Florida,  Reisepraten,  USA

15 pakketips til bilferie i Florida

Ingen bilferie i Florida uten strandhugg. Her fra Miami Beach.

Bilferie i Florida er en herlig opplevelse. Du trenger selvfølgelig klær til et varmt og klamt klima, kredittkort og pass og alt som normalt skal være med på en ferie. Men det er lurt å pakke litt anderledes enn til en chartertur med et hotell i en uke.

Dette er hva vi har erfart er smart å ha med seg på bilferie i Florida:

 1. GPS: Ta med GPS med oppdaterte kart for USA/Florida. Du kan bruke Google Maps, men det vil koste deg dyrt med norsk mobilabonnement.
  Har du ikke egen GPS må du huske å bestille dette til leiebilen din. Men last gjerne ned kart fra Google Maps når du har sjans og har tilgang til wifi, så har du et kart i bakhånd.
 2. Kjølebag: Ta med en kjølebag for å oppbevare drikke og litt mat til å ha i bilen og på stranden. Jeg tok med en myk kjølebag som var stor nok til 2 x 6 pack med øl, og fylte denne med klær i baggen så den ikke skulle ta for mye plass. Du kan jo selvfølgelig kjøpe når du kommer fram, en liten kjølebag koster ikke så mye. Frys ned vannflaske hvis du har mulighet for å bruke som kjøleelement.
 3. Dollar/Cash. Amerikanerne liker å betale med cash, så ikke bergn at du kan betale alt med kredittkort. Sørg gjerne for å ha både sedler og mynt i lommeboken før du forlater flyplassen, slik at du har penger til bomvei hvis du må gjennom en ubemannet automat. Sjekk tips til kjøring i Florida og bompenger lenger nede i artikkelen.
 4. Solkrem: Florida er The Sunshine State og du må du ha tilgang til solkrem fra den dagen du ankommer staten. Så ta de med eller kjøp på flyplassen. Bruk høy faktor, solen står høyt på himmelen og er nådeløs mot huden.
 5. Pakk i bag: Ikke ta med en koffert pr. person hvis dere er mange i en bil. