Bilferie Norge,  Nasjonale turistveier,  Norge,  Vestlandet

Vakre Geiranger

Geirangerfjorden utsikt
Sommerblomster og Geirangerfjorden – vakrere får du det ikke!

Geiranger er obligatorisk på bilferie i Norge.

Her er det et mylder av folk fra alle verdensdeler. Noen på bilferie, noen på bussferie, noen med rutebåt, noen med sightseeingbåt og mange fra cruiseskip. Til tross for mange turister er det en hyggelig feriestemning i denne lille byen innerst i Geirangerfjorden.

Vi var innom Geiranger på vår 8 dagers bilferie på Vestlandet, men vi valgte å bo utenfor Geiranger slik at vi tok en dagstur inn til fjordbyen.

Vi startet ved Dønfoss Camping med retning Geiranger og etter ca 45 minutter er vi på toppen av dalen som går ned til Geiranger. 

På vei ned mot Geiranger.
Bilferie på Vestlandet betyr mange hårnålsvinger. Her på vei ned mot Geiranger.

Utsikten mot Geiranger

Like etter at vi har passert innkjøringen til Dalsnibba får vi det første glimtet av Geirangerfjorden langt der nede. Utsikten fra veien er flott og vi stopper ofte på veien ned.

Utsikt mot Geiranger.
Det er mange stoppesteder på vei ned mot Geiranger. Ikke kjør forbi dem – utsikten er fantastisk.
På vei ned mot Geiranger
Smale gater og svinger på vei ned mot Geiranger.

Veien slynger seg ned den grønne fjellsiden og veiene er enkelte steder ganske smale.

Langs fjellsidene blander kulturlandskapet seg perfekt med naturen. De små stølene klamrer seg til fjellsiden og ser ut til å ha stått der i flere hundre år.

Sæter i fjellveggen Geiranger
Nasjonalromatisk – stølene som klynger seg fast til den grønnkledde fjellsiden, med fossefall som topper det hele!

Utsikt mot Geiranger

Jo lenger ned i dalen du kommer, jo mer av Geirangerfjorden med cruiseskipene ser du!

Den berømte Ørneveien

Når vi har kommet helt ned i Geiranger kjører vi direkte videre for å få med oss den berømte Ørneveien som slynger seg ned fjellsiden på den andre siden av byen. Vi kjører først opp de krappe svingene.

Utsikt Geirangerfjorden Ørneveien
Et stykke opp i Ørneveien blir utsikten mot Geirangerfjorden flott

De gigantiske cruiseskipene krever sin plass i den smale fjorden.

Utsikt fra Ørneveien - Geiranger
Jo lenger opp vi kommer – jo mer spektakulær blir utsikten fra Ørneveien

Ørneveien har 11 hårnålssvinger på sin ferd ned/opp lia, og den mest berømte er Ørnesvingen hvor det er laget et flott utsiktsplatå med parkeringsplass. 

Ørnesvingen utsiktspunkt mot Geirangerfjorden
Utsiktsplatået i Ørnesvingen gir panoramautsikt mot Gerianger og Geirangerfjorden.
Utsikt fra Ørnesvingen
Flott utsikt over den smale Geirangerfjorden fra utsiktsplatået på Ørnesvingen.

Båttur på Geirangerfjorden

Hurtigruten og Cruiseskip i Geirangerfjorden
På båttur på Geirangerfjorden kommer du nært inn på cruiseskipene – og hurtigruten blir liten sammen med dem. Ørneveien ser du i bakgrunnen.

Vi hadde tenkt på å ta en ribbtur på fjorden, men siden været ikke er helt på vår side på formiddagen – med stor sjanse for regn venter vi litt for lenge med å bestille plass og det er ikke ledig før sent på dagen.

Vi bestemmer oss derfor for å bli med sightseeingbåten ut på Geirangerfjorden istedet, båten som kjører i rolig fart ut fjorden for å vise oss de ulike naturperlene langs med fjorden.

