Norge,  Pressetur / sponset,  Telemark

Skitur for pingler på Gautefall

Solen står lavt på himmelen i januar og skaper et flott lys. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Gautefall er et flott sted for å gå på ski. Det passer både for oss utrente og de som ønsker å gå mil etter mil på ski.

Etter mange år uten langrennsski på beina og dårlige minner om bakglatte ski, har vi gått til innkjøp av felleski. Felleski skal gjøre smøring helt unødvendig, noe som passer oss som ikke kan smøre annet enn brødskiva helt perfekt.

Vi dro med friskt mot opp til Gautefall – for å teste løypene. Vi visste at det var noen enkle skiløyper for oss som trengte øvelse.

Brede oppkjørte løyper for både klassisk langrenn og skøyting i lysløypen ved Gautefall Biathlon. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Flotte skiløyper på Gautefall

Rett ved Ski Lodge Gautefall ligger Gautefall Biathlon, med en flott lysløype. I tillegg går det en rekke skiløyper fra hotellområdet, både korte og lange turer, enkle og utfordrende. Vi holdt oss til de enkle og korte løypene denne helgen og fikk testet 3 løypetraseer.

Skiløypa rundt det lille vannet er perfekt for helt nybegynnere. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Rundt det lille tjernet – ca. 700 meter

Dette er helt klart den enkleste skiløypa på Gautefall. Her går skisporene rundt et lite vann som ligger rett ved Gautefall Ski Lodge. Rundt vannet er det ca. 700 meter, helt flatt og perfekte forhold for små barn eller nybegynnere på ski. Her er det bare å gå rundt og rundt til balansen er på plass! Helt fri for bakker og skarpe svinger.

Lysløypen lyser flott opp om kvelden. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Gautefall Biathlon lysløype – ca. 3 km

Dette er et flott og godt preparert skianlegg, spesiallaget for skiskyttere. Men vi så ingen med gevær på ryggen når vi var der. Bare folk som var ute for å gå på ski og nyte det fine været.

Lysløypa ligger like ved Gautefall Ski Lodge. Her er det folk som går fort for å trene, og noen som tar livet helt med ro med ski på beina. Løypa går i kupert terreng, men siden det er så godt preparerte løyper er bakkene helt innafor, selv for en ustø skiamatør på nye felleski.

Lett kupert terreng i rundløypa som går like sør for Gautefall Ski Lodge. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Rundløype i lett kupert terreng – ca, 2,5 km

Rett sør for parkeringsplassen til Gautefall Ski Lodge går det en fin rundløype over myrene i lett kuppert terreng. Det er for det meste flatt og bare noen små enkle bakker. Her går du i naturen og ikke på stadion, noe som kan være litt hyggeligere enn treningsløypa til fartsfantomene.

Vi koste oss i skiløypene på Gautefall. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

Skiløyper for de som kan gå på ski!

Etter en helg hvor vi har gjort oss kjent med skiene igjen, gleder vi oss til å ta turen opp igjen senere. Når vi har øvd oss litt, og føler at vi har fått tilbake kontrollen på ski og staver. Da kan vi prøve noen av de lengre turene som går ut fra skisenteret på Gautefall.

Kanskje ta skiheisen opp til toppen og gå på vidda – Blekaløypa på ca. 6 km?
Eller ta turen til Himmelriket på nesten 14 km?

Sjekk ut alle skiløpene på Gautefall på Skisporet.no.

Bobilen vår ble parkert på høyden bak Gautefall Ski Lodge – med utsikt til skiløypene. Foto: Reisebloggen Favorittreiser.no

2 dager på Gautefall i bobil

Vi var på Gautefall fra lørdag til søndag og gikk en liten tur begge dagene. Været var bra. Kaldt, men vindstille og med solen som tittet fram fra skyene innimellom. Vi parkerte bobilen vår på bobilparkeringen bak Gautefall Ski Lodge, og hadde flott utsikt til lysløypa fra bilen.

Vi var også en tur innom Gautefall Ski Lodge og der ble vi møtt av utrolig hyggelige folk, og nybakt brownies. Det er hyggelig på Gautefall!

Les mer om vår første vintertur med bybobilen vår her på min bobilblogg – bobilreiser.no

Vi gleder oss til flere skiturer i vinter!

Reisehilsen fra Anne Bente

Reiseblogger som har funnet tilbake til skigleden igjen.

Mer informasjon om Gautefall og overnatting finner du her!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

3 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share