Bilferie Norge,  Hemsedal,  Norge,  Valdres

Langs panoramaveien til Hemsedal

Norge har mange flotte fjelloverganger, og en av dem har fått navnet Panoramaveien. Og panorama får du når du kommer på toppen av fjellovergangen. Så liker du fine utsikter og vakker natur, er Panoramaveien en rute du bør legge bilferien, bobilferien eller campingturen til.

Vi var på bobilferie og kjørte turen over Panoramaveien første uken i oktober.

Du kan kjøre Panoramaveien fra Røn til Hemsedal på ca 1 time uten stopp, men er du som oss blir det raskt mer tid for å ta noen fotostopp underveis. Eller kanskje du vil benytte tiden til å gå på fjelltur i det vakre terrenget?

Vi tok turen over Panoramaveien en fin høstdag første uken i oktober. Etter en overnatting i Fagernes kjørte vi E16 vestover mot Røn hvor vi tok av mot Panoramaveien. Første delen går på en smal vei oppover mot Vaset Skisenter.

Grusvei på Panoramaveien

Etter Vaset går det en grusvei videre over fjellet. Selv om du må regne med litt vaskebrett var det gode kjøreforhold over fjellet.

Etter Vaset starter den delen av Panoramaveien som ikke er asfaltert.
Det er endeløs utsikt mot fjellene i det fjerne.
Dette er utsikten fra bobilvinduet når vi kjørte over Panoramaveien.
Vi kan skimte Hemsedalfjellene i det fjerne.
Rett der framme ligger Storfjorden med Hemsedalfjellene bak.

Før du kjører ned mot Storfjorden kommer det virkelige store panoramaet mot Hemsedalsfjellene. Første uken i oktober hadde det kommet et lett snødryss over fjelltoppene.

En grusvei inn til en hytte eller en støl inne på fjellet?
Ved Storfjorden tok vi en rast med flott utsikt.
Når vi hadde passert Storfjorden kjørte vi forbi denne gamle stølen.
Skogshorn tårner majestetisk over den siste delen av Panoramaveien.

Etter Storfjorden går Panorameveien vider forbi Veslestølen mot den lett synlige Skogshorn, før veien skiller seg og går mot enten Gol eller Hemsedal.

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share