Europa,  Mallorca,  Spania

Magaluf – mer enn bare party

Magaluf er kjent for høy partyfaktor med ungdom som fester natten lang. Men Magaluf er mer en fest og moro, det er også soling og bading, en langstrakt flott badestrand med en strandpromenade fri for biltrafikk.

Stranden på Magaluf
Stranden på Magaluf er både stor og fin, med finkornet sand og klart vann. Foto: Anne Bente Hauge

Magalufs beste sider

Vi kom ikke til Magaluf for å feste, men for å nyte solen på den flotte stranden, spise ute og kikke på feriefolket, og ikke minst reise på utflukter.

Magaluf ligger nemlig perfekt til for å reise på oppadagelsesferd i den nordvestlige delen av Mallorca, som byr på et Mallorca i miniatyr.  Her finner du koselige badeviker, langstrakte strender, pittoreske fjellandsbyer og en spektakulær kyststripe hvor klippene stuper ned i vannet.

Og siden Magaluf har en flott strand og strandpromenade er det fint også for de som ikke ønsker å feste hele natten her. Men pass på å bo på sørsiden av Magaluf, som er det roligste området med minst festing og støy. NB! Vil du unngå å møte på ungdom som fester – er Magaluf ikke stedet for deg!

Magalufstranden ved solnedgangDet er stille på Magalufstranden på kvelden og et fint sted å følge med på himmeles fargeskifte når solen går ned. Foto: Anne Bente Hauge

Magaluf er ikke bare for ungdom

Selve Magaluf er preget av mange år med mye turisme, og gatene er fulle av ungdomsgjenger på jakt etter ny moro hver kveld. Det er tydelig at Magaluf er populært for avlslutningsfester for studenter, da det var mange gjenger med 10 til 20 ungdom med samme t-shorter og med tydelig felles tilhørlighet. Det var mye høylydt festing, så liker du ikke å se ungdom drikke mer enn to glass øl må du ikke reise til Magaluf.

Det er likevel forskjell på hvor i Magaluf du befinner deg. Jo nærmere Porto Nova og den nordlige delen av strandpromenaden du kommer, jo høyere partyfaktor blir det. På den sørlige delen av stranden var det relativt rolig, med ungdom som streifet forbi mot de store festene på den andre enden av strandpromenaden.

Magaluf - stranden
Det er god plass på stranden i Magaluf – spesielt på formiddagen før ungdommen har våknet 🙂  Foto: Anne Bente Hauge

Den flotte Magaluf-stranden

Liker du lys sand og krystallklart vann kan du glede deg! For stranden er fantastisk. Den er ryddig og pen, med god plass både for deg som ønsker å leie solseng og parasoll, eller for deg som liker å ligge rett på stranden. Vi var der i slutten av juni, før selve høysesongen slår til for fullt. Så vil du unngå alt for mye kamp om de beste plassene er det lurt å reise før hele Europa tar ferie i juli/agust.

Stranden er ca 1 km lang og ganske bred. Det er flott sandbunn i vannet, uten småstein eller annet du trenger å være redd for å tråkke på. Det er ikke en langgrunn strand, så de aller minste må passes godt på da vannet relativt raskt når en voksen til livet.

Magaluf stranden
Den sørligste delen av Magalufstranden er det ikke så mange festeglade ungdommer på. Foto: Anne Bente Hauge
Magaluf strand
Kveldsstemning på Magalufstranden. Foto: Anne Bente Hauge

Midt på stranden går det flere avganger daglig med partybåt. Det er ofte temaparty, og det er artig å se ungdommen som kommer i samlet flokk før båten går. En dag var det hvite klær, en annen dag, røde t-shirts – sikkert gøy for de som er i slutten av tenårene og liker partymusikk og non-stop-parties.

The strip – ikke for pyser

Vi tok oss en tur innom den berømte “stripen” med nattklubber og parties, og følte oss litt som noen hvaler på land – helt utenfor målgruppen. Selv om det ikke var høysesong, var ungdommen som var der i høy partystemning, og uniformene til de kvinnelige servitørene hadde nok ikke blitt godkjent i Norge… da “shortsene” de hadde på seg minnet mer om stringtruser enn shortser, og resten av bekledningen var tydelig et middel for å påvirke unge håpefulle gutter til å bruke mest mulig penger.

Hvis du velger å bruke tiden din her, er det også greit å være oppmerksom på at det finnes gjenger som har spesialisert seg på å lure fulle ungdom for penger, så pass godt på kredittkort, kontanter og hotellnøkkel.

Strandpromenaden i Magaluf, Mallorca
Det er en flott strandpromenaden i Magaluf. Men mange restauranter og barer – og helt uten biltrafikk. Foto: Anne Bente Hauge

Restauranter

Langs hele strandpromenaden ligger det restauranter og barer, det samme finner du i sidegatene. Det er flott utsikt over stranden og havet fra de fleste av restaurantene på strandpromenaden, og noen har relativt bra priser. Jeg er mest opptatt av å finne et sted med en vakker utsikt når jeg skal spise, helst uten lyden av biltrafikk – så god mat blir en bonus….

Shopping

Etter å ha trålet gatene opp og ned noen dager var det lite spennende å finne av butikker. Her var det mest typiske “sydenshapper”, med badeleker, håndkler, krimskrams og diverse klær som ser ut som de er overliggere etter mange sesonger… Skal du shoppe klær er det nok lurt å ta turn inn til Palma.

Attraksjoner 

Det er selvfølgelig mange muligheter for ulike vannaktiviteter ved Magaluf stranden.  

Katmandu – attraksjonspark spesielt laget for ungdo. Her kan du få noen realle adrealinkick. Les mer om Katmandu Park her…

Er du lei av sand, og ønsker å bade i badeland? Da kan du besøke Western Water Park.

Utflukter i nærområdene

Beliggende på i den nordøstre delen av Mallorca er Magaluf perfekt for både korte og lange utflukter.

Cala Falco utenfor MagalufCala Falco  – en vakker badevik omkranset av grønnkledde klipper. Ca 10 minutter med bil fra Magaluf. Les mer om Cala Falco her...

Palma – Mallorcas hovedstad som er full av historiske bygninger, side om side med moderne butikker. 

Valldemossa på MallorcaValldemossa – en fjellandsby med kosleige trange gater med restauranter og butikker. Dette er en av de mest kjente landsbyene på Mallorca, kanskje fordi kjente personligheter som Chopin, Ruben Dario og Georg Sand har satt landsbyen på kartet. I det gamle klosteret kan du besøke stedet Chopin bodde og komponerte når han var på Mallorca. Les mer om vår utflukt dit her…

Santa Ponca – med flotte strender og den kjente golfklubben Santa Ponca.

Peguera på Mallorca - strandenPeguera – turistbyen som er bygget rundt to vakre strender. Her er livet langt roligere enn i Magaluf.

Andratx – historisk by litt inn i landet, bygget for å skjerme innbygerne fra angrep fra pirater som kom sjøveien. 

Sant Elm – gammel fiskelandsby hvor du blant annet kan ta båten ut til “Sa dragonara” som ligger like utenfor byen. Her kan du også ta beina fatt og gå opp til Sa Trapa – 400 meter over havet med fantastisk panoramautsikt over fjellene og havet.

Estellencs på MallorcaEstellencs  – en liten landsby med bare noen hundre innbyggere som ligger mellom høye fjell med panoramaustikt mot havet.

 

Tips til deg som vurderer å reise til Magaluf

Er du ute etter fest og moro – god tur og ta godt vare på deg selv.’

Er du ute etter fred og ro – hold deg langt unna Magaluf og book heller i en av de nærliggende byene.

Er du ute etter gode strender og kanskje litt gøy – sørg for å få hotell rett sør for Magalufstraden, så kanskje du unngår de mest høylydte naboene på hotellet, så du får sove når du selv ønsker å sove. 

NB! Vår tur til Magaluf var i slutten av juni 2017 – før høysesongen tok helt av!

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som trives på Mallorca

Sjekk ut flere reisetips jeg har skrevet fra Mallorca her!

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 Shares
Tweet
Pin1
Share