Danmark,  Europa,  Skjælland

Tivoli i København uten adrealinkick

Tivoli er såvisst ikke bare for folk som søker etter adrealinkick. I alle fall ikke Tivoli i København. Tivoli i København er rett og slett et hyggelig sted å være også for oss som står over de store kjøreattraksjonene.

Flotte pinseliljer i full blomst en aprildag i Tivoli.

Vi tok turen innom Tivoli på vår tur til København i påskeferien, og fikk et koselig avbrekk i solen. Tivoliparken er så mye mer enn fart og spenning, det er også rusletur i vakre parkområder og mye spennende å se på.

Med en flott plass på en benk i solen, hadde vi panoramautsikt til husker som svevde høyt oppe i på himmelen, barn spm lekte eller koste seg med iskrem, fontener som sprutet vannet høyt til himmels og blomster som var kunstnerisk sammensatt i parkområdene. Vi hørte lyden av barnelatter og hvinende hyl fra de som ble sendt i full fart i en svevende tekopp. På teaterscenen var det underholdning for barna og folk koste seg i aprilsolen.

Det var vårsteming i Tivoli! Det var fargerikt og det var opplevelsesrikt for både store og små. Det var godt å kjenne at solen endelig varmet litt igjen etter en lang og kald vinter.

Hold deg fast i denne svingende husken som snurrer oppe i himmelen. Vi nøyde oss med å se på herligheten!

Tivoli med nesten 200 år gammel historie

Tivoli i København er ganske kompakt og alt ligger tett sammen på i et vakkert parkområde – nesten midt i sentrum av København. Det er mer enn 175 år siden Tivoli åpnet første gang, og i dag er det en av Nordens mest populære turistattraksjoner. Det er også mye mer enn bare adrealinkick du kan få her. Tivoli i København er minst like godt kjent for sine vakre parker, konserter, underholdning og restauranter. Så selv om du ikke føler for å ta sjansen på noen av de 25 kjøreattraksjonene, finner du mye annet du kan gjøre her.

Vakker arikitektur og flotte parkområder preger Tivoli i København.
Pass på å slappe av og nyte parkområdene og fontener som sprutet vann i ulike formasjoner.
Litt gammel dansk kulturhistorie finner du også inne i Tivoli.

Er du en adrealinsøkende turist som liker å få hjertet i halsen og kjenne spenningen stige når du heies opp, slippes ned eller snurres rundt? Da er det mer enn nok å finne på for deg også. Selv om Tivoli har en snart 200 år gammel historie, så har de hengt med på utviklingen av høytsvevende og fartsfylte atraksjoner. Vi hadde mer enn nok med å se på de som våget seg opp i de høytsvevende konstruksjonene på jakt etter et adrealinkick.

Denne var såvisst ikke noe for meg. Tekopper i luften som snurret alle tenkelige og utenkelige veier?

Er du som oss, kan du heller glede deg til å kikke på folkene, de vakre byggene, blomstene i alle parkene, rusle i de smale smugene og ikke minst – legge merke til alle detaljene rund om i Tivoliparken. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og det er mye spennende å oppdage hvis du tar deg tid til å kikke etter.

Noen som har gått av seg skoene?
Det var påskepyntet i Tivoli når vi var der i påskeferien.
Smale smug med mange kreative skilt og dekorasjoner. Pass på å kikke alle veier for å få med deg alt!

Verdt å vite om Tivoli i København

  • Tivoli liggger i sentrum av København, rett ved sentralbanestasjonen.
  • Du kan kjøpe billett både med og uten kjøreattraksjoner
  • Passer for folk i alle aldre
  • Du kan bli her en time eller flere dager
  • Tar deg med på en magisk reise med fornøyelser i sentrum

Klikk her for å gå til hjemmesidene til Tivoli i København for mer informasjon

Tips til billettkjøp til Tivoli i København

Ved inngangen til Tivoli var det kø når vi skulle inn i parken. Men vi trengte ikke å stå i kø for å betale i manuell betalingsluke. Vi valgte å kjøpe billetter i en av automatene som er plassert på utsiden av inngangen. Det passet oss perfekt fori vi unngikk kø. Vi valgte å kjøpe billetter for kun inngang til parken (Dkr 130 pr. person), og ruslet forbi billettkøen for manuell betaling. Det var både enkelt og raskt, og sparte oss for 10 minutters køståing (ja, jeg er utålmodig og unngår kø så sant jeg kan).

Hvis du ikke har tid til å tilbringe hele dagen i Tivoli, er det verdt å ta en kjapp tur innom. Vi ble i parken i et par timer før vi tok turen ned handlegaten Strøget tilbake til Nyhavn.

Reisehilsen fra Anne Bente,

som hadde en flott påskeferie i Danmark

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share