Inspirasjon,  Reisepraten

Denne dag skal bli vår beste dag!

Det at jeg skriver reiseblogg hjelper meg å ta vare på øyeblikkene og ikke minst sørge for at de gode øyeblikkene kommer. Jeg tar regien selv og sørger for små og store reiseopplevelser så ofte jeg kan. Etterpå kan jeg mimre om disse gode øyeblikkene i reisebloggen, og få dem til å vare ekstra lenge.

Det å ta vare på de gode stundene, lete etter nye magiske øyeblikk er ikke like lett for alle. Så derfor drar jeg fram et inspirasjonsdikt som minner oss om det som er viktig her i livet.

Hva er vel bedre enn å starte et nytt år med gode refleksjoner og et dikt av Erik Bye (1926 – 2004). “Vår beste dag” er for meg en påminnelse om at livet skjer her og nå, og uansett hvor jeg er i verden, skjer det noe magisk som er verdt å merke seg hver eneste dag!

Jeg får godfølelsen hver gang jeg leser dette diktet eller hører denne sangen, som er en av Erik Byes mest kjente sanger. Melodien ble laget av Jon Rosslund.  Jeg er fan av Marit Larsens tolkning av sangen.

VÅR BESTE DAG

Kom og lytt til lyset når det gryr av dag!
Solen løfter sin trompet mot munnen.
Lytt til hvite sommerfuglers vingeslag:
Denne dag kan bli vår beste dag.

Stien som vi gikk i går er like ny,
hemmelig som ved vårt første morgengry.
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre!
Dagen i dag den kan bli vår beste dag.

Himmelen gløder en vintermorgen i Larvik der jeg bor! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Kom og lytt til dypet når vi ror mot land!
Hør maneten stemmer sine strenger.
Løfterik er tonen i et fiskevak:
Denne dag kan bli vår beste dag.

Fjorden vår er like ny og blå og blank.
Blikket ditt er fritt og ryggen like rank!
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre!
Dagen i dag – den kan bli vår beste dag.

Norsk natur er mektig og det er verdt å ta seg turen til toppen. Enten toppen er liten eller stor blir du belønnet med utsikt. Dette er fra Loen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Kjære lytt til mørket når vår dag er gått.
Natten nynner over fjærne åser.
Mangt har dagen skjenket oss i stort og smått,
mer, kan hende, enn vi har forstått.

Månen over tun og tak er like ny,
men tier stille om vårt neste morgengry!
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre!
Dagen i morgen skal bli vår beste dag!

Stille kveldsstund og solnedgang på Florida Keys. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Diktet er hentet fra denne siden!

Jeg ønsker deg et fantastisk godt nytt år!

Anne Bente 🙂

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share