Fotturer i Norge,  Larvik,  Norge

Vårtegn på Kyststien ved Nevlunghavn

Endelig er våren kommet til Kyststien ved Larvik! Da er det deilig å oppleve kysten der vi bor på nært hold. Denne første søndagen i april var det mange som hadde funnet veien til Kyststien med startpunkt i Nevlunghavn. Vi kjørte til den store parkeringen ved ankomst Nevlunghavn, og fikk sneket bilen inn på den siste ledige parkeringsplassen.

En liten video fra turen langs kyststien.

>>> Sjekk ut en lengre video helt nederst i innlegget!

Kyststien Nevlunghavn

Turen gikk i strålende vårsol langs Omrestranda innerst i Havnebukta. Naturen holdt på å våkne etter en lang vinterdvale. Det var vårtegn å finne mange steder, selv om det meste av vegetasjonen bar preg av en lang vinter.

Kyststien går langs Omrestranden innerst i Havnebukta i Nevlunghavn.
Knopper som snart skyter ut. Et herlig vårtegn.
Det suser i sivet. Kyststien går både på svaberg, grusvei og skogsstier.
Ute på Svabergene langs kyststien er det fritt utsyn mot det glitrende blå havet.

Det er noe helt spesielt å møte våren ved kysten. Og Kyststien ved Nevlunghavn ga oss virkelig den etterlengtede vårfølelsen. Solen varmet og havet glitret, lyden av måker og sus i sivet er sommerens lyder. Innimellom all den fargeløse vegetasjonen kunne vi skimte vårblomstenes første spede forsøk på å trosse kalde netter og strekke seg etter solen.

Noen blomster hadde presset seg opp fra jorden.
Vi gikk Kyststien fra Nevlunghavn til skuret ved Skutebakkbukta.
Det gamle skuret ved Skutebakkbukta har sett sine bedre dager! Men det er sjarmerende likevel.

Kyststien i Larvik er lang, så har du lyst til å gå hele veien til Stavern kan du bare beregne god tid. Vi ruslet kun et stykke ut langs Havnebukta, til de gamle skuret ved Skutebakkbukta. Det er ca 2 – 2,5 km å gå en vei, og du går samme veien tilbake. Siden vi stoppet for å nyte været og utsikten brukte vi nesten 2 timer på ca 5 km.

I Nevlunghavn kan du nyte våren på brygga eller kanskje stikke innom bakeriet for ferske bakevarer. De har åpent hver dag – også i helgene.

Fakta om Kyststien Larvik / Stavern:

Kyststien går mellom Stavern og Barkvik ved Helgeroa, og er hele 35 km. Du kan gå hele eller deler av kyststien, og det er mange steder du kan parkere for å få gleden av å gå tur langs svaberg, sandstrender, viker og på skogssstier.

Vi har gått Kyststien mange ganger, men aldri hele på en gang. Uansett hvilken del du velger å gå er det en herlig kystopplevelse.

Video laget av mannen min Trond som var med på tur sammen med meg 🙂

God tur!

Vårhilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som også trives der jeg bor!

Flere artikler om kyststien i Larvik finner du her!

Kyststien fra Hummerbakken til Nevlunghavn

Sykkeltur på Kyststien fra Helgeroa til Nevlunghavn

Kyststien fra Naverfjorden til Stavern

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share