Kavalkade,  Reisepraten

Favorittreiser i oktober 2018

Vi startet oktober i Nederland. Vår første bobilferie hadde tatt oss gjennom Danmark og inn i Tyskland. Vi fortsetter gjennom Tyskland til Nederland for å oppdage at høsten har kommet for full der nede også. Men med godt med klær på kroppen får vi flere fine dager i Nederland før vi setter snuten hjemover. Så blir det helgetur både til Oslo og byvandring på Gründerløkke og helgetur til Telemark og topptur til Skuggenatten. For ikke å glemme noen fine morgenturer her hjemme i Larvik.

Høstferie til Nederland med bobil

Første oktober våknet vi opp i Rendsburg ved Kielkanalen, og satte nesen mot Nederland. Der ventet opplevelser i pittoreske Giethorn, storbytur til Amsterdam, besøk på vindmøller i gamle Holland, en tur på stranden og tur over den store diken før vi satte kursen hjemover via Tyskland og Danmark. I Danmark besøkte vi et majestetisk slott og i Sverige fikk vi et vindfult møte med stranden i Halmstad før vi var tilbake i Larvik igjen.

Dette var vår første ukesferie med bobil – og det fristet til gjentakelse.

Les om hele bobilferien i bobilbloggen min, Bobilreiser.no

Kielkanalen i Rendsburg

Vi overnattet på en bibilparkering i Rendsburg som lå langs med Kielkanalen. Det var stor trafikk på kanalen med små og store båter og vi hadde panoramautsikt fra bobilplassen.

Det var stor båttrafikk på KIelkanalen i Rendsburg tidlig en søndags morgen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Giethoorns vakre kanaler

Giethoorn ble valgt fordi den lille byen ble omtalt som en av de mest sjarmerende i Nederland. Og etter en rusletur langs kanalene kan vi være enige i den beskrivelsen. Vi var ganske alene der nå som det var blitt høst, men på sommeren syder det nok av liv her i kanalene.

Les mer om Giethoorn her!

Giethorn med sine mange smale kanaler. Fotocollage: Reisebloggen Favorittreiser.no

Rusletur i Amsterdam

Vi parkerte bobilen vår på en campingplass rett utenfor Amsterdam og tok Metroen inn til byen. Der ruslet vi rundt i mange timer langs kanaler og gamle skakke hus. Her var det noe å kikke på rundt hver sving.

Les mer om rusleturen i Amsterdam her!

Amsterdam er et koselig sted å rusle rundt for å kikke på gamle hus og kanaler. Fotocollage: Reisebloggen Favorittreiser.no

Vindmøller i gamle Holland

Vi måtte jo også få med oss vindmøllene i gamle Holland, og et sted som er perfekt for noen historiske timer er området rundt Zaans Museum like nord for Amsterdam.

Les mer om Zaans og vindmøllene her!

Uendelige strender i Nederland

I Nederland er kystlinjen sandstrender så langt øyet kan se. Selv om det var høsten ville måtte vi selvfølgelig legge inn et lite strandbesøk. Men vi beholdt alle klærne på og duppet ikke stortåa ned i havet.

Stranden vi besøkte var ved Camperduin og var et flott område for turer selv om sommeren var forbi. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Diken som holder Nederland tørr

Vi måtte selvfølgelig kjøre over den store diken som holder havet unna mye av Nederland som ligger under havnivået. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Vi tar et stopp i Kolding på vei hjem

Fin utstikt fra bobilparkeringen i Kolding. Foto: Reisenbloggen Favorittreiser.no

Fredriksborg Slott på Sjælland

Vi stoppet for å se på det majestetiske slottet Frederiksborg Slott. Foto: Reisebloggen Favorittreise.no

Forblåst strand i Halmstad

I Halmstad var det vindfullt å være. Det ble også vårt siste stopp på denne ferien. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Søndagstur på Grünerløkka

Grünerløkka i Oslo er et fint sted å rusle rundt en søndags formiddag. Flotte parker, mange åpne butikker, streetart og uendelig mange cafeer og restauranter. Men uten horder av turister. Grünerløkke er først og fremst for Oslofolket, og noen få som liker å leke turister.

Les mer om søndagsturen på Grünerløkka her!

Det er mange spennende nisjebutikker på Grünerløkka. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Langs Akerselva er det mye spennende steetart. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Topptur til Skuggenatten

Vi benyttet en av helgene i oktober til å ta en topptur til Skuggenatten. Vi tok med oss bobilen og kjørte til en campingplass i Treungen og gikk en 11 km lang tur, og “klatret” opp til toppen av Skuggenatten hvor vi ble belønnet med en fantastisk utsikt.

Les min selvironiske historie om toppturen til Skuggenatten her!

Utsikt fra toppen av Skuggenatten etter en stigning på nesten 500 høydemeter.
Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Tilbake i bobilen etter den flotte toppturen, var det fantastisk å se natten senke seg over Nisservannet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Småturer i Larvik

Like viktig som de flotte turene med overnatting, er de korte og fine turene rundt i næromårdet. Vi trenger ikke å reise langt for å ha det fint!

Morgentur på Mesterfjellet med utsikt over Larviksfjorden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no
Bøkeskogen har gjort seg klar til vinterne. Det meste av løvet ligger nå på bakken og venter på snø og kulde. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Reisehilsen fra Anne Bente
Reiseblogger som liker å fange nye minner.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share