Fotturer i Norge,  Larvik,  Norge

Topptur i Nevlunghavn

Det er ingen høye topper i Nevlunghavn, men det er likevel mulig å dra på en topptur som gir deg en fantastisk utsikt over himmel, hav, strender og havnen.

Utsikt mot Bramskjæra og havet fra Havneberget i Nevlunghavn.

For meg er en topptur en tur som går til en topp med utsikt. Og da kan vi med god margin definere Havneberget i Nevlunghavn som en topptur, selv om det bare er 0,3 km til toppen og ingen tøffe stigninger. Denne toppturen er så enkel at den er for alle som kan gå på egne ben.

Den lille toppturen til Havneberget er skiltet på toppen av Blombakken i Nevlunghavn.

Topptur til Havneberget

Selve turen starter på toppen av Blombakken i Nevlunghavn – like ved parkeringsplassen til Oddanesand Camping og Gurvika. Første delen går på en smal grusvei før du går noen hundre meter på skogssti fram til restene av en bunkers.

Husk å kikke på bakken når du går stien. I mai kan du plukke med deg liljekonvaller som dekker bakken flere steder langs med stien.

Ta trappene opp til bunkersen og der finner du belønningen for “strevet” – nemlig en flott utsikt over vakkert kystlandskap og øyene utenfor.

Første delen av stien til Havneberget går på en grusvei.
Så går turen på en skogssti i lett kuppert terreng.
Gøy med litt knæsje farger på de slitte restene etter bunkers før du når toppen av Havneberget.
Belønningen er fantastisk utsikt – her mot sørvest og Oddane Sand.
Den koselige bebyggelsen og havna i Nevlunghavn tar seg fint ut fra toppen av Havneberget.
Du ser langt ut over havet fra toppen.

Oddane Sand Camping med Larviks beste strand?

Når du først er i Nevlunghavn vil jeg anbefale deg å ta en tur innom Oddane Sand Camping og sjekke ut den flotte stranden på nært hold. Det er min favorittstrand av alle strendene som finnes i Larviksdistriktet – og det er mange fine strender. Men på Oddanesand er det både god plass og fin hvit sand.

Stranden på Oddane Sand Camping

Kyststien går gjennom Nevlunghavn

Kanskje du har lyst på en litt lenger tur? Da kan du gå til den vestre delen av campingplassen og en liten tur innom Kyststien mot Mølen. Eller gå ned til Omrestranden innerst i Havnebukta og gå turen ut på de vakre svabergene der.

Kyststrekningen som strekker seg fra Oddane Sand mot Mølen.

Les om Kyststien mellom Helgeroa og Nevlunghavn her – som vi syklet en fin sommerdag!

Les om Kyststien fra Omrestranda og ut på svabergene her – en av mine favorittsteder langs Kyststien i Larvik.

Nevlunghavn – en kystperle du må oppleve

Når du er i Nevlunghavn må du jo selvfølgelig ta turen innom havnen også. Etter å ha tatt turen til Havneberget er det bare å rusle noen hundre meter ned Blombakken og nyte synet av blomstrende hager, før du finner den koselige havnen. Perfekt for å innta dagens lunsj eller kose deg med iskrem på bryggen.

Koselige Nevlunghavn med småbåthavn og gammel bebyggelse.

Reisehilsen fra Anne Bente,

som synes vi har mye flott å by på her i Larvik 🙂

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share