Topptur til Rampestreken i Romsdal
Rampestreken og utsikt mot Romsdalen
550 meter over havet, ute på en rampe med luft på alle kanter. Målet var å stå ute på Rampestreken med Romsdalen bokstavelig talt under beina. Og nyte utsikten!
Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke er blant de sprekeste. Så det var med mer mot enn fornuft jeg ble med på turen opp til Rampestreken i Åndalsnes.
Turen opp til Rampestreken er kun 1,5 km lang, men med 500 høydemeter er det ikke noe for pyser (følte meg litt tøff i trynet når jeg kom fram).
Men, med stor tålmodighet, vilje og mange småpauser på vei opp kom vi til slutt fram til målet.
Stien opp til Rampestreken
Utgangspunktet for turen opp til Rampestreken ligger nær sentrum av Åndalsnes, og de som har litt treningsgrunnlag kan beregne under 1 time opp. Vi som har litt færre (eller veldig få) teningstimer i beina brukte 1,5 timer opp de bratte stiene og trappene.
Stien opp til Rampestreken varierer fra å være flere meter bred, til å klynge seg til fjellveggen. Det er bratt hele veien opp så du må passe på å ta pauser når du trenger det, for jo høyere opp du kommer jo brattere blir det.
Jeg var optimistisk og tenkte at “Snart blir det letter – det kan jo ikke være så bratt hele veien”…
Det tok jeg feil. Vein opp til Rampestreken er bratt. Det er tøft og det er verdt turen! Så hold ut helt til du er framme ved målet.
Jo nærmere Rampestreken vi kommer jo smalere blir stien. Og kjettingen langs fjellveggen var god å holde seg i når vi passerte de smaleste stedene med uendelig mange meter ned.
Vi nærmer oss toppen og kan skimte Rampestreken som er “broen” som henger i løse luften ut fra fjellvegge.
Men før vi kom så langt var det mange trapper i fjellveggen som måtte forseres. Noen litt mer skumle enn andre.
Disse jerntrappene som hang i fjellveggen fikk det til å kile i magen på vei opp. Jeg gruet meg skikkelig til å gå disse ned igjen, men det var faktisk mindre skummelt å gå trappene ned enn opp! Eller kanskje jeg hadde blitt litt tøffere i trynet etter å ha nådd målet om å gå hele veien opp til Rampestreken?
Endelig på “toppen”. Selv om toppen kanskje ikke er helt riktig, for stien fortsetter oppover for de som ønsker å komme enda høyere. Vi var derimot fornøyde med å komme oss opp de 500 høydemeterne og tok en velfortjent pause og fotoseanse ute på rampestreken.
Og ikke minst nyte utsikten over Romsdalen inn mot Trollstigen fra rampen som henger utenfor fjellveggen.
Det var deilig å få en pause etter å ha klatert opp den bratte stien til Rampestreken – 500 høydemeter på 1,5 km. Det er bratt stigning for en utrent reiseblogger. Men vel verdt strevet!
Veien ned var lettere å gå, og når vi gikk nedover kunne vi også nyte utsikten mot Romsdalen fra stien og trappene langs fjellveggen.
“YES! I DID IT”
Jeg gikk opp til Rampestreken
Vi kom oss opp alle 500 høydemeterne. Og selv om turen egentlig er 3 km t/r kunne trackingen fra mobilen min fortelle meg at jeg hadde gått ca 5,5 km???
Det var rett og slett så bratt mange steder at vi gikk slalom på kryss og tvers store deler av stien for å finne de letteste stedene å komme oss både opp og ikke minst ned.
Har du lyst til å ta turen til Rampestreken?
Da kan jeg bare anbefale dette så sant du er frisk og tåler litt høy puls. Du trenger altså ikke å være sprek – da du selv kan bestemme tempoet. Det er også mange flotte utsiktspunkt på vei opp, så det er mange grunner til å stoppe på veien.
Er du sprek? Da kan du jo løpe opp og kjenne på melksyren hvis du ønsker det. Stien opp til Rampestreken har plass nok til alle som vil ut på tur.
Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Har du lyst på flere reisetips fra Norge og Vestlandet?
Sjekk ut flere reisetips fra Vestlandet her…
Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.
Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.
Anne Bente
Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.