Europa,  Frankrike

Fottur Eze – Nietzsche Trail

Hvorfor ikke ta en fottur langs Nietzche Trail når du besøker Eze Village ved Nice? Den franske rivieraen er mer enn glamour og strender, det er også et perfekt sted for å nyte naturen og fotturer – som for eksempel Nietzsche stien mellom Eze Village og Eze Sur Mer like ved Nice.

Fottur på den franske riviera funker helt fint!

Vi gikk Nietsche-stien en solrik februardag.

Stiens navn “Nietzsche Stien” kommer fra slutten av 1800 tallet når Friedrich Nietzsche, den berømte tyske filosofen og poeten, bodde her. Nietzche var glad i å gå og gikk stien mellom Eze Village og Eze Sur Mer ofte for å hente inspirasjon til boken “So spoke Zarathoustra”.

Min inspirasjon for å gå turen var muligheten til å nyte utsikten på vår vei ned stien. Vi hadde tatt Uber til Eze Village for å besøke middelalderbyen på klippen og den botaniske hagen, og ble fristet til å ta beina fatt etter besøket.

Vi gikk altså stien ned, men du kan selvfølgelig også gå stien opp til Eze.
Stien er ganske bratt, så knær og legger fikk kjørt seg litt. Starten på stien ligger like ved inngangen til Eze Village og lett å finne, bare se etter dette skiltet på venstre siden av gaten på vei opp til gamlebyen.

Inngangen til Nietzche-stien fra Eze Village er godt skiltet.

Nietzche-stien går først gjennom et skogsområde på vei ned en dal. Stien er enkel å følge, det er trapper mange steder, men det er også mye løse steiner – så pass på å ha godt fottøy. Etter en stund runder du en klippe, og utsikten åpner seg over kyststripen under.

Første delen av stien går i skogsterreng.
Vi går ned dalen i relativt bratt terreng.
Når vi hadde rundet klippen åpner utsikten seg.
Fin utsikt fra stien!
Selv om vi gikk stien i februar, ble det varmt i solen.

Vi gikk turen i februar og det var varmt i solen, så på sommeren er det garantert stekende varmt på stien. Ta derfor med godt med vann.

Turen tar ca 30 – 60 minutter avhengig av hvor fort du ønsker å gå og hvor mange ganger du stopper for å nyte utsikten. Utsikten er best på den siste delen av stien, hvor stien snirkler seg ned fjellsiden.

Bebyggelsen i Eze Sur Mer nærmer seg.
Eze Sur Mer – en liten by langs den franske riviera.
Det blomster i februar på den franske riviera.
Mange steder på stien var det laget trapper.
Siste delen av stien går langs en smal vei.
Og så var vi straks nede ved havet og Eze Sur Mer.

Stien ender på hovedveien som går langs havet mellom Nice og Monaco, og det er kun et par hundre meter til nærmeste bussplass eller jernbanestasjonen. Buss og tog går ofte til/fra Eze Sur Mer, så du slipper å vente lenge på transport videre. Velger du derimot å stien fra Eze Sur Mer til Eze Village, er det lengre tid mellom bussene på veien forbi klippebyen. Men, en Uber kan få deg raskt tilbake til Nice eller dit du ønsker.

NB! Dagen etter oppdaget jeg at jeg kanskje skulle ha gjort noen tøyeøvelser når jeg kom ned. Leggene var stive som stokker i flere dager etterpå….

Vel nede fra stien ligger både busstopp og jernbanestasjonen like ved.

Tips og fakta om fotturen mellom Eze Village og Eze Sur Mer

  1. Ca 2 km lang og litt over 400 høydemeter
  2. Beregn ca 45 minutter ned og ca 1 time opp.
  3. Bruk gode tursko
  4. Ta med vann, spesielt viktig på sommeren
  5. Pass på knær når du går ned.
NIetzche fottur Eze ved Nice
Midt mellom Nice og Monaco ligger Eze og Eze Sur Mer – og stine går ned dalen og fjellsiden.

Reisehilsen fra Anne Bente

Alltid på jakt etter de gode opplevelsene, og fottur mellom Eze og Eze Sur Mer var absolutt en opplevelse verdt å få med seg.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share