Fotturer i Norge,  Larvik,  Norge

Skogsstier på Bystien i Larvik

Bystien i Larvik har gjenoppstått

Larvik har mange flotte turområder og en av stiene går mellom mange sentrumsnære boligområder. Og da er det ikke snakk om å rusle gatelangs i byen, men å benytte seg av stier innimellom bylandskapet.  

Det er ikke bestandig nødvendig å reise så langt før du finner godfølelsen av å oppleve noe også i hverdagen. Dagens turtips går til fots fra dørstokken der vi bor i Larvik.

Bystien i Larvik en sommerdag
Bystien i Larvik går opp og ned av små og litt større fjell. Mellom steiner, skog og kratt.  Foto: Anne Bente Hauge

Stolpejakt på Bystien i Larvik

Stolpejakten arrangeres av Larvik Orienteringsklubb som har satt ut 50 stolper i Larviks mest sentrumsnære områder, flere av dem langs Bystien. Det er for oss en ekstra grunn til å ta beina fatt og gå til steder vi aldri før har vært. Utrustet med Stolpejaktens app er det gøy å gå på tur.

Turkart for Bystien Larvik
Turkart for Bystien i Larvik – rundt i Byskogen

Det er Turistforeningen som har sørget for at Bystien har gjenoppstått og den er merket med blått gjennom hele stien.

Bystien i Byskogen

I dag har vi gått en liten del av den rundt åtte kilometer lange rundturen som tar en utgangspunkt ved Lovisenlund og Bøkeskogen og går via Storefjellet, Doktorfjellet, Ulåsen, de to fjellene på oversiden av Kilden og Hoffs gate, Mesterfjellet, Herregårdsfjellet, Bøkkerfjellet og Bøkelia. 

Vi gikk kun en liten del av stien i dag, i området over Kilden og Hoffsgate og opp til Ulåsen.  Dette er området jeg har vokst opp i og nærmest der vi bor, men vi gikk på flere stier vi ikke engang visste eksisterte.

Spennende å oppleve nærområdet på denne måten.

Vi gikk inn på stien i Frankendalsveien og ruslet inn bak husene og gjennom skogen till fjellet som gir utsikt ut over Torstrand og Larviksfjorden.

Bystien Larvik i Byskogen
Utsikt mot Torstrand fra Bystien i Byskogen.  Foto: Anne Bente Hauge
Bystien i Larvik
Bystien i Larvik går innom mange små fjelltopper med flott utsikt over byen.  Foto: Anne Bente Hauge

Videre opp og ned bratte stier og trapper, gjennom skogholt og ut på fjellet – samtidig som vi kikket etter stolper. Her var vi nesten innom urskog før vi til slutt kom ut i Skrenten og gikk noen hundre meter før vi gikk inn på en ny sti ut mot fjellet rett over Thor Heyerdahl Videregående Skole. Det ga oss panoramautsikt over Skreppestad, Torstrand og Larviksfjorden.

Bystien i Larvik utsikt
Utsikt fra Bystien mot Kilden og Skreppestad.  Foto: Anne Bente Hauge
Bystien i Larvik
Bystien bak Skrenten i Byskogen gir utsikt mot Fram Stadion og Larviksfjorden.  Foto: Anne Bente Hauge

Fra utsiktspunktet gikk stien i bratte trapper ned i skogen bak Kilden Borettslag før vi gikk gjennom skogen opp til Skrenten.

Bystien i Larvik
Trapper jeg ikke ante eksisterte dukker opp mellom skogen og fjellet bak Kilden. Her finner vi også en stolpe! Foto: Anne Bente Hauge

Videre tok vi snarveien mellom Skrenten og Håkonsgate, og inn i den lille Bøkeskogen bak blokkene i Frostvedtveien. 

Fra den Lille Bøkeskogen i Byskogen fortsetter stien opp til toppen av Ulåsen. Denne sparte vi til en annen gang og gikk istedet hjem langs veien.

Tusen takk til både Turistforeningen og Larvik Orienteringsklubb som gjør det både morsomt og enkelt å gå tur der vi bor.

Håper du ble inspirert til å utforske nærmiljøet der du bor!

Kanskje det finnes sjulte skatter nærmere enn du tror!

Turhilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som også trives i nærmiljøet

Lyst på flere turtips i Larvik? Klikk her!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share