Norge,  Oslo

Søndagstur på Grünerløkka

Akerselva på Grünerløkka
Akerselva møter Grünerløkka ved Kulturkirken Jakob.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Folksomt på Grünerløkka en søndag i oktober

Det er folksomt i gatene. Det liv og røre i parkene. Det er uteservering. Det er små nisjebutikker. Det er marked.

Det er ikke sommer i Oslo, men en herlig høstdag på Grünerløkka. Midt i oktober trosser gradestokken kalenderen og gir oss en varm søndag. Da trekker Oslofolket ut på tur i byens gater og parker. Og noen av oss kommer langveis fra for å rusle rundt på Grünerløkka.

Glem Karl Johan – velg Grünerløkka!

Grünerløkka ligger øst for Akerselva. Kun 10-15 minutters gange fra den travle Karl Johans gaten som er overfylt av turister. Her ligger perlen som har alt du ønsker av en bytur. Her ligger parkene tett, små og store parkområder for rekreasjon. Her finner du et ukjent antall små kafeer og restauranter. Her sitter folk utendørs selv om det er lenge siden sommersolen varmet. Her finner du mange små og originale designbutikker, vintagebutikker, bruktbutikker og nisjebutikker.

Og ikke minst, her finner du Akerselva, med industrihistorie som nå har blitt til et yrende uteliv.

Oslofolket koser seg i parkene på Grünerløkka.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Parklivet på Grünerløkka

Vi var på Grünerløkka en solfylt søndag i oktober. Trærne har blitt gule, men solen varmer fremdeles selv om sommeren er forbi. Folk sitter på benker, utecafeer og i parkene og nyter de siste solstrålene før vinteren trår til. 

På Grünerløkka trenger du ikke lete etter nærmeste park. Parkene er der, nesten overalt.  Og det skjer noe i parkene. Her møtes gamle og unge, familier og studenter for å nyte solen og dagen.

Søndagsmarked på Grünerløkka

Liker du å jakte etter gamle kopper og kar? Finne noe unikt som andre ikke lenger trenger? Da er markedet i parken Birkenlunden et sted å besøke på søndagen. På Birkelunden Marked er det boder med antikivteter og gammelt skrot, vintage klær og loppeklær, håndtverk og design, bøker og vinylplater og mye mer. 

Kanskje du finner noe unikt som du kan ta med hjem? Eller nøye deg med å kikke på folkene og ta en vaffel?

Birkelunden søndagsmarked på Grünerløkka.
Birkelunden søndagsmarked på Grünerløkka.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Marked på Grünerløkka
Noen folks skrot kan vise seg å være andre folks skatter.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Søndagsshopping på Grünerløkka

Liker du butikker som kjører sin egen stil vil du like butikkene på Grünerløkka. Her er det mange små nisjebutikker. Hva med koselige små lekebutikker med treleker? Eller hva med en spesialbutikk for reiseeffekter? Ikke minst en mengde vintage butikker og bruktbutikker som blir stadig mer populære. Blomster, mat og mote. Her er det stor variasjon av butikker.

Fordi mange av butikken er små, har de også lov å holde åpent på søndager! Fint for deg som er på søndagstur.

Butikk på Grünerløkka
Mote eller vintagebutikk? Eller kanskje begge deler?   Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Chillout Travel Store på Grünerløkka.
Chillout Travel Store er en butikk full av reiseeffekter og reisebøker. Et must for deg som liker å reise.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Fargerikt på fortauet på Grünerløkka.
Fargerikt på fortauet på Grünerløkka.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Parkområder og uteliv ved Akerselva

Akerselva har mye spennende å by på. Flotte parkområder og mange uterestauranter langs med elva. Her har de gamle industribyggene blitt til en lekeplass for folk. Kunstnerisk og fargerik tagging, skyggefult under trærne, sildrende og fossende elv, gang og sykkelsti langs elven og store åpne parkområder. 

Akerselva på Grünerløkka.
Gang og sykkelsti går langs med Akerselva. Verdt å ta turen hit!   Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Akerselva ved Grünerløkka
En vegg full av gatekust og tagging langs med Akerselva på Grünerløkka.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Langs med Akerelva ved Ingens Gate ligger barene Ingensteds og Bortenfor. Morsomme navn på barer i gamle industribygg.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Akerselva Grünerløkka
Ingensgate går over Akerselva – gågate med marked, tagging og utecafeer.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Grünerløkka Akerselva
Travel markeddag i Ingens Gate en søndag ettermiddag i oktober.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Mathallen med mat fra hele verden

I mathallen ved Akerselvea, på det gamle Vulkan industriområde er det mat på menyen. Her kan du spise spennende mat fra ulike verdensdeler, og kjøpe med deg eksklusive råvarer hjem. I tillegg er det uteområder med park og uterestauranter som inviterer til et aktivt byliv langs med elva.

Mathallen på vulkan
I den gamle jernstøperihallen ligger nå Mathallen med et 30 talls matbutikker og serveringssteder.   Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Vi koste oss på Grünerløkka med en rusletur fra Vulkan (parkeringshus) – over Akerselva til Olaf Ryes plass og lunsj på Villa Paradiso. Så en rusletur videre til Birkenlunden Marked, før vi snudde og gikk ned den travle Thorvald Meyersgate med trikkene og den rolige og nesten bilfrie Markveien ned til Akerselva. Derfra gikk vi langs Akerselva tilbake til Mathallen.

Ta deg en tur du også da vel!

Med ønske om en strålende dag!

Reisehilsen fra Anne Bente,
Reiseblogger på søndagstur!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

3 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share