Potters verden.

Se 10 tips litt lenger ned i artikkelen.

Universal Studios Florida – den “klassiske” delen av parken

Vi var tidlig ute og var derfor blant de første som ble sluppet inn i parken. De første timene var derfor en veldig hyggelig opplevelse. Temperaturen var behagelig så tidlig på dagen, og uten store folkemengder kunne vi rusle rolig rundt og se på alle de flotte kulissene.

Når du ankommer parken blir du møtt med rød løper i god Hollywood-stil, men det føles kanskje ikke like fasjonabelt å gå den røde løperen med mange turister, selv om vi ble jublet på av ansatte.

Vi traff på stjerner som Marilyn Monroe (hun tok seg meget bra ut til tross for at hun har vært død i mange år), som vi fikk ta bilder med. Vi hørte på ragtime band som underholdt på gate, så show med The Blues Brothers og ikke minst – vi fikk med oss Transformers attraksjonen. Dette er en av de mest populære attraksjonene i parken, og du tas med en tur rundt i en forykende verden med 3-d effekter. Vi fikk også en “behind the sceenes” opplevelse, da vognen vi satt i stoppet underveis og alt ble mørkt. Vi fikk beskjed om å bli der vi var og sitte stille, og det var ingen dramatikk. Til slutt måtte vi forlate vognen og gikk bakveien ut av attraksjonen, og det å få se hvordan det var bygget opp var faktisk litt spennende også.

Haugianergjengen på tur med Marilyn Monroe.
Siden vi var blant de første i parken, var det rolig i gatene så tidlig på morgenen.
Transformers var en kul og morsom attraksjon som vi fikk med oss.
Her holder The Blues Brothers en live show.
Denne berg og dalbanen er ikke noe for pingler som meg. Det kiler i magen bare å se på andre kjøre ned den i full fart.

Universal’s Island of Adventure

Dette er den andre parken som er en del av Universal-universet. Her møter du superhelter, tegneseriefigurer, dinosaurer og mange andre kjente figurer fra filmens verden.

Vi rakk dessverre ikke å se mye av denne delen av Universal Studios, fordi det er alt for stort til å få med seg alt på en dag. Og etter mange timer ute i parkområdet, med 35 varmegrader og stekende sol blir engasjementet dalende på slutten av dagen. Vi endte til slutt som “statister” på en bar hvor vi kikket tomt foran oss med en kald drikke i hånden. Utslitte lengtet vi bare tilbake til hotellet og et bad i bassenget der!

Men, selv om det er slitsomt var Harry Potters magiske verden verdt alt slitet!

Han her møtte vi på i Jurrasic Park. Han var DIGER!
En restaurant i Jurassic Park – det er lenge siden denne dinosauren fikk mat sist!
Fargerik eventyrverden inne i parken.

10 tips til ditt Harry Potter besøk i Universal Studios

  1. Kjøp billett for begge parker – så du kan få kjørt Howarts Express mellom parkene.
  2. Bergen 2 dager hvis du vil oppleve mer enn Harry Potters verdener. Vi hadde bare 1 dag, og fikk bare sett litt av det Universal Studios hadde å by på utenom Harry Pottes magiske verden.
  3. Kjøp billett på forhånd og kom tidlig – og stå klar når parken åpner. Da slipper du både de største folkemengdene de første par timene, og du slipper den ekstreme varmen midt på dagen.
  4. Start i Universal’s Island of Adventures, og gå rett til Harry Potters verden der – før det blir fullt og solen står høyt på himmelen.
  5. Spis lunsj tidlig før massene inntar restaurantene.
  6. Skal du besøke begge parkene på en dag – prøv å ta toget til neste park så tidlig som mulig – før køene blir for lange.
  7. Ha med en lett ryggsekk med vannflaske, litt snaks og solkrem. Det er varmt og stekende sol i Orlando! Solhatt/caps og solbriller er også smart.
  8. Skal du kjøre de store attraksjonene, benytt deg av prioritetspass/ekspresspass for å unngå å bruke dagen på å stå i kø. Eller velg ut det viktigste og ta dette tidlig på dagen før det blir for mange folk i parken.
  9. Ha med ladebank til mobilen og evnt. ekstra batteri til kameraet. Det er mye å ta bilder av og du vil ikke risikere å gå tom for batteri midt på dagen.
  10. Bruk Universal Studios App hvor du kan sjekke hvor lange køer det er på de forskjellige attraksjonene. Det gjør det enklere for deg å planlegge dagen din og unngå køer. Sjekk gjerne appen noen dager i forveien for å se når det er minst kø på det du har mest lyst til å kjøre, da kan du prøve å time rundturen din inne i parken bedre.


BONUSTIPS! Du vil ikke klare å kjøre alle attraksjonene og oppleve alt i parken på en eller to dager. Men en eller to dager i en fornøyelsespark er som regel mer enn nok for de fleste – det er både slitsomt og varmt, selv om det også er mange flotte opplevelser. Så for å få mest mulig ut av besøket – planlegg godt i forkant. Bruk nettsidene til Universal Studios og Appen for å finne ut av hva du vil prioritere i parken og legg opp dagen deretter.

Husk å ta ofte pauser i skyggen, drikke mye vann og spise ofte. Vi nordboere er ikke vant til varmen og den stekende solen. Du kommer garantert til å bli sliten, så ikke slit deg ut de første timene!

Før du kjøper billetter til Universal Studios

Billettprisene til parken er ganske høye, og du må regne med å betale godt over kr 1000 pr. person for en dagsbillett til en av parkene. Mer hvis du skal besøke 2 parker på en dag og få med deg begge Harry Potter parkene.

Det finnes mange ulike pakkeløsninger med billetter for flere dager, flere parker, inkludert overnatting og annet. Det beste du gjør er å undersøke på nettsidene for å se hva som passer innenfor ditt budsjett og dine ønsker.

Men, for å unngå å bruke tid på billetter den dagen du er i Universal Studios – kjøp de på forhånd så kommer du raskere inn i parken.

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som ikke er like glamorøs som Marilyn Monroe 🙂

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share