Europa,  Italia,  Sardinia

Vakkert og idyllisk i Alghero på Sardinia

Hvem ønsker seg italiesk pizza her! En av de mange koselige restaurantene i de trange gatene i gamlebyen i Alghero.

Alghero på Sardinia

Sardinia er en italiensk perle med variert natur, flotte strender og masse opplevelser! Her er det mye å finne på både for deg som elsker sol og bad, og deg som elsker kultur og natur. Med korte avstander er det ikke lang mellom høydepunktene på øya.

Alghero er et av reisemålene på Sardinia som er verdt å besøke. Byen ligger vakkert til ved en bukt, med kilometerlange fine og langgrunne sandstrender nord for havnen. Og det er flyplass i kort avstand fra byen. 

Alghero på Sardinia, Gamlebyen
Algheros gamleby med bymuren er et koselig sted å være på ferie.

Gamlebyen i Alghero

Gamlebyen i Alghero på Sardinia
Gamlebyen i Alghero har smale gater med massevis av sjarm. En levende bydel hvor det bor folk.
Kikk opp og kikk ned. Legg merke til alle de koselige detaljene i gamlebyen i Alghero.

Gamlebyen i Alghero er omgitt av festningsmurer fra middelalderen mot havet og du kan nyte solnedgangen fra restauranter med utsyn mot havnen og havet. I gamlebyen er det trange smug med barer og restauranter. Her kan du rusle i smugene og som slynger seg runt innenfor murene og kikke på de gamle dørene, klesvasken over hodet og få assosiasjoner tilbake til scener fra Lady og Landstrykeren.

Det er mange koselige gater å utforske i gamlebyen i Alghero.

Strendene i Alghero

Like utenfor gamlebyen i Alghero finner du langstrakte hvite strender. Lidostranden ligger direkte ved gamlebyen, og et lite skogholt lenger vest ligger Spaggio di Maria Pia. Denne flotte strenen ligger skjermet fra trafikken med en liten skog, langt unna byens trafikk, men likevel en kort spasertur unna restauranter, butikker og gamlebyen.

Bystranden utenfor Alghero er lang, finkornet og når vi var der – med god plass.

Her kan du finne din egen lille del av stranden, eller leie solseng med kort vei til standrestauranten.

Sanden er helt perfekt. Lys og finkornet og med turikst vann blir alt perfekt.

Fakta om Alghero

Alghero ble opprinnelig grunnlagt på 1100-tallet av Doria-familien fra sjøfartsbyen Genova, der du nå finner gamlebyen. Byen har i overkant av 40 000 innbyggere og selv om det er mange turister i byen i høysesongen er det likevel en levende by hvor folk bor og lever sine liv.

Her kan du tilbringe hele dagen på hvite strender og bade i krystallklart vann. Eller du kan utforske gamlebyen, shoppe, nyte pasta og pizza på små italiensk restauranter eller ta bilen og kjøre ut til nærliggende områder.

En utflukt med bil langs kysten sørover fra Alghero gir deg fantastisk kystlandskap.

Vi var en uke i Alghero og skapte oss mange gode ferieminner.

Flyplassen i Alghero ligger kun 20 minutter utenfor byen. Med leiebil kommer du raskt fram og ikke minst får du muligheten til å utforske mer av vakre Sardinia.

De beste med Alghero er:

  1. Herlige hvite sandstrender med finkornet sand og turkis vann, både like ved byen og i området rundt. Sardinia har noen av Europas beste sandstrender!
  2. Vakker og sjarmerende gamleby, med trange smug, butikker og restauranter.
  3. Mulighet for mange utflukter og opplevelser med bil eller sykkel.
En av Sardinias vakre strender utenfor Alghero
Lazarettostranden ligger en kort kjøretur fra Alghero og er et flott utflukstmål.

Vil du få flere reisetips fra Sardinia?

Da kan du lese flere blogginnlegg fra Sardinia her..

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share