Båttur og fossefall på Geirangerfjorden
Båttur på Geirangerfjorden med Fossefall – her er de sju søstre.

Det viste seg å være et godt valg. 1 1/2 times båttur ut på fjorden med nærkontakt med de store cruisskipene, hurtigruten og ikke minst de høye fjellene og fossefallene.

Brudeslå
Brudesløret er en vakker foss som brer seg ut langs fjelleveggen ned til Geirangerfjorden

Regnværet som var meldt så vi ikke noe mer til. Solen tittet fram og Geirangerfjorden med fjellene viste seg fra sin beste side.

 
Ferge Geirangerfjorden
På vår tur ute på Geirangerfjorden møtte vi både fergetrafikk og hurtigruten.

Lunsj i fjæra i Geiranger

Idyllisk i Geiranger
Bak gågaten i Geiranger gjemmer denne idylliske plassen seg.

Geiranger er ikke store plassen og det tar ikke lange tiden å gå rundt for å bli kjent med stedet. Men til tross for en evig strøm av turister er det et hyggelig sted. Geiranger har mer enn bare naturen å by på. Kulturlandskapet og den gamle arkitekturen er også verdt å få med seg.

Restaurant med utsikt i ved fjorden i Geiranger
Restaurant med utsikt til fjorden i Geiranger er perfekt for dagens lunsj.

Rett ved cruisebåtbryggen ligger gågaten, og bak denne ligger det restauranter ut mot fjorden. Der fant vi et bord helt nede ved fjæra og kunne nyte utsikten i fredelige omgivelser.

Gamle sjøboder i Geiranger
Gamle sjøboder og hus langs fjorden i Geiranger har blitt til Restaurant.

Geiranger blir delt i to av et flott fossefall. Det har det blitt laget en sti med trapper og plattformer nært opp til fossen slik at du kommer så nært at du virkelig kan føle bruset fra fossen.

Det er artig å være norsk i en turistmagnet som Geiranger. Her kommer det folk fra alle verdensdeler og rundt deg hører du folk uttrykke sin glede over stedet på ulike språk. Men det er tydelig at alle er minst like imponert som oss, eller kanskje enda mer imponert.

For mange turister i Geiranger?

Vi var i Geiranger i slutten av juli. Det var to store cruiseskip som lå i Geirangerfjorden og Hurtigruten hadde anløp mens vi var der. Likevel hadde vi ikke følelsen av at det var slitsomt mange folk.

Vi startet bilturen tidlig og var nesten alene på veien ned til Geiranger og opp Ørneveien. Så vil du unngå mange biler og stoppe når du selv ønsker det – pass på å starte tidlig på morgenen.

Inne i sentrum av Geiranger og på havnen var det en del folk, men ikke mer enn at vi raskt fikk oss bord for å spise lunsj.

Geiranger leverte og levde opp til ryktet sitt om et av Norges vakreste steder.

Håper du har blitt inspirert.
Del gjerne eller legg igjen en kommentar under.

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som alltid jakter på nye reisemål

Fornøyd turist på Geirangerfjorden
Fornøyd reiseblogger på Geirangerfjorden. Norge er et vakkert land og Geirangerfjorden er virkelig flott.

Har du lyst på flere reisetips fra Norge?

Sjekk ut flere tips her…

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

  • Gry Tveten

    Kom tifeldig over turen deres til Vestlandet Veldig flott og fint beskrevet reiserute med fine bilder. Jeg bor på Stathelle, så passer bra . Tenker jeg kjører sånn noenlunde i deres fotspor til sommeren. Må se nærmere på reisebloggen din.

    • Anne Bente

      Hei Gry. Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Gled deg til bilferie på Vestlandet. Det er en endeløs rekke med naturopplevelser 🙂 Det er mange artikler på bloggen min med ulike reiseruter og fra flere steder på Vestlandet, så ta gjerne en kikk rundt i bloggen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 Shares
Tweet
Pin
Share3