Europa,  Litauen

Julemarked i Vilnius

Juletreet på Katedralplassen i 2018. Pyntet etter alle “kunstens” regler. Foto: Ragnhild Holtan

Julemarked på Katedralplassen i Vilnius

Juletreet lyser opp Katedralplassen i Vilnius i Litauen. Og det mer lys på dette juletreet enn noen andre juletrær jeg har sett. Her er det ikke spart på fantasien. Lyset er som et abstrakt kunstverk med fargerike elementer som lyser opp vinterkvelden. Neste år får treet ny og spennende lyssetting, så her i Vilnius har tradisjonen for julemarkedet blitt variasjon.

Juletreet og klokketårnet på katedralplassen i Vilnius. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Julemarkedet på Katedralplassen er ikke et av de største julemarkedene i Europa. Men det er likevel god julestemning i Vilnius. Julemarkedet ligger flott til på den store plassen i gamlebyen i Vilnius. Boder med lokalt kunsthåndverk, bakervarer, julesnacks og varm drikke ligger i en ring rundt juletreet. Her kan du ta en rask titt eller utforske bodene i flere timer.

Juleboder med håndverk og julepynt omringer det store juletreet i Vilnius. Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Varm mat og drikke serveres av nisser i en av de mange bodene på julemarkedet på katedralplassen i Vilnius. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Vi var uheldige med været den helgen vi var i Vilnius for å besøke julemarkedet. Det regnet hele dagen og den store julestemningen nådde aldri helt til topps på julebarometert. Men vi likte byen og julemarkedet, og med godt reisefølge er regnvær ingen hindring for å ha det koselig på tur.

Det store juletreet lyser godt opp på Katedralplassen i Vilnius. Foto: Reiseblogen Favorittreiser
På dagtid i regnevær er det lite aktivitet  på julemarkedet i Vilnius. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Julemarked på Rådhusplassen i Vilnius

I tillegg til julemarkedet på Katedralplassen, er det også et julemarked på Rådhusplassen. Her er det mindre folk, roligere forhold og litt mer ekslusivt. Her ligger bodene inne i små glassigloer, slik at du kan gå inn og sjekke ut varene innendørs. En stor fordel når været ikke er helt samarbeidsvillig og paraply er nødvendig tilbehør. 

Julemarkedet på Rådhusplassen i Vilnius, med igoloer som salgsboder for kjøpeglade turister. Foto: Reisebloggen Favorittreiser
Rådhusplassen i Vilnius er omringet av pastellfargede bygårder. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Slik kommer du til Vilnius

Vi tok fly til Vilnius fra Sandefjord Lufthavn, Torp. En time og 50 minutter etter avgang landet vi i Vilnius. Derfra er det ca 15 minutter med taxi inn til Hotellet i gamlebyen.

Vi bodde på Amberton Cathedral Square Hotel og ankom hotellet på fredag kveld. Hotellets restaurant hadde perfekt utsikt mot julemarkedet på Katedralplassen.

Amberton Cathedral Square Hotel lå rett ved julemarkedet og fra restauranten hadde vi flott utsikt til juletreet og julemarkedet. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Vilnius er rimeligere enn mange andre storbyer i Europa, og en koselig by å rusle rundt i, spesielt i Gamlebyen. 

En fin by å ta en kjapp juletur til. Men håper du får bedre vær enn oss 🙂

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂

Reiseblogger på juletur til Vilnius

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share