Europa,  Mallorca,  Spania

Cala Falco – en perle utenfor Magaluf

Vakker badevik på Mallorca - Cala Falco
Cala Falco er en vakker badevik som ligger like utenfor Magaluf. Foto: Anne Bente Hauge

Magaluf er Mallorcas partysted med fullt kjør døgnet rundt. Men, visste du at bare 10 minutter med bil fra Magaluf finner du denne idylliske perlen. En utflukt du ikke må gå glipp av!

Vakker badevik – Cala Falco

Cala Falco er en vakker liten badevik med krystallklart vann som frister til en dukkert. Blir du lei av strandlivet på den store stranden i Magaluf er dette et sted du raskt og enkelt kan ta en liten utflukt til, enten med bil, scooter eller sykkel.  Eller legg turen innom Cala Falco om du er på bilferie på Mallorca! Du vil ikke angre!

165 trappetrinn til Cala Falco på Mallorca
Cala Falco ligger i en vik, og det er hele 165 trappetrinn ned til stranden. Foto: Anne Bente Hauge

For å komme ned til stranden i Cala Falco må du først gå ned 165 trappetrinn. Et lite stykke ned den vakre trappen åpner utsikten over bukta seg og du kommer direkte ned på stranden.

Cala Falco badevik Mallorca
Det er fint å bade i den lille badeviken på Cala Falco. Foto: Anne Bente Hauge

Cala Falco har en liten strand med noen solsenger til leie og noen plasser til å slenge seg ned på sanden med håndkleet. Vårt besøk var en ettermiddag i slutten av juni, og selv om det var liten plass på stranden var det ikke helt fullt med soltilbedere. Det var god plass til å bade i det krystallklare vannet.

Vi valgte å ta turen innom restauranten/baren og kjøpe oss litt kald drikke og slappe av i skyggen av trærne og nyte utsikten. Her var det laget et hyggelig område i skyggen av trærne innerst i badeviken. I Cala Falco var det i hovedsak voksne folk som slappet av og nøt en herlig ettermiddag på Mallorca.

Restaurant på Cala Falco Mallorca
Innerst i badeviken Cala Falco var det en koselig liten restaurant. Foto: Anne Bente Hauge

Du kan også gå langs klippene i bukten, og sole deg og bade fra klippene.  Det er fine turster som gir deg fine utsiktspunkt og helt ytterst i Cala Falco ligger luksusbåter ankret opp for dagen.

Turstier ved Cala Falco Mallorca
Det er fine turstier i området rundt Cala Falco. Foto: Anne Bente Hauge

Det finnes gode turstier som tar deg til fantastiske utsiktspunkt. Vi tok den lille turen på nordsiden av bukten, mellom trærne som klamrer seg fast i de bratte skråningene ned mot Cala Falco bukten.

Cala Falco luksusbåter
Luksusbåtene ligger tett utenfor Cala Falco. Foto: Anne Bente Hauge

Her fortsetter stiene rundt odden, så har du tid og lyst på en gåtur er det en flott tur i skyggen av trærne med frisk bris fra havet. Er du tøff nok til å utfordre de bratte klippene kan du klatre ned til vannkanten og finne din egen badeplass.

Når du er klar til å forlate Cala Falco er det 165 trappetrinn opp til veien og parkeringen igjen. Ha gjerne vannflasken med da det er mange trappetrinn i varmen….

Slik kommer du deg til Cala Falco

Like syd for Magaluf ligger denne badeviken. Søk på Cala Falco på Google Maps. Bilen parkeres i veien Carrer Cap Falco, så må du ta trappene ned.

Håper du ble inspirert!

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som digger Cala Falco!

Du finner flere reisetips fra Mallorca her….

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 Shares
Tweet
Pin
Share13