Asia,  Maldivene,  Reisepraten

Pakkeliste for en tropisk paradisøy på Maldivene!

Hvite strender Sun Island Resort Maldivene
Hva trenger du egentlig når dagene skal tilbringes på hvite strender på Maldivene?

Hva pakker du til en tropisk paradisøy?

Da er det noe som bare MÅ være med i kofferten din når du skal reise til Maldivene eller andre tropiske øyparadis. Her er pakkelisten min – med oversikt over ting og tang som jeg mener hører med i kofferten når en sydhavsøy er destinasjonen.

1) Solkrem – høy faktor 

Det er viktig å smøre seg med høy faktor. Selv om du er mye i skyggen vil du bli utsatt for mye sol på Maldivene. Kjøp solkrem før du reiser så har du garantert med deg solkrem som er bra.

Bruk gjerne solfaktor 50 i ansiktet, på nesen, leppene og utsatte steder. Solen står rett over hodet ditt, så for å unngå å få solbrent nese eller panne er det lurt å smøre seg godt i ansiktet.

Sun Island Resort
Livet tilbringes under palmene på Sun Island

Solfaktor 30 er et minimum for kroppen når du kommer dit. Smør deg godt på morgenen og fyll på med solkrem ut over dagen i forhold til hvor mye du er i solen.

Men husk å trekke inn i skyggen ofte så du ikke utsetter huden din for alt for mye sol. Skal du være på en tropisk øy vil du uansett bli brun! Palmene gir deilig skygge og de finnes det mange av på Maldivene.

Vi holdt oss mye i skyggen, da jeg slapper best av uten å steke i solen – men fikk likevel en fin brunfarge etter 10 dager på Sun Island. Mer farge enn jeg normalt får på en ukes-tur til Spania e.l. 

2) Kamera eller mobilkamera

Sun Island Resort Maldivene - soloppgang
Gå ikke glipp av soloppgang fra stranden på Maldivene

Maldivene er et av verdens vakreste steder! Når du skal til et av verdens vakreste steder må du ha med et godt kamera eller en mobil med et bra kamera. Jeg har Samsung 9+ som har et fantastisk bra kamera og knipset langt over 1000 bilder på 10 dager.  Tenk også på at kameraet bør fikse mange ulike lysforhold. Det er dagslys fra ca 0630 til 1800. Da er det mye lys og refleksjon av lys. Ellers er det nesten helt mørkt! 

Har du kamera med zoom eller et speilreflekskamera så tar du selvfølgelig det også med, men det er mye enklere å rusle rundt med en mobiltelefon enn et stort speilreflekskamera. 

3) Vanntett veske til mobilen

Blå himmel og turkist vann på Sun Island Maldivene
Undervannskamera er et must når du er på Maldivene

Når du er ute og vasser i vannet, snorkler eller padler med kajakk er en vanntett veske til mobilen gull verdt. Ta med en som fungerer slik at du kan bruke mobilen til å ta bilder med under vann. 

Vesken bør også ha en reim så du enten kan henge den rundt halsen eller feste den rundt håndleddet. Slik at du ikke risikerer å miste mobilen din på bunnen av havet hvis du skulle være så uheldig at den glipper ut av hendene dine.

Vi kjøpte en vanntett transparent veske/beholder til ca kr 150 som fungerte helt fint. Pass på at vesken du kjøper er stor nok til mobilen din. Og test litt hvordan den funker før du skal dra på den største fotosafarien under vann. Vi brukte litt tid på å justere så alle knappene funket som det skulle. 

NB! Når du skal bruke telefonen som kamera i vannet (inne i vesken), ikke la den gå over på skjermsparing på automatikk. Da blir det bare mye styr å få kameraet tilbake igjen når alt er vått.

 

4) Selfiestang

Selfie fra Sun Island Maldivene hvit sandstrand
Selfistang kan brukes til mer enn å ta bilder av deg selv med!

Før jeg reiste til Maldivene gikk jeg til innkjøp av en selfiestang. Jeg var nesten flau når jeg kjøpte den, for når jeg tenker på selfistenger tenker jeg på fjortiser som tar bilder av seg selv til enhver tid, og japanske turister. Jeg, en voksen dame med selfiestang?

Det var den beste investeringen jeg har gjort. Og planen min var ikke å bruke den til å ta selfier med. Men å få muligheten til å løfte mobilen og kameraet høyt opp og lavt ned for å variere vinklene jeg tok bildene med.

En ekstra bra bonus jeg ikke tenkte på før jeg tok min nye selfiestang i bruk, var hvor bra det er å gå med selfistangen i hånden istedet for å gå med mobilen i hånden. Med selfistangen er det enklere å ta bilder med kun 1 hånd, og når du går i naturen er det greit å ha en hånd fri til å holde balansen eller dytte vekk litt vegetasjon for å ta de bildene du ønsker.

Selfistang blir garantert fast inventar på alle mine turer framover. 

NB! Den funker jo kjempefint som til å ta selfier med også da, så det ble litt flere bilder av meg selv, samt av mannen min og jeg sammen, enn hva vi vanligvis tar i løpet av en ferie.

4) Pusseklut til kameralinsen eller mobilen

Når du er mye ute og klisser på mobilen med salte hender fra all badingen, kan det også fort bli litt møkk på linsen til kameraet. En liten pusseklut vil fikse dette raskt.

5) Powerbank til mobilen og andre dipedutter

Når du bruker kameraet mye på mobilen, går det også mye mer strøm enn ved normal mobilbruk. En ekstra ladebank i vesken er derfor helt nødvendig.  Jeg har for sikkerhets skyld en liten tynn en som går i lommen og en litt større en som jeg bruker mest på hotellrommet eller på reise. 

Ofte er det begrenset med ladesteder på hotellrom. Hvis du kun har ett eller to steder for å lade, og skal lade opp både mobiler, kamera og andre elektroniske dippedutter blir det raskt kø på ladestasjonen. Med en ekstra powerbank som kan lades opp mens du ikke er på hotellrommet har du en ekstra ladestasjon når du kommer tilbake igjen, så du raskt får fyllt opp med strøm på mobilen.

6) Vanntett veske for tur på stranden 

Vasse i vannkanten på Sun Island Maldivene
På Sun Island og Maldivene er det perfekt å gå tur langs stranden og vasse i vannkanten.

Når ferien stort sett består av å rusle langs stranden, bade og sole seg, er det greit å ha et sted hvor du kan ha verdisakene dine på et vanntett sted. Vi kjøpte små bager som er vanntette, og spesielt når vi gikk tur langs vannet og noen ganger i vannet var det greit å ha en bag som vi ikke var redd for skulle bli tatt av en bølge og bli våt.

7) Dykkermaske og snorkel

Snorkling på Sun Island Maldivene
Snorkling på Sun Island og Maldivene er snorkling i krystallklart vann!
Snorkel og dykkermaske er fast følge på Sun Island
Snorkel og dykkermaske er fast følge på Sun Island

Liker du å snorkle er dette et must å ta med. Ikke beregn å måtte leie utstyr, da blir det mye mer styr når du har lyst til å snorkle og oppleve livet under vannet. Tar du med dykkermaske og snorkel hjemmefra vil du ha friheten til å hoppe i havet når det passer for deg.

NB! Har du ikke brukt dykkermaske og snorkel? Da MÅ du prøve. Det er fantastisk å ta del i livet under vann. Du trenger ikke engang dykke så langt under at snorkelen fylles med vann. Det holder å ligge å duppe i overflaten og bare se på de søte og fargerike fiskene som svømmer rundt deg.

8) Bøker/lesestoff til solsengen

Late dager på stranden på Sun Island Maldivene
Late dager på stranden på Sun Island Maldivene

På Maldivene vil du tilbringe en del timer på en solseng! Da kan det være greit å ha noe å fylle tiden din med når du har sett lenge nok på det vakre turkise vannet, badet og sjekket ut krabbene og livet i sanden.

Liker du å lese, så ta med noen bøker du kan kose deg med.

Er du ikke fan av å lese, kan du kanskje ta med noen lydbøker du kan høre på?

9) Solbriller

På Maldivene var det overraskende lite behov for solbriller. Men enkelte ganger blir lyset ganske intenst og sterkt. Da er det spesielt godt å kunne ta på solbriller for å slippe å myse.

10) Myggspray og antiklø-middel

Mygg finner du de fleste steder. Får du lett myggestikk kan det være smart å ha med et middel for å skremme myggene vekk fra deg. Og skulle du få myggestikk er det greit å bli kvitt kløen med et antiklø-middel.

11) Mini-førstehjelpskrin

Better safe than sorry! Jeg liker å være beredt, i alle fall for de små skadene som kan bli unødvendig plagsomme hvis du ikke får fikset det umiddelbart. Det kan være såre bein etter for mye barbent-gåing, små rift som blør mye, skrubbsår eller hodepine. Med plaster, krem og hodepinetabeletter i førstehjelpskrinet blir du raskt kvitt de små plagene. 

Det kan også være smart å ta med melkesyretabletter så du kanskje unngår tarmtrøbbel på turen.

12) Strandhånkle

Hvis hotellet du skal reise til ikke sørger for at du har de strandhåndklene du trenger på turen, må du ha med håndkle i kofferten.  Jeg tar alltid med minimum 2, for etter noen dager med bading blir et badehåndkle ganske så stivt av alt saltet.

Men sjekk først hva hotellet gir deg. På Sun Island Resort hvor vi bodde på Maldivene, fikk vi nye badehåndkler på rommet hver dag, og vi fikk badehånkler når vi benyttet solsengene ved bassengområdet.

TIPS: Hvis du har veldig full koffert og trenger ekstra plass på returen. Ta med deg gamle og slitte badehåndkler som du kan kaste før du reiser hjem. Da får du litt ekstra plass i kofferten din på returreisen.

Hva skal du ha med av klær til Maldivene (eller en sydhavsøy)

Stranden Sun Island Maldivene
På Maldivene trenger du klær som passer på stranden.

Når du skal til Maldivene skal du først og fremst ha med nok badetøy. Ta med minimum 3 bikinier/badetøy, da det blir mye bading og du kanskje ikke har lyst til å gå og spise med våt bikini. 

Flip-flops eller sandaler er det som funker i varmen. Tette sko vil bare være plagsomme å bruke.

Det er varmt, også på kvelden. Så du trenger ikke å ta med varme gensere eller jakker. Lett og tynt sommertøy er det eneste som gjelder.

Sjekk med stedet du skal til om de har “kleskode” for restaurantene. Noen steder er litt mer formelle enn andre, og noen steder er det av religiøse eller kulturelle årsaker enkelte plagg som ikke aksepteres. Så ta med shortser med litt lengde eller sommerkjoler som ikke er superkorte.

Unngå trange jeans eller tettsidende trange klær , det blir raskt for klamt og varmt.

TIPS 1: Er du en av de mange som ikke har såkalte “perfekte” lår, og som sliter med gnissing når du går med kjole? Ta med deg shorts-tights til å ha under kjolene, så slipper du plagsomme gnagsår og kan pynte deg med fine sommerkjoler uten å engste deg for lårgnissing.

TIPS 2: Du kan kanskje ta med en lett genser/jakke som kan være grei å ha på flyet, samt sokker til flyturen. Men når temperaturen aldri går under 25 grader må alt som skal holde på varmen ligge igjen hjemme.

Har du pakketips som jeg har glemt?

Del gjerne og legg inn kommentar under her.

Håper du har blitt inspirert.
Del gjerne eller legg igjen en kommentar om dine pakketips eller annet under.

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som alltid jakter på nye reisemål

 

Anne Bente, reiseblogger på Maldivene
En lykkelig reiseblogger på Maldivene ?

Sjekk ut flere tips fra Sun Island på Maldivene her

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

  • Daniel

    Følte du pakket med deg alt for mye:-) De selger like god solkrem og myggspray i utlandet som i Norge.
    Pakker max en kiwipose jeg 🙂 Lei av å miste bagasjen å stresse med tung koffert/ sekk Det jeg trenger kan kjøpes eller lånes !:-)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share