Larvik,  Norge,  Sykkeltur i Norge

Med sykkel på kyststien fra Helgeroa til Nevlunghavn.

Sykkeltur Kyststien Larvik
Sykkelturen går langs jorder i Brunlanes før vi kommer til strendene langs Kyststien ved Helgeroa og Omlidstranda

Sykkeltur på Kyststien utenfor Larvik

Kyststien utenfor Larvik er ikke laget for sykler. Men det er likevel fremkommelig med sykkel på flere av strekningene langs Kyststien.

Med solen høyt på himmelen, strender og blått hav, grønnkledde åkre og blankskurte svaberg – var dette en sykkeltur for minneboken. 

Sykkelturen vår startet i Larvik og målet var å sykle Kyststien fra Helgeroa til Nevlunghavn. En flott tur som anbefales alle som liker å sykle.

Hele turen er ca 5 mil og er en sykkeltur som skal nytes – så kommer treningen som en bonus.

Beregn minimum 3-5 timer så du får tid til å stoppe underveis og nyte naturen. Ta gjerne med litt niste for å nyte en pause med mat på Kyststien.

Kyststien Larvik ved Mølen
Både sykkel og syklist synes det er greit med en pause langs Kyststien, på svabergene ved Mølen.

Først fra Larvik til Helgeroa

Første turen gikk langs veier fra Larvik til Helgeroa. For å unngå traffikerte gater gikk sykkelturen først mot Stavern – forbi Golfbanen. Etter Golfbanen tok vi av mot høyre mot Tanum Kirke. Her går følger veien Golfbanen og går svakt oppover et godt stykke.

Ved Tanum Kirke tok vi til venstre mot Berg Kirke og fulgte Manvikveien et stykke. Her sykler du forbi mange gårder i Brunlanes og det er som oftest ikke mye biltrafikk. Er du heldig kan du møte på en hjort langs veien.

Halvveis til Berg Kirke tok vi av mot Dolven og syklet grusveier fram til Berg Kirke. Derfra gikk veien rett til Helgeroa langs Helgeroaveien (FV 301) – og fortsatte rett fram ned til Helgeroa og en hyggelige havnen der.

Kyststien fra Helgeroa til Mølen

Fra Helgeroa syklet vi Kyststien forbi Omlid Camping mot Mølen.

Sykling på Kyststien ved Mølen
Selv om ikke Kyststien er laget for sykler er det brukbar fremkommelighet og det er herlig å sykle i det flotte kystlandskapet.

Langs Kyststien mellom Helgeroa og Nevlunghavn er det for det meste på grusvei eller stier som går forbi strender og vakker variert kystnatur. Noen deler av kyststien ved Mølen er det trangt om plassen, så om du skal sykle denne turen langs Kyststien, husk å ta hensyn til turfolket som er ute og går, hopp av sykkelen eller ta det rolig for å unngå å sykle på folk.

Kyststien på Mølen

Kyststien forbi Mølen er den som er mest utfordrende med sykkel. Denne strekningen har grusvei, stier og fjell/stein. Noen partier måtte vi dra eller løfte syklene – da det var litt for ulendt terreng til sykling. Drevene offroad syklister klarer nok fint å sykle de fleste partiene, men mange folk på Kyststien kan likevel hindre sykling.

Vi syklet ikke for å komme raskest mulig fram, så vi tok oss god tid til å nyte naturen underveis. Mange  flotte strender, skogholt, og ikke minst vakre Mølen med sine millioner av blankskurte rullestein.

Når vi hadde passert Mølens utførdrende stier gikk turen videre  mot Oddane Sand. En tur nedom stranden er obligatorisk. Oddane Sand er etter min mening en av de beste og fineste strendene i Larvik. Her er det et yrende folkeliv midt på sommeren, men sykler du utenom sesongen kan du få stranden nesten for deg selv.

Fra Oddane Sand syklet vi ned til idylliske Nevlunghavn. Her er det perfekt å ta et stopp for å spise is og slappe av for å nyte folkelivet i denne kystperlen. Har du droppet å ta med niste kan du kjøpe lunsjen din og spise den på en av restaurantene på bryggekanten.

Sykkeltur Kyststien Nevlunghavn
SIste del av sykkelturen langs Kyststien går til Oddane Sand og Nevlunghavn før vi sykler den lange veien tilbake til Larvik.

På sykkel fra Nevlunghavn til Larvik

Fra Nevlunghavn syklet vi forbi Omrestranden og tok sykkelveien mot Stavern. En grusvei som går fra Omre Camping som tok oss med hele veien opp til Helgeroaveien. Derfra syklet vi via Hummerbakken, forbi alle campingplassene i Naverfjorden og opp forbi Foldvik. Tilbake til Larvik via Brunlafeltet, forbi golfbanen og Stavernsveien den siste delen.

Dette er en flott tur som du kan bruke et par – tre timer på, eller du kan bruke hele dagen og legge inn mange flotte pauser underveis.

Har du lyst på flere turtips fra Larviksområdet?

Sjekk ut flere tips fra Larvik og omegn her

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

FD071E66-9430-4E76-895644283EF5414C-E13D38D8-2F26-4993-B1E40F74E761C9A2

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share