Fotturer i Norge,  Norge,  Valdres

Vakre Bygdin på Valdresflya

Bydin Fjellhotell på Valdresflya
Bygdin Fjellhotell ved Bygdinvannet. Midt oppe på høyfjellet ved starten av Valdresflya. Foto: Anne Bente Hauge

Midt på fjellet ligger Bygdin

Liker du høyfjellet og åpent landskap vil du også like Bygdin Fjellhotell og området rundt hotellet. Her kan du gå småturer i området rundt hotellet, ta båten over Bygdinvannet til Eidsbugarden eller gå lange eller korte toppturer. Kun tiden og formen din vil begrense deg her.

Vakkert fjellandskap ved Bygdin Fjellhotell.
Grønnkledde fjell og turveier like ved Bygdin Fjellhotell. Perfekt stopp for en bilferie i Norge. Foto: Anne Bente Hauge

Bygdin Fjellhotell på bilferie

Vi bodde på Bygdin Fjellhotell (har endret navn til Bygdin Hoifieldshotel) i forbindelse med en bilferie på vei til Vestlandet. Men vi hadde heldigvis noen timer på ettermiddagen så vi kunne rusle en tur langs Bygdin.

Bygdin med fjellene
Landskapet ved Bygdin er som skapt for naturopplevelser både for deg som er sprek og deg som ønsker en liten tur. Foto: Anne Bente Hauge
Turtips - gå turen langs Bygdinvannet
Det er var panoranautsikt på turen langs Bygdinvannet. Jeg blir aldri lei av norske fjelllandskap! Foto: Anne Bente Hauge
En deilig sommerdag på Bygdin.
Nydelig utsikt over Bygdinvannet og fjellene som speiler seg i vannet. En deilig sommerdag på Bygdin. Foto: Anne Bente Hauge

Bygdin og Valdresflya er et sted for å koble helt av, nyte naturen og bare være. Eller ta på seg treningstøyet og legge ut på lange vandreturer og toppturer for virkelig å kjenne på og ta del av naturen. På vår lille tur hadde vi flaks med været som viste seg fra en av sine beste sider. Det var både varmt og blikkstille så fjellene speilet seg i Bygdin-vannet.

Camping i naturen ved Bygdin
Det er plass til å slå opp telt midt i naturen ved Bygdin Fjellhotell. Foto: Anne Bente Hauge

Camping på Bygdin

Bygdin er ikke bare for deg som foretrekker en hotellseng.

Et stykke fra hotellet, var det mange som teltet og campet i den vakre naturen. Det var både plass til campingbiler, campingvogner og telt ved Bygdinvannet. Det er ikke campingplass her, så du må ha utstyr til å klare deg selv og rydde opp etter deg før du reiser – og ikke minst følge loven om hvor du kan slå opp telt (Friluftslovens $9 som tillater deg å slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste nabo og maks 2 døgn)  NB! Hotellet har ingen tilbud om camping – men på Valdresflya er de mye natur for deg som vil finne en plass for deg selv.

Krystallklart vann i Bygdin vannet.
Krystallklart vann i Bygdin vannet. Foto: Anne Bente Hauge

Det krystallklare vannet i Bygdin fristet til å bade i, men siden jeg foretrekker minimum 20 grader overlot jeg den gleden til de som tåler det kalde fjellvannet.

Ut på tur ved Bygdinvannet
Det er fine og lette grusveier å gå på langs med Bygdin vannet. Foto: Anne Bente Hauge

På Bygdin går båten Bitihorn

Båten som går hele veien inn til Eisdbugarden. Sjekk ut den korte videoen av Bitihorn på vei inn mot Bygdin Fjellhotell.

Selv om vi kun ruslet langs vannet på en grusvei, ga dette mersmak. Fjellene fristet og det blir nok ikke den siste turen vår til Valdresflya og neste gang satser vi på å ha litt mer tid til å gå lenger inn i fjellheimen.

Kveldsstemning på Bygdin

Sommerkveldene er lange og det blir en nydelig kveldsstemning ved Bygdin Fjellhotell når været er på din side. Vi hadde så absolutt være på vår side det den dagen vi var på Bygdin.  Himmelen ble pastellfarget over det blikkstille vannet. 

Solnedgang Bygdin
Himmelen over Bygdinvannet er farget av gult og orange – solnedgang i fjellheimen er vakkert. Foto: Anne Bente Hauge
Solnedgang Bygdin Fjellhotell
Natten senker seg over Bygdin Fjellhotell. Foto: Anne Bente Hauge

Bygdin Fjellhotell hadde en enkel standard når vi var der (har blitt pusset opp de siste årene), med en fantastisk beliggenhet. Et perfekt stoppested både for bilferien på vei over Valdresflya og som utgangspunkt for vandreturer i fjellet.

Jeg nyter finværet i fjellheimen ved Bygdin. Norge på sitt beste!

Håper du har blitt inspirert!

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som liker å reise på bilferie i norsk natur

Har du lyst på flere reisetips fra Norge?

Bilferie i Norge er en opplevelse for alle sanser, kropp og sinn enten du reiser i 2 dager eller tar en lang ferie.

Sjekk ut flere tips her…

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share