Samarbeid

Favorittreiser er en blogg for reiseglede og ikke minst for å vise at både små og store opplevelser gir gode reiseminner.

Navnet Favorittreiser valgte jeg fordi hver reise jeg tar føles som min favorittreise. Det er så mange flotte steder å utforske både her hjemme i Norge og i den store verden, at alle reiser blir favoritter. Etter min mening er det opplevelsene på stedet, det å legge merke til alt det spennende som er å se på, stoppe, lytte og nyte som er det viktigste på reisen.

Jeg driver også en bobilbogg – Bobilreiser.no med fokus på de gode opplevelsene, reiseruter og bobilplasser. Vi kjøpte bybobil høsten 2018 og bobilbloggen er kun i startfasen.

Målet med Favorittreiser.no

Favorittreiser.no er en reiseblogg basert på kun personlige erfaringer. Her på bloggen skriver jeg kun om steder jeg har vært, basert på egne meninger om stedet og opplevelsene.

Med bloggen ønsker jeg å inspirere andre til å få flere og bedre opplevelser å ta med seg hjem. Fylle dagene med gode opplevelser og finne de beste stedene for å nyte øyeblikkene. De beste utsiktspunktene, de flotteste strendene, de koselige gamlebyene, korte og lange fotturer, naturopplevelser og alt som vår vakre verden byr på.

Fakta og statistikk

Reisebloggen ble startet sommeren 2017, med noen få tilfeldige innlegg. Sommeren 2018 oppdaterte jeg gamle innlegg og satte fokus på søkemotoroptimalisering.

Januar 2018 hadde favorittreiser.no 43 brukere og 91 sidevisninger
Januar 2019 hadde favorittreiser.no 1302 brukere og 2620 sidevisninger

Statistikk for juli 2019 – en måned:

 • 5180 brukere
 • 8854 sidevisninger
 • 90% av trafikken kommer fra Google – organisk søk
 • 3 minutter i snitt per økt på siden
 • 90% er fra Norge

Dette får leseren på Favorittreiser.no

 • Blogg med personlige historier og bilder, skrevet med fokus på god leseopplevelse. Fra ca 1000 – 4000 ord pr. innlegg.
 • Mange bilder – selvfølgelig tatt av meg selv (eller noen i mitt reisefølge)
 • Videoer – dette blir det bare mer av her!
 • Reisetips om å få mest mulig ut av selve reisen

De 5 mest leste artiklene på Favorittreiser.no i 2019

 1. Bilferie Vestlandet – 1 uke
 2. Er det dyrt på Maldivene?
 3. På toppen av verden i Chamonix om sommeren
 4. Vakkert og idyllisk i Algero på Sardinia
 5. Spektakulære fjelloverganger i de franske alper

Min bakgrunn

Reiseblogging er min hobby og et direkte resultat av min store lideskap som er å reise og oppdage verden rundt meg. Mine reiser blir derfor primært foretatt i forbindelese med ferie og fritid utenom ordinært arbeid.

Jeg bor i Larvik hvor jeg har hjemmekontor, og jobber for Inspiro Group AS som holder til i Oslo hvor jeg er på jobb i Oslo 2-4 ganger hver måned. Mitt faste reisefølge er min mann Trond, og vi benytter helger og skoleferier til å reise. Alle barna har flyttet ut, og vi reiser derfor stort sett som par eller sammen med venner.

Frilans reiseskribent og innholdsproduksjon

Etter mer enn 15 år i reiselivet har jeg skrevet et ukjent antall reisebeskrivelser for ulike destinasjoner. Som frilans reiseskribent har jeg skrevet et 20-talls artikler for Reiseguiden.no og for Islandprotravel.no. Jeg har også jobbet som frilansjournalist for Magasinet Ledernytt hvor jeg intervjuet mange spennende personer om ledelse.

Til daglig har jeg en jobb som jeg stortrives i. Jeg jobber som innholdssjef for Inspiro Academy, med ansvar for bl.a. utvikling av kursinnhold både i form av video og tekst, e-post sekvenser, samt tekst til salg/markedsføring.

Samarbeid

Jeg inngår gjerne samarbeid så sant det er for noe som er direkte relevant til favorittreiser.no eller bobilreiser.no. Dette er hva jeg kan bidra med:

Reiseskribent/gjesteblogging: Trenger du en reiseskribent kan jeg skrive artikler på oppdrag for andre plattformer enn min egen blogg. Da tilpasser jeg stilen og formen til den plattformen teksten skal publiseres. Pris avtales på forhånd.

Presseturer/bloggturer: Jeg tar gjerne imot invitasjoner til presseturer/ bloggturer så sant det passer med med profilen til Favorittreiser og det går an å kombinere med min faste jobb.

Ambassadøravtale: Langsiktig samarbeid for promotering av desitnasjon eller produkter med søkemotoroptimaliserte innlegg på blogg,

Produkttester: Jeg tester gjerne produkter så sant det direkte relatert til innholdet i bloggen. Kun ærlige omtaler basert på egen erfaring vil bli skrevet.

Instagram: Jeg tar alltid mange bilder når jeg er ute og reiser. Trenger du autentiske reisebilder fra en som har vært på et sted du skal profilere på Instagram, kan vi bli enige om en avtale om bruk av mine bilder.

Merking av reklame

Dersom jeg inngår samarbeide med en destinajon, hotell eller et firma vil blogginnleggene basert på dette samarbeidet bli merket med Pressereise/annonse/reklame. Dette gjelder dersom jeg mottar noen fordeler ved samarbeidet som for eksempel, betalt opphold/opplevelser eller en form for inntekt fra samarbeidet.

Blogginnlegg skrevet i forbindelse med presseturer, reklame e.l. finnes under kategorien SAMARBEID som du finner her!

Forutsetning for alt samarbeid er at det er direkte relatert til reiser og opplevelser, og at det ikke blir lagt føringer for hva jeg skal skrive og hvilke meninger jeg skal ha om stedet/produktet/tjenesten.

Vil du vite mer om meg?

Sjekk gjerne ut min LinkedIn profil som viser hva jeg jobber med når jeg ikke reiseblogger.

Kontakt meg:
Send meg en mail på annebentehauge@gmail.com

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som bor i Larvik, og gjerne reiser verden rundt. Vi reiser både med fly, bil og bybobil – det som passer best for reisemålet.