Nasjonale turistveier,  Norge,  Valdres

Valdresflya i høstfarger med nysnø

Valdresflya er en av mine favoritt-fjelloverganger. Jeg har vært på flya på sommertid og på vinteren, og dette var min første høsttur på Valdresflya. Men det skulle vise seg å bli det første møtet med snøen og vinter.

Vi kjørte forbi Beitostølen og Garli som lå og badet i vakre høstfarger, men Bitihorn hadde et lite dryss av hvit snø på toppen.

Starten på Valdresflya – med Bitihorn i sikte.

Flott og klart høstvær på Valdresflya…

På vei forbi Bitihorn ligger Vinstrevannet knallblått med viddene på Valdresflya i bakgrunnen. Med blå himmel så dette lovende ut for en fin fjelltur oppe på vidda.

Høstfargene er på vei til å bli tatt over av den hvite snøen.
På vei opp mot toppen av Valdresflya og de store vide viddene.

Lunsj på toppen av Valdresflya i bobilen

Vi kjørte opp på toppen av Valdresflya og parkerte bobilen med en fantastisk utsikt over fjellheimen. Så åpnet vi døren på bilen….

Det var en isende kald vind. Det blåste ikke bare litt, men mye og langt kaldere enn vi var klar for. Så den fjellturen vi hadde tenkt oss ble til en liten tur i nærheten av bobilen.

Selv om det ikke ble vandring i fjellet oppe på Valdresflya, så var det vel verdt turen opp dit for å se den første snøen som lå som melisdryss over mose, lyng og steiner. Det var et perfekt sted for å ta dagens lunsj inne i bobilen, mens vi nøt utsikten og hørte vinden suste utenfor bilen.

Vi har parkert bobilen på toppen av Valdresflya.
Utsikten fra bobilen over vidda på Valdresflya var topp!
Det ble en kort tur i iskald vind, kun snaue hundre meter fra bobilen til disse fine små vardene.
Høsten – på vei mot vinter på Valdresflya.

Mange stoppesteder på Valdresflya

Etter en stund inne i den varme bobilen snudde vi og kjørte tilbake mot Bygdin. Der håpet vi at vinden kanskje ikke var like intens som oppe på den åpne vidda på Valdresflya.

På vei tilbake stoppet vi på flere av de godt tilrettelagte utsiktspunktene som er laget på denne nasjonale turistveien. Her er det fint å være turist enten du holder deg inne i bilen, eller ønsker å gå fottur i fjellet.

På vei tilbake mot Bygdin og Bitihorn,
Når du kjører over Valdresflya må du stoppe ved de mange utsiktspunktene!
Utsikt mot Vinstrevannet, på vei ned fra Valdresflya.
Ved Bygdin ble snøen borte og fjellene rundt løyet for vinden.

Når vi kom fram til Bygdin var det heldigvis ikke så sterk vind, så vi kunne finne oss en parkeringsplass og få på oss fjellskoene.

Les om vår tur over Valdresflya på sommeren her!

Les om vår tur på Valdresflya til fots på vinteren her!

Reisehilsen fra Anne Bente

Som holdt godt fast i hetten på boblejakken på toppen av Valdresflya, for å unngå den isende vinden fra den åpne vidda.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share