Andalucia,  Europa,  Spania

Juzcar – den blå smurfebyen i Spania

Hele Juzcar er malt blå til ære for smurfene!

Oppe i fjellene bak Marbella og Spanias solkyst ligger det en landsby som ikke er som alle andre fjellandsbyer i Spania. Denne byen er blå!

Spania er kjent for sine hvite landsbyer, og Juzcar var en av mange hvite landsbyer fram til 2011 når hele byen ble malt blå. Årsaken var et stunt i forbindelse med smurfefilmen som hadde premiere dette året.

Det er morsomt å rusle rundt i Juzcar på jakt etter fotomotiv. De dukker opp over alt.
De smale gatene var stille når vi var i Juzcar en februardag.

Blåfargen skulle bare være midlertidig, men beboerne likte de blå husene, og ikke minst så fikk det fart på turismen. Plutselig kom den søvnige fjellandsbyen Juzcar med bare 250 innbyggere på turistkartet. Med Solkysten og alle turistene der en drøy times kjøring unna, ble det en suksess for denne lille byen. Folk ville se den blå smurfebyen.

Det ville vi også! Vi liker å besøke byer som har karakter eller noe som skiller seg litt ut. Og den blå byen skiller seg definitivt ut fra alle de hvite landsbyene.

Selv om vi var i Juzcar i februar har det så smått begynt å blomstre her og der.
50 shades og blue – det var mange godt samstemte blåfarger å se i “Smurfebyen” Juzcar.
Utenom blåfargen er Juzcar en helt vanlig søvnig fjellandsby.

På vår vei fra Ronda til Malaga tok vi avstikkeren inn til Juzcar. Juzcar ligger ca 10 kilometer fra hovedveien mellom Marbella og Ronda. Turen gikk på smale veier med utsikt mot det bugnende fjellandskapet.

Selv om vi bare var en times kjøring fra fasjonable Marbella på solkysten, var vi midt i et fjellandskap med dype daler og bratte fjellsider, og uendelig mange fjelltopper så langt øyet kunne se. Og midt i dette røffe og storslagne landskapet kunne vi skimte hvite landsbyer i fjellsidene. Og en blå!

På veien til Juzcar hadde vi flott utsikt fra bilvinduet, og så flere hvite små landsbyer i fjellsidene.
Landskapet i fjellene bak Marbella er vakkert.

Ved å ta denne lille avstikkeren fra hovedveien fikk vi kommet nærmere naturen og det søvnige livet på landsbygda i fjellene. Vi traff på flere geiter enn biler på veien og kunne kjøre i et behagelig turisttempo uten noen agressive sportsbiler som presset bak oss.

En flokk med geiter som var på vei til gården sin, og hadde samlet seg langs veikanten.

Vi besøkte Smurfebyen Juzcar en dag i februar. Da var byen nesten turistfri og vi fikk en rolig og stille rusletur mellom de blå husene. Noen få restauranter var åpne, med noen få turister hadde funnet veien hit denne februardagen – men ellers var det nesten folktomt der.

Når du kommer til Juzcar er det smart å parkere bilen i utkanten av byen. De smale gatene er ikke laget for å kjøre rundt på jakt etter parkering, og avstandene er så korte at det uansett ikke blir langt å gå. Vi parkerte langs med veien når vi kom til de første blå husene.

Det er mulig å kjøre i bygatene, men det smarteste er nok å la bilen stå på utsiden av byen.

Enten du bruker 15 minutter på å sjekke ut byen eller et par timer på å rusle rundt og ta en rast på en av uteserveringene, er det verdt turen.

Flere steder i byen er det lekeparker, minihus og annet som minner oss om at blåfargen er til ære for Smurfene.
Smurfen selv troner stor og stolt på et av byens utsiktspunkt.

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som likte den blå smurfebyen!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 Shares
Tweet
Pin1
Share