Europa,  Nederland

Maleriske Giethoorn

Båtene ligger på rekke og rad langs med de smale kanalene i Giethorn.

Stillheten råder i Giethoorn – i alle fall hvis du kommer utenom turistsesongen.

Den lille byen Giethoorn er kjent for sine mange kanaler og vakker landsbyidyll. Hele 90 km med kanaler som fungerer som et veinett for mange av landsbyens beboere. Mange kanaler, smale kanaler og brede kanaler. Noen steder er det stillheten som råder, andre stedere ligger restaurantene på rekke og rad langs med kanalene.

For turistene liker denne idylliske plassen. 

På høsten er det stillheten som råder. Båtene ligger forlatt og venter på neste sesong.

Besøk i Giethoorn på høsten

Vi var her i begynnelsen av oktober, etter at sesongen var over og de fleste av båtene lå og vippet stille langs med kanalkaiene. Kun noen få båter med turister skled stille forbi oss når vi vandret langs med de vakre kanalene.

De fleste restaurantene var stengt, men det passet oss helt fint. Vi liker å rusle rundt uten å gå i kø sammen med mengder av andre turister.

Husene langs kanalen er bebodd men passer perfekt inn i det idylliske bildet.

Langs kanalene var det mange koselige bolighus, og de som bodde der var tydelig opptatt av at hagen og huset skulle ta seg bra ut. Gangveien vi fulgte gikk nesten inne i hagene til folk. De som bodde der må ha stor tålmodighet med turister som kikker inn i vinduene mens de passerer forbi i hopetall i høysesongen.

Hestene gresser langs med kanalene i Giethorn.

Giethorn er en liten landsby

Landsbyen er liten, men området er langstrakt. Bebyggelsen ligger mellom kanalene og store grønne enger. Du trenger ikke å gå langt før du er ute av byen og føler du er midt på landsbygda.

Båter på rekke og rad i de smale kanalene i Giethoorn.
Gamle hus kan også være sjarmerende 🙂
Langs den brede kanalen er det også biltrafikk.

Slik kommer du til Gietho0rn

Giethoorn ligger ca 1,5 times kjøring øst for Amsterdam. Midt inne i Nederland, omgitt av grønne enger og kanaler.

Her finner du Giethoorn på Google Maps!

Er du på bilferie eller bobilferie kan du parkere bilen og ta et velfortjent stopp på en time eller to, eller enda bedre – ta inn på en campingplass eller bobilparkering i området og ta deg god tid til å utforske området. 

Vi kjørte på mange smale veier for å komme fram til Giethoorn.

Dette kan du gjøre i Giethoorn

Du kan leie din egen lille båt og ta turen rundt i de mange kanalene, eller bli med en av sightseeingbåtene og få en guidet tur. Det er også flott å gå eller sykle langs med kanalene. Her kan du rusle rundt i noen timer hvis du ønsker det. Blant smale kanaler og pyntelige hus. 

Sjekk ut Giethoorns sider for turister her!

Båtene som tar turistene med på kanaltur i Giethoorn,

Slik bor du i Giethoorn

Det finnes mange små overnattingssteder, campingplasser og noen få hotell i området. Bruk gjerne Booking.com eller andre hotellsider for å orientere deg om de ulike mulighetene.

Vi var på tur med vår bybobil og tok inn på en bobilpark ved en av kanalene – Motorhome “Haamstede”. Det var kun en liten gåtur fra noen av de vakre kanalene i området ved den store småbåthavnen på sydsiden av Giethoorn.

Bobilparkeringen vi overnattet på i Giethorn ligger like ved den store kanalen og kun noen få minutters gange til de smale idylliske kanalene.

Vi likte godt Giethoorn, og liker du landsbyidyll anbefaler vi deg å ta turen innom neste gang du er i Nederland.

Takk for følget!

Legg gjerne igjen kommentarer under her!

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Ut på tur med bybobil i Europa

Har du lyst på flere  reisetips fra Nederland? Det kommer snart mer på bloggen 🙂

Lik Favorittreiser å FAcebook

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 Shares
Tweet
Pin
Share3