Kavalkade,  Reisepraten

Reiseåret 2018

Vi dro på drømmeferie til Maldivene i 2018! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

For et fantastisk år det har vært. Vi har vært på mange nye steder, vært i 7 ulike land i tillegg til flotte Norgesturer. 2 nye land ble lagt til å besøkslisten, Maldivene og Latvia. I tillegg har vi besøkt mange nye steder både i Norge og andre land vi allerede har vært i før.

Det har vært mitt første fulle år som reiseblogger. Og det er utrolig gøy å se at stadig flere leser reisebloggen min. Det som også er gøy å registrere er at jeg selv har blitt “bedre” på å reise etter at jeg har begynt å skrive reiseblogg. Jeg har blitt mer bevisst på å ta vare på minnene, og er mer oppmerksom på å skape gode opplevelser også i hverdagen.

Noe av det beste med å reise er å samle på gode minner.

Karneval i Rethymnon på Kreta i februar! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Det å se og oppleve noe nytt som fester seg på netthinnen for alltid er den største gleden ved å reise:

 • Følelsen av å rusle langs hvite strender på Maldivene med små harmløse haier svømmende forbi oss
 • Den ubeskrivelig vakre utsikten over fjord og fjell fra toppen av Loen Skylift
 • Det fargerike karnevalet og rytmene i Retymnon på Kreta
 • Følelsen av å ha overvunnet meg selv ved å komme meg opp og ikke minst ned fra toppturen til Skuggenatten i Telemark
 • Gleden over soloppgangen fra Mesterfjellet der jeg bor
 • En strålende sommerdag på øyparadiset Svenner utenfor Larvik

2018 var et år med mange spennenede opplevelser, og ble min reiseinteresse ble ekstra forsterket fordi jeg satte fokus på å ta vare på minnene med denne reisebloggen.

Vi kjøpte oss bybobil i september! Klare for friheten til å reise når vi vil uten nøye planlegging. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Ikke minst, høsten 2018 kjøpte vi oss en bybobil. Med denne bobilen fikk vi en forsmak på friheten på flere turer før desember kom, og vi gleder oss til mange turer i 2019 med den nye doningen.

Stedene vi har besøkt som turister i 2018 er:

 • Norge: Oslo, Høvringen, Dombås, Dovrefjell, Oppdal, Innerdalen, Atlanterhavsveien, Hustavika, Molde, Trollstigen, Valldal, Hellesylt, Grodås, Loen, Olden, Sognefjellet, Valdresflya, Bygdin, Treungen, Blefjell, Roppestad, Stavern, Nevlunghavn, Helgeroa, Larvik (hjemby).
 • Sverige: Halmstad, Svinesund og Stockholm
 • Danmark: Kolding og Fredriksborg slott
 • Tyskland: Flensburg, Rendsburg
 • Nederland: Giethoorn, Amsterdam, Zanse Schans, Camperduin, Breezanddijk, Gröningen
 • Hellas – Kreta: Retymnon, Chania, Aya Galini, Plakias, Frangokastello
 • Latvia: Vilnius
 • Maldivene: Sun Island

10 dagers tur til Maldivene

Vi booket endelig drømmeferien til Maldivene og var 10 dager i paradiset i juni/juli. Det var alt vi hadde drømt om, pluss litt til. Det å bo i en strandhytte med egen strandlinje og solsenger under palmene, hvite strender og turikst vann – a dream come true!

Les mer om turen til Maldivene her!

10 dager i paradiset på Sun Island på Maldivene. En uforglemmelig opplevelse jeg unner alle å få med seg! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

1 ukes vinterferie på Kreta

Vi tok sjansen på Kreta i februar og ble ikke skuffet. Karneval, varm sol, vårstemning, lite turister og spennende utflukter. Det fristet til gjentakelse! Helles er også flott om vinteren, for oss som liker å dra på utflukter med bil og ikke trenger å ligge på stranden for å sole oss.

Les mer om opplevelsene på Kreta her!

Kreta i februar betyr mange flotte opplevelser, uten å møte mange turister. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

1 ukes bilferie på Nordvestlandet

Norge er et vakkert land, med fjorder, kystlandskap, fjell og skjærgård. Turen gikk til Dovrefjell, Atlanterhavsveien og Hustavika, Molde, Trollstigen, Hornindal, Loen med Skylift, Olden og Briksdalsbreen, Sognefjellveien ogValdresflya før vi tok raskeste veien hjem.

Les mer om noen av opplevelsene her!

Fantastiske Norge og Mørekysten var målet for denne ferien, men opplevelsene underveis var like viktig! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

1 ukes bobilferie til Nederland

Vi kjøpte bybobil i september og dro på en ukes høstferie til Nederland. Turen gikk fra Larvik til Hirtshals og sørover til Flensburg, Rendsburg, forbi Bremen til Giethoorn i Nederland. Så en dag i Amsterdam før vi utforsket vindmøller i gamle Holland, uendelig lange strender og en gigantisk dike før turen gikk tilbake via Tyskland til Danmark, over øyene til Sjælland med slottsbesøk og nordover langs svenskekysten og hjem.

Les om hele bobilferien i min bobilbolgg, Bobilreiser.no.

Målet med bobilferien var Nederland og Amsterdam, med mange andre flotte opplevelser på veien. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Helgetur til Litauen med julemarked

Vi holdt liv i juletradisjon og reiste også i år på juletur i desember. Det ble en kortweekend til Vilnius i Litauen for å besøke julemarked, rusle rundt i gamlebyen og kose oss i godt selskap.

Les mer om Vilnius, julemarked og opplevelsene her!

Julelys i Vilnius på julemarkedet. Treet er pyntet utradisjonelt. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Helgetur til Blefjell med fjellvandring

En herlig høsttur på fjellet på fargerike Blefjell i september. Vi tok med oss bobilen og fikk en flott tur på fjellet.

Les mer om turen i bobilbloggen min her!

Høsten på fjellet er et fargesprakende eventyr og mye frisk fjelluft! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Topptur til Skuggenatten i Telemark

En utfordrende topptur for meg som ikke er født som fjellgeit, men en fantastisk tur, tross slit og utfordringer.

Les den selvironiske turbeskrivelsen om toppturen til Skuggenatten her!

Utsikten på toppen av Skuggenatten etter å ha forsert nesten 500 høydemeter! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Dagstur til Grünerløkka i Oslo

Grünerløkka er et flott område i Oslo, og vi tok oss en søndagstur dit en fin oktoberdag.

Les mer om søndagsturen på Gründerløkka.

Grünerløkka byr på nisjebutikker, parker, cafeer, folkeliv og streetart ved Akerselva. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Dagstur til Svenner

En sommer i Larvik uten besøk på Svenner er nesten som å gå glipp av sommeren. Der ute på øygruppen er svabergene mer glattskurte, himmelen blåere og vannet klarer enn inne i fjorden….

Les om Svenner her!

Øyparadiset Svenner ligger utenfor Larvik og vi som har en liten båt kan ta turen ut på fine dager. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Ølbergholmen i septembersol

Sør i Ommane og Ølbergholmen er et sommerparadis ytterst i Viksfjord, men det er også et flott turområde når høstsolen skinner.

Les mer om Ølbergholmen her!

Badeparadis om sommeren og søndagstur på høsten. Ølbergholmen og Sør i Ommane utenfor Larvik. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Småturer i Larvik med båt

Vi har en liten skjærgårdsjeep som er helt perfekt for småturer ut på vannet til et glattskurt svaberg en varm sommerdag. Det er ikke så ofte vi får brukt båten, da vi kun reiser ut på gode og varme solskinnsdager uten vind. men denne sommeren hadde vi nesten 10 turer ut på vannet.

Det er alltid herlig å ta turen ut på vannet når solen skinner en sommerdag! Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Rusleturer i nærområdet

Sist men ikke minst. Det er i hverdagen vi lever. Jeg er derfor ofte ute og går morgenturer før jobben og det er en flott måte å starte morgenen på!

Utsikt fra Mesterfjellet i Larvik ved soloppgang en vinterdag. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Høydepunkter hver måned

Hva vil skje i 2019?

Det lurer jeg også på. Det eneste jeg vet er at vi skal på Beitostølen første helgen i januar – på bloggtur med 4 andre reisebloggere. Så skal på turer med bybobilen vår. Og det skal bli mange nye opplevelser og turer både i nærområdet, Norge og noen turer til utlandet. Hvor? Det vil tiden vise!

Godt nytt reiseår fra Anne Bente

Reiseblogger uten konkrete planer, men som er klar for å utforske nye steder!

Et lite tilbakeblikk fra noen av turene i 2018!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

8 kommentarer

 • Renates Reiser

  Dette hørtes ut som et herlig reiseår med mange fine opplevelser. 🙂 Maldivene er jo et slikkelig drømmereisemål! Ønsker deg et riktig flott 2019!

  • Anne Bente

   Hei Renate, det er gøy å ta vare på minnene og Maldivene var alt vi hadde drømt om, pluss litt til. Godt nytt reiseår til deg også 🙂

 • Desirée travels

  Så herlig oppsummering – ser ut som dere hadde mange flotte turer både i ut- og innland i 2018. 😀 Maldivene, Amsterdam og Vilnius er på listen min over drømmesteder, og så absolutt ikke mindre herlige ut her i innlegget ditt enn jeg forestiller meg. Spennende å følge deg videre også i 2019 – og vi ses på Beitostølen. 😀

  • Anne Bente

   Hei Laila. Takk for hyggelig tilbakemelding. Vi er heldige som har mulighet til å reise, og til neste år skal vi bli enda flinkere til å reise i Norge, selv om det kanskje blir noen turer ut av landet også. Og Maldivene er mer magisk enn jeg kunne ha drømt om! Det blir spennende å følge din blogg i 2019 også, du reiser på mange steder jeg foreløpig bare har drømt om 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share