Kavalkade,  Reisepraten

Favorittreiser i september 2018

September var en måned med mange fine opplevelser både i ved kysten og på fjellet, og turer til Sverige, Danmark og Tyskland. Fotocollage: Reisebloggen Favorittreise.no

Selv om jeg elsker sommeren er september likevel en av mine favorittmåneder. Den klare høstluften og ikke minst naturens fargeprakt. September er som skapt for turer ute i naturen.

September startet med stålende vær og perfekt for en søndagstur til Sør i Ommane som ligger ytterst i Viksfjord. Og derfra kommer høydepunktene tett. Flere turer i nærområdet men ikke minst, vi kjøpte oss en Bybobil og rakk 2 helgetuerer i september, og en jobbtur til Stockholm – før vi i slutten av måneden satte nesen sydover mot Holland! En ukes høstferie med bobil til Holland via Danmark og Tyskland.

Søndagstur til Sør i Ommane

Ølbergholmen og Sør i Ommane ligger en liten halvtimes kjøretur hjemmefra, og er perfekt for en søndagstur. Det er mest kjent for flotte svaberg og fint strandområde, og er et yndet turmål på sommeren. Men i september er det lite folk, men minst like fint. Denne dagen var det nesten sommertemperatur i Larvik.

Flere bilder fra Sør i Ommane finner du her!

Sør i Ommane, en sommerperle utenfor Larvik som er like flott i September. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Morgenturer i nærområdet

Det er deilig å starte dagen med frisk luft og jeg tar derfor ofte en morgentur før jeg begynner å jobbe. Det er like viktig å nyte hverdagen der jeg bor som det er å oppleve verden utenfor Larvik.

Stien i Vestmarka er fin for en stille morgenstund. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Jeg går ofte ut på utsiktspunkt for å ta et overblikk over byen og fjorden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Vi har kjøpt oss en Bybobil!

Vi har tenkt litt på det, men plutselig sluttet vi å tenke og bare kjørte på! Vi kjøpte oss en splitter ny Pøssl Roadcruiser. Med det kjøpte vi oss friheten til å reiser hvor vi vil uten å måtte planlegge mye. Bare sette oss i bilen og kjøre dit vi vil – når det passer for oss.

Første turen gikk til Roppestad Fricamping ved Farris. En halvtimes kjøretur hjemmefra fikk vi prøve å sove i bilen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Det var herlig å våkne opp med naturen rett utenfor og ta en morgentur langs Farrisvannet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Helgetur til Blefjell i høstfarger

Fjellet på høten er flott og på Blefjell har familien en liten hytte. Med bobilen vår kunne vi nå reise flere i lag siden vi brukte bobilen til å sove i. Men turene på fjellet var i hyggelig selskap og ikke minst i praktfult høstvær over fargerik myr og fjell.

Fjellet på høsten er vakkert. Vi gikk en 3 timers tur innover vidden på Blefjell. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Med utsikt til Bletoppen i det fjerne. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Mer om høstturen til Blefjell i Bobilbloggen Bobilreiser.no!

På jobb til Stockholm

På jobben har vi utvidet vårt marked til Sverige og da ble det tur til Stockholm på meg. Jeg passet på å få meg noen timers fri til å utforske Gamla Stan i Stockholm.

Gamla Stan er som å komme til en gamleby ved middelhavet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Det er mange hyggelige uterestauranter i Stockholm, selv om det går mot slutten av utesesongen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Høstferie til Nederland med bobilen

Dette hadde vi gledet oss til. Vår første ordentlige ferie med den nye bybobilen vår gikk sørover til Nederland. Det ble en del kjøring og bilen ble testet på motorvei og i byer og funket som den skulle. Avreise ble siste dagen i september så vi kom oss kun til Tyskland den første dagen.

På vei nedover Danmark i vår Pøssl Roadcruiser. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Første bobilcampen på turen lå i Rendsburg i Tyskland, med utsikt mot Kielkanalen og alle båtene som fartet på kanalen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Les mer om vår høstferie til Holland her:

400 år gamle vindmøller i Holland
Maleriske Giethorn i Nederland
Gatelangs i Amsterdam

Ny blogg – Bobilreiser.no

Når vi nå har kjøpt oss bybobil, valgte jeg å lage en ny blogg hvor fokuset skal være bobilreiser. Det er fremdeles Favorittreiser jeg kommer til å skrive reiseopplevelsene på. Men av hensyn til deg som er leser og som ikke har bobil, velger jeg å skrive om bobillivet på egen blogg.

Ta gjerne en titt på Bobilreiser.no her 🙂

Reisetips fra september i Bobilreiser:

Høstferie i Holland med bybobilen
Bobilparkering i Rendsburg
Hyttetur på Blefjell med bobil
Fricamping på Roppestad
Full fres på Autobahn med bybobilen

Reisehilsen fra Anne Bente
Reiseblogger som liker å ta vare på minnene

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share