Norge,  Vestlandet

Hustadvika fra sin beste side!

Hustadvika Gjestegård ved Atlanterhavsvegen
Vi bodde 2 netter i sjøhus på Hustadvika Gjestegård på vår bilferie ved Atlanterhavsvegen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Hustadvika uten et vindpust!

Hustadvika er kjent for å være en av de tøffeste strekningene langs Norskekysten.

Havstykket har ofte mye hardt vær og flere skip har forlist her. Det var ingen skip som var ute i hardt vær når vi besøkte Hustadvika, da havet lå blikkstille og vinden var helt fraværende. 

 Vi besøkte Hustadvika når vi var på bilferieen augustdag på Mørekysten, med Atlanterhavsveien som et av målene. Været som møtte oss var som å vinne gullbilletten fra værgudene. Vi fikk 2 dager med mye sol, vindstille og blikkstille vann.

Hustadvika Gjestegård ved Atlanterhavsvegen
Beliggenheten til Hustadvika er perfekt for deg som ønsker natur og stillhet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Hustadvika Gjestegård

I min jakt på overnatting i nærheten av Atlanterhavsveien kom jeg over Hustadvika Gjestegård som passet perfekt til det vi ønsket av et overnattingssted. Beliggenheten ute på kysten med utsikt mot havet og fjellene var avgjørende i valget. God standard er fint, men ingenting slår en beliggenhet som gir meg en panoramautsikt mot fjell, hav eller kjente byggverk. 

Hustadvika innfridde på beliggenhet. Fra sjøhust vi leide kunne vi se rett ut på storhavet. I tillegg var det flott turområde for å gå korte turer ute i fjæra, for å se på havet og høre på måkeskrik. 

Hele området rundt Hustadvika Gjestegård var vakkert. Omkranset av vann, svaberg og fjell på alle kanter. Et nydelig sted å være etter en dag på tur!  

Hustadvika Gjestegård ved Atlanterhavsvegen.
Det var herlig å rusle langs med fjæra og bare nyte stillheten her ute på Hustadvika Gjestegård. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Sjøluft og måkeskrik på Hustadvika

Noen steder hører bare måkeskrik hjemme, og Hustadvika Gjestegård var et slikt sted. Et sted hvor du kjenner lukten av tang og tare, lyden av havet og ser solskinnet som gliterer i havoverflaten.

Ikke minst utsikten mot fjellene og havet var uslåelig. Her ute på kysten kan skuldrene senkes og livet nytes i vakker natur. Med utsikt mot storhavet fra Sjøhuset vi leide, kunne vi nyte både solnedgang og soloppgang.

At vi skulle bli så til de grader heldige med været var mer enn jeg hadde drømt om. Selv om jeg er overbevist om at Hustadvika også ville vært bra selv i hardt vær. For det er noe fascinerende med havets krefter og store bølger som slår mot kysten. Men det fikk vi ikke oppleve på dette besøket, da vinden var helt fraværende fra vi kom til vi dro.

Vi fikk istedet oppleve å gå tur helt ytterst på svabergene uten å se en eneste bølge. Det tror jeg ikke er hverdagskost her på Hustadvika.

Hustadvika ved Atlanterhavsvegen - blikkstille hav.
Blikkstille vann på havet utenfor Hustadvika ved Atlanterhavsvegen. Utsikt fra sjøhuset vi bodde på! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.
Hustavika ved Atlanterhavsvegen
Innenfor moloen var det malerisk vakkert med speilblankt vann og fjellene i bakgrunnen.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser.
Hustadvika Gjestgård solnedgang
Solen maler himmelen i pastellfarger ved solnedgangen. Utsikt fra sjøhuset vi leide på Hustadvika Gjestegård.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Fakta om Hustadvika Gjestgård

Hustadvika Gjestegård har 17 hotellrom og 13 sjøhus,  og en restaurant med servering nesten hver dag i sommersesongen.

Gjestegården ligger helt ytterst i fjæra med et bryggeanlegg og molo for å holde uværet ute fra båthavnen. Nærmeste tettsted er Farstad med en kiwibutikk, ca 3,3 km fra gjestegården. Det er mulig å leie sykler.

Jeg gir beliggenheten 10 av 10 mulige stjerner!

Hotellet hører til kjeden Classic Norway Hotels. Les mer om Hustadvika Gjestegård på nettsidene til Classic Norway Hotels.

NB! Dette innlegget er på ingen måte sponset og er 100% skrevet ut fra mine personlige erfaringer uten påvirkning av noe slag.

Hustadvika Gjestegård ved Atlanterhavsvegen.
Hustadvika Gjestegård med sinde røde bygg med torvtak passer perfekt inn i kystlandskapet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Utflukter fra Hustadvika:

Du kan gjerne tilbringe flere dager her, og oppleve nye spennende ting hver dag!

Farstadsanden og kyststien ut til Nordneset

Les mer om vår tur innom Farstadsanden her!

Atlanterhavsveien – en av verdens vakreste veistrekninger.

Les mer om vår dag på Atlanterhavsveien her!

Kyststi ved Atlanterhavsvegen med kunst og havutsikt.

Les om vår tur på kyststien her!

Fjelltur til Sjurvarden (Stemshesten), fjell med havutsikt.

1-1,5 timers gåtur til toppen. Les mer på Visitnorway sine sider her…

Bud – et aktivt og sjarmerende fiskevær.

Les mer på Visitnorway sine sider her…

 

Håper du ble inspierert til å dra til Hustadvika!

Kanskje du får en like flott opplevelse som vi hadde! Legg gjerne igjen kommentarer under her!

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som alltid jakter på nye hotell med perfekt beliggenhet

Farstadsanden ved Atlanterhavsveien - Reiseblogger
Happy reiseblogger på Farstadsanden ved Atlanterhavsveien.

Har du lyst på flere  reisetips fra Norge og Vestlandet?

Sjekk ut flere reisetips fra mine turer på Vestlandet her!

Lik Favorittreiser å FAcebook

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 Shares
Tweet
Pin
Share4