Andalucia,  Europa,  Spania

24 timer i Malaga – like ved Spanias Solkyst

Malaga er en storby som har alt! Her får du reisetips for en dag i Malaga. Fotocollage: Reisebloggen Favorittreiser.no

Malaga er så mye mer enn en badeby eller et sted for å reise videre til Spanias Solkyst. Malaga er kunst, kultur, smale gater i gamlebyen, stor og innholdsrik handlegate, promenade under palmene, kulturhistoriske minnesmerker, arkitektoniske skatter, uterestauranter i solen, tapas i alle varianter, romersk amfi, street art, bilkaos, stille bakgater, parker og utsiktspunkt. Også er det en stor bystrand og “porten” til den spanske solkysten.

Med mer enn 500 000 innbyggere og bysentrum for mer en en million innbyggere og et ukjent stort antall turister, er Malaga en storby. Men Malaga har også sjarmen til en småby, så her er det noe for alle.

Malaga har flotte parkområder nede ved havnen, med et yrende folkeliv. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

En dag i Malaga vil gi deg mange og varierte opplevelser.

I storbyen Malaga er det også fredelige områder omgitt av natur. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Selv om du er på vei til Solkysten, ta deg tid til å besøke denne vakre og spennende byen. Her får du eksempel på noe av det du kan oppleve på en dag i Malaga med utgangspunkt i Plaza de la Merced som ligger strategisk godt til for å besøke mange av severdighetene Malaga har å by på. På denne turen hopper vi bukk over alle innendørs museum, og nyter heller dagen utendørs.

08:00 Moderne Street Art og Romerske ruiner i Malaga

Street Art fra smugene bak Plaza de la Merced. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Start dagen ved Plaza de la Merced som er et hyggelig torg rett ved Picassos fødested. Trenger du frokost før du begir deg ut på dagens rusletur er det mange restauranter like ved torget. Det er noe helt spesielt med å rusle rundt i bygater før byen våkner til liv, og tar du turen til de smale bakgatene rett nord for Plaza de la Merced finner du mye stilig gatekunst som du kan beundre nesten uten å bli forstyrret av andre.

Når du har studert mange nok malerier på husvegger finner du veien tilbake til Plaza de la Merced, hvor du kan ta en kort pause på benken sammen med byens store sønn, Pablo Picasso. Han sitter der for evig tid i bronsje og det er plass til flere på benken han sitter på.

Det romerske amfiet ligger midt i byen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Derfra rusler du ned til plassen foran det romeske amfiteateret som er mer enn 2000 år gammelt. Kanskje det allerede har kommet gatemusikanter og gateselgere på plassen foran amfiet?

09:00 Gibralfaro-festningen på høyden over Malaga

Utsikten fra festningsmurene er fantastisk og må oppleves. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Ingenting er bedre enn å komme seg opp i høyden og få et overblikk over byen. Gibralfaro-høyden tårner 130 meter over byen med sitt festningsbygg og store høye murer. Ta med vannflaske og gå den koselige gangveien opp til høyden. Veien opp til høyden finner du like nedenfor det romerske Amfiet. Det er ca 1 km å gå til toppen, og det er fin gangsti helt opp med flotte utsiktspunkter underveis.

På toppen kjøper du billett og tar rundturen rundt hele festningen oppe på de tykke murene. Da får du 360 graders utsikt over hele Malaga-området, og god oversikt over parkområdet innenefor murene.

11:00 Gatelangs til stranden i Malaga

På vei ned fra festningen ser du det gule rådhuset i Malaga og de vakre hagene fra fugleperspektiv. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Et besøk på stranden er obligatorisk når du er i Malaga. På vei ned fra Gibralfaro-høyden går du trappene ned til “Jardines de Pedro Luis Alonso” som ligger foran det gule vakre rådhuset i Malaga. Så skrår du over mot den store runde tyrefekterstadioen La Malagueta. Du kan besøke muséet eller gå direkte videre til Playa la Malagueta – den store bystranden i Malaga. Her er det perfekt å ta en god pause for å nyte litt sol og kald drikke.

Malagueta stranden i Malaga er både lang og bred! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

12:30 Rusletur langs havet

Strandpromenaden går langs med den lange stranden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Ta en rusletur på strandpromenaden eller langs stranden i retning fyrtårnet tilbake mot Malaga sentrum. Videre inn langs havnen med store og små lystbåter, cruiseskip, restauranter og butikker. Gå videre i skyggen av Palmeral De Las Sorpresas, et arkitektonisk imponerende byggverk som skaper skygge over promenaden langs havnen.

Sett deg ned og ta pauser, se på folkelivet og hør på gatemusikantene. Kanskje du vil få litt kulturelt påfyll og besøke Pompidou senteret, eller kanskje det er kulturelt nok med underholdningen som skjer nede på havneområdet av gatekunstnerne?

Det er livlig i havneområdet med båter som farter inn og ut av havnen, turister, butikker og restauranter. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.
Palmeral De Las Sorpresas er havnepromenaden som er overbygget med et ariktektonisk imoponerende tak. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

13:30 Lunsj på catwalken

Palmeral De Las Sorpresas – her kan du promenere fram og tilbake, se og bli sett – eller bare ta livet helt med ro. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Det er tid for lunsj! Et fint sted å ta en god pause er på en av restaurantene ved Palmeral de Las Sorpresas hvor du kan nyte en herlig spansk lunsj i solen, eller under skyggen av en parasoll, mens du ser på folkelivet som rusler forbi på denne catwalken.

14:30 Pariserhjul med utsikt over Malaga

Sen tur opp i Mirador Princess gir deg flott utsikt over byen. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Jeg blir aldri lei av flotte utsikter, så selv om vi allerede har fått med oss utsikt fra Gibralfaro-høyden, går det fint å ta en ny tur opp i høyden. Denne gangen helt uten anstregelser. Like ved havnepromenaden ligger Mirador Princess, et digert pariserhjul. Her kommer du høyt opp og får nok en panoramautsikt over Malaga. Pariserhjulet tar deg med 70 meter opp i luften og du sitter trygt og godt inne i de lukkede gondolene med air-condition.

15:30 Promenade under palmene

En rusletur i Malaga-parken under palmene gir deg blomsterprakt og fuglesang. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Etter Pariserhjulet rusler du tilbake mot Palmeral de Las Sorpresas, men du krysser den traffikerte hovedgaten og går til Parque de Malaga. Her er det flere parallelle promenadegater kun for gående. Parken har et flott grøntområde med palmer og blomster – og ikke minst en mengde syngede og kvitrende fugler som nesten gir deg følelsen av å være midt i en jungel, til tross for at du er midt i sentrum av storbyen Malaga.

16:00 Den store katedralen i Malaga

Katedralen i Malaga er stor og imponerende – og med ett tårn som aldri ble ferdigstilt. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Fra parken og promenaden rusler du videre inn i gamlebyen mot den store katedralen. Den tårner høyt over den gamle bebyggelsen og er et imponerende syn til tross for at bygget aldri har blitt helt ferdig. Katedralen ble bygget på 1700 tallet, men det ene tårnet ble aldri ferdig. Katedralen har derfor fått kallenavnet «La Manquita» – den lille enarmede, fordi det ene tårnet mangler. 

16:30 Handlegaten og gamlebyen i Malaga

Handlegaten i Malaga er en bred og fasjonabel gate. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Fra katedralen går du de smale gatene som tar deg til den store handlegaten Calle Marqués de Larios. Her kan du handle fasjonabelt, eller bare rusle rundt og se i butikkvinduer og på folkelivet. Larios gaten er bred og bilfri så her er det koselig å gå. Tverrgatene tar deg med ut i de smale gatene i gamlebyen i Malaga med små butikker og restauranter. Ikke glem å kikke opp på alle de vakre fasadene til de gamle byggene.

I gamlebyens smale gater er det mange koselige restauranter. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

17:30 Ettermiddagsdrink på takterrassen

På toppen av Alcazaba Premium Hostel Málaga er det en takterrasse med utsikt. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Etter en lang dag med å rusle gatelangs i Malaga passer det perfekt å avslutte turen med noe godt å drikke fra en takterrasse. Gå tilbake til plassen foran det romerske amfiteateret. På den åpne plassen kan du være nesten sikker på å få med deg noen show fra gatemusikanter eller andre kreative kunstnere, før du lar beina hvile på en takterrasse med utsikt.

Like ved det romerske amfiteateret ligger Alcazaba Premium Hostel Málaga, som har en takterasse hvor du kan nyte både drikke og utsikt. Inngangen er ved hotellets hovedinngang – så tar du heisen opp til toppen.

19:00 Tapas i gamlebyen

Det er koselig på Plaza de la Merced på kvelden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

I området mellom Plaza de la Merced, de romerske ruinene og katedralen har du et stor utvalg av restauranter å velge mellom. Vi likte oss godt på Plaza de la Merced – men det finnes et ukjent anntall koselige steder å velge blant i gamlebyen i Malaga. De fleste serverer tapas, som du burde teste ut når du er i Malaga.

21:00 Flombelysning av Amfiteateret og Alcazaba

Amfiteateret med Alcazabra-festningen på kveldstid i flombelysnig. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.

Hvis du ennå har noe energi igjen kan du avslutte kvelden ved å se de gamle kulturhistoriske minnesmerkene i flombelysning. I denne bilfrie delen av Malaga er det koselig å avslutte dagen.

Flere artikler fra Malaga

>>> Street Art i Malaga
>>> Topptur til Gibralfaro-festningen i Malaga

Tips til utflukter fra Malaga

>>> 12 gode grunner til at du burde ta turen til magiske Ronda
>>> Bo ved den berømte broen i Ronda
>>> Utflukt til den hvite byen inne i klippene – Setenil de las Bodegas
>>> Utflukt til den blå smurfebyen Juzcar

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som har fått Malaga som en favorittby.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 Shares
Tweet
Pin3
Share14