Europa,  Mallorca,  Spania

Mallorca i et nøtteskall

Fjellandsby på Mallorca - biltur
Du passerer flere koselige landsbyer på denne rute, med husene som klynger seg sammen i fjellskråningene. Foto: Anne Bente Hauge

Dagstur på Mallorca med bil

Hvis du bor i området rundt Palma og ønsker å oppleve Mallorca i et nøtteskall på en dag, er en rundtur i den nordvestre delen av øya en flott tur. Denne turen tar deg til vakre gamle landsbyer, spektakulære panoramautsikter, koselige badebyer og vakre badeviker.  Beregn minimum 6 timer på turen inkludert lunsj og fotostopp, gjerne mer.

Lei bil eller motorsykkel og ta med et fulladet kamera. Her kommer høydepunktene tett, og for å rekke alt på en dag må du velge bort flere steder.

Denne turbeskrivelsen på Mallorca tar deg med til: 

Palmaområdet – Valldemossa – Banyalbufar – Estellencs – Peguera – Cala Falco – Palmaområdet

Her ser du reiseruten hentet fra Google Maps. Turen er ca 108 km, og beregnet ca 2,5 timers kjøring. Men, hvis du vil nyte turen slik som vi gjorde, blir den faktiske kjøretiden litt lenger- På biltur i vakker natur er det herlig å kjøre sakte slik at du kan nyte utsikten, og ikke minst stoppe mange steder underveis.  

Reiseruten på Mallorcas vestkyst
Reiseruten for Mallorca i et nøtteskall

Palma – Valldemossa

Den første delen av turen går på flotte veier (MA-1110) inn mot fjellene, før du starter oppstigningen mot Valldemossa som ligger 413 meter over havet – omkranset av fjellene i Serra de Tramuntana. Denne første etappen tar det ca 30 minutter å kjøre.

Når du nærmer deg byen ser du husene klynge seg sammen mellom fjellene – like etter går veien gjennom byen. For å parkere er det bare å følge skiltene til en av parkeringsplassene langs hovedveien som går gjennom byen. Husk å betale parkeringsavgift før du går, og beregn gjerne 1-2 timer i denne byen.

Valldemossa på biltur Mallorca
Valldemossa med en av de koselige åpne plassene. Foto: Anne Bente Hauge

Valldemossa – vakker fjellandsby

Byen er en av de mest besøkte fjellandsbyene på Mallorca, og har blant annet blitt kjent for at komponisten Chopin og forfatteren George Sand bodde i det gamle klosteret “La Cartoixa”  vinteren 1838/39. Du kan både besøke hele klosteret eller bare velge den delen som Chopin og Sand bodde i. Ellers er det koselig å gå rundt i de smale brostensbelagte gatene og føle på stemningen, sette seg ned på en av fortausrestaurantene og bare nyte freden og omgivelsene.

Valldemossa chopin museum
Fra Chopin museet er det vakker utsikt mot havet. Selv om du ikke er interessert i historien om Chopin er museet besøket verdt for å få med seg utsikten. Foto: Anne Bente Hauge

Valldemossa – Banyalbufar – Estellencs

Etter Valldemossa ligger høydepunktene tett. Når du har passert byen skal du følge MA-10 vestover for å nytt utsikten til den spektakulære og vakre nordvestkysten som med sine grønnkledde klipper stuper ned i det knallblå havet. Her kjører du gjennom flere små og koselige fjellandsbyer med utsikt mot havet, godt trukket tilbake fra havet for å unngå piratene som herjet for flere hundre år siden.

Lunsjstopp på biltur på Mallorca
I Estellencs stoppet vi for å spise lunsj på en koselig restaurant med utsikt. Lunsje ble inntatt på terassen med parasoller og rosa blomster. Foto: Anne Bente Hauge

Både Banyalbufar og Estellencs er verdt en liten stopp, kanskje for å innta dagens lunsj på en restaurant med utsikt til uendeligheten. Du vil passere flere restauranter langs veien. Har du tid til noen avstikker kan du ta turen ned til flere av de små havnene som ligger langs med klippene. 

Mallorcas vakre nordvestkyst

I løpet av bilturen langs kysten vil du passere flere av den gamle vakttårnene som ifølge historien ble brukt til å speide etter pirater og advare landsbybeboerne. Benytt sjansen til å stoppe ved et eller flere for å en panoramautsikt over kysten. Det er ikke mange stoppesteder langs den smale veien, så benytt sjansen til å stoppe der hvor det er plass til å parkere bilen.

Torre del Veger ligger mellom Banyalbufar og Estellencs og Mirador de Ricardo Roca ligger vest for Estellencs.

Torres - vakttårn på mallorca
Du vil passere flere vakttrårn på veien. Ta deg gjerne tid til å stoppe for å se nærmere på disse tårnene. Foto: Anne Bente Hauge
Mallorcas vakre nordvestkyst
Utsikt fra et av vakttårnene, Mallorcas vakre nordvestkyst. Foto: Anne Bente Hauge

Estellencs – Peguera

Når du har passert Estellencs og Torre del Veger går veien sørover inn i landet igjen. Veiene blir bredere og når du nærmer den Andratx er du tilbake til det mer pulserende Mallorca. Har du tid kan du gjerne stoppe i Andratx som er en dynamisk by fra 14-hundretallet med både trange smug og brede avenyer. Vi kjørte forbi denne byen, og tok Ma-1 videre før vi tok av til Ma-1A og satte kursen mot badebyen Peguera.

Badestopp etter en lang biltur

Badebyen Peguera
Badebyen Peguera har en fin strand. Her var det koselig, og et sted som absolutt ser bra ut for en ukes ferie i solen på Mallorca. Foto: Anne Bente Hauge

Peguera er en badeby som ble til på slutten av 50-tallet og som har blitt til en levende og hyggelig turistby med to flotte bystrender. Veien gjennom byen går langs med restauranter og butikker som skjermer stranden for trafikk. Langs med stranden går det en lekker strandpromenade uten biltrafikk, men med restauranter og hoteller pent tilbaketrukket uten å dominere.

Strendene er brede og med alle fasiliteter, så trenger du en dukkert etter en dag på veien er det bare å ta rennafart ut i havet.

Peguera – Cala Falco – Palma

Fra Peguera vender du nesen nordover igjen mot Palma. Her kan du ta motorveien hvis du vil komme raskt fram, eller kjøre gjennom de mange badebyene langs med kysten, som sjarmerende Santa Ponca, partybyen Magaluf, den litt roligere turistbyen Palmanova og den elegante Portals Nous.

Ta en avstikker til Cala Falco 

Det du ikke må gå glipp av på denne veistrekningen er avstikkeren til Cala Falco.

Badebukten Cala Faclo på Mallorca
Cala Falco utenfor Magaluf er en vakker badebukt – typisk for Mallorca. Foto: Anne Bente Hauge

Badebukter som Cala Falco finner du mange av på østsiden av Mallorca, og noen få her i den nordvestre delen av øya. Avstikkeren til Cala Falco tar deg ca 1 time eller mer om du ønsker å bli værende i den vakre bukten. Det er ca 10 minutter å kjøre fra motorveien Ma-1 – ta avkjørsel 14. Du parkerer langs veien og går de 165 trappetrinnene ned til stranden hvor du kan bade, kjøpe forfriskninger eller bare nyte naturen.

Les mer om vårt besøk på Calo Falco her…

Dette var vår lille roadtrip på Mallorca som ga oss mange flotte reiseopplevelser. Håper du ble inspirert til din egen rundtur på Mallorca.

Fem tips til for bilturen på nordvestre Mallorca:

  1. Reis tidlig, så slipper du de største folkemengdene i Valldemossa.
  2. Bruk Google Maps flittig for å orientere deg underveis.
  3. Benytt sjansen til å stoppe når det er plass til det langs veien. Det er få parkeringslommer underveis.
  4. Ta med penger i tillegg til kredittkort, og småpenger til parkering.
  5. Ta med badetøy, det blir flere muligheter til bading hvis du ønsker det 

Håper du ble inspirert til å leie bil når du er på Mallorca og utforske øya.

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som trives på Mallorca

Sjekk ut flere reisetips jeg har skrevet fra Mallorca her!

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share