Fotturer i Norge,  Norge,  Vestlandet

Kyststi ved Farstadsanden

Farstadsanden ved Atlanterhavsveien
Farstadsanden er et sted det er verdt å ta turen innom når du er på bilferie.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Farastadsanden – stranden mellom havet og fjellene

Farstadsanden er en stor og vakker sandstrand som ligger ved storhavet i nordvest og fjellene i sørøst.

Stranden ligger ved Hustadvika, og er bare et av de vakre stedene du passerer hvis du kjører den nasjonale turistvegen Atlanterhavsvegen. 

Vi var på bilferie på Mørekysten for å se den berømte Atlanterhavsveien. Men vi har alltid tid til å jakte på flere opplevelser enn de mest berømte. Spesielt hvis det innebærer strand, vann og fjell! En uslåelig kombinasjon.

Jeg er vel litt over gjennomsnittlig opptatt av strender, og finnes er det en fin strand å besøke, så skal det legges inn et stopp der. 

Bilferie i Norge er så mye mer enn det som farer forbi bilvinduet.

De største opplevelsene får du når du stopper bilen og går ut av bilen for å ta og føle på naturen.

Så når jeg sporet opp Farstadsanden på ruten vi hadde planlagt, ble dette også et planlagt stopp for oss. Ikke for å sole oss, det regnet jeg med at ble for kaldt uansett. Men jeg liker strender uansett årstid og temperatur. Det er noe med sanden og lyden av bølgene som har en magnetisk tiltrekning på meg. Så når jeg planlegger nye reisemål ser jeg alltid etter om det finnes en strand jeg kan besøke. 

Farstadsanden ved Atlanterhavsveien
Farstadsanden er både bred og lang, og ligger med fjellet i bakgrunnen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Farstadsanden – en bonusopplevelse på Atlanterhavsveien

Farstadsanden er foreløpig en litt “godt bevart hemmelighet”. Her er det ingen store skilt som vinker inn turistene. Den er ikke beskrevet som en av attraksjonene på den nasjonale turistveien. Dette er et sted for lokalbefolkningen, og for oss som leter etter de små ekstra opplevelsene, de som gjemmer seg bak de små stikkveiene de aller fleste kjører forbi!

Men, hvis alt går etter planene skal dette stedet snart på kartet, som en av de store attraksjonene på den nasjonale turistvegen Atlanterhavsveien. Parkeringsplassen skal oppgraderes og nye toaletter skal lages i 2018-2019, i alle fall i henhold til avisen Tidens Krav som har skrevet om planene.

Men, vi fikk stranden nesten for oss selv. På denne strålende sommerdagen var det kun noen få soltilbedere og noen turgårer som hadde funnet veien hit til Farstadsanden.

Farastadsanden ved Atlanterhavsveien er et fint stopp i bilferien
På den sørlige delen av stranden finner du dette lille og idyllsiske stedet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Kyststien fra Farstadsanden til Nordneset

Ved Farstadsanden starter en kort, men fin kyststi. Kyststien går fra Farstadsanden til Nordneset og er ca 2,5 km en vei.

På den ene enden av Farstadsanden ligger et lite båthus i fjæra. Her stoppes ferdslen av en elv som renner ut på enden av stranden. Derfra går kyststien nordover til den andre siden av stranden og langs kysten til Nordneset.

Vi gikk en liten tur på Kyststien ut mot Nordneset og ble belønnet med en flott ustsikt med Farstadsanden og fjellene.

Farastadsanden og kyststi
Kyststien går fra Farstadsanden og følger du den et stykke får du fin utsikt. Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Farstadsanden ved Atlanterhavsveien og kyststi til Nordneset
Kyststien ved Farstadsanden går ut mot Nordneset i vakkert kystlandskap.  Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Farstadsanden ved Atlanterhavsveien er et flott stopp i bilferien
Vakkert kystlandskap med fjellene, de grønne jordene, stranden og havet – Farstadsanden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Slik kommer du til Farstadsanden

Farstadsanden ligger ved den nasjonale turistvegen Atlanterhavsvegen som går mellom Kårvåg og Bud og er 36 km lang. Les mer om den nasjonale turistvegen her – på nasjonaleturistveger.no

Hvis du kommer fra øst, er det en avkjøring like før du kommer til Farstad. Den er merket, men kun med et lite skilt der hvor avkjøringen er. Merk det av på Google Maps, så finner du avkjøringen lett.

Lenke til Google Maps som viser deg hvor Farstadsanden ligger.

En liten grusvei langs jordene tar deg til parkeringsplassen ved stranden. Derfra kan du gå turen ut på stranden og gjerne fortsette videre på kyststien helt til Nordneset. Kyststien er ca 2,5 km en vei.

Farstadsanden parkering
Fra parkeringsplassen ved Farstadsanden går det en liten traktorvei over jordet – og på toppen ser du hele stranden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Håper du ble inspierert til å dra på tur!

Legg gjerne igjen kommentarer under her!

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som alltid jakter på nye strender!

Farstadsanden ved Atlanterhavsveien - Reiseblogger
Happy reiseblogger på Farstadsanden ved Atlanterhavsveien.

Har du lyst på reisetips fra Norge og Vestlandet?

Sjekk ut flere reisetips fra mine turer på Vestlandet her!

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Lik Favorittreiser å FAcebook

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 Shares
Tweet
Pin
Share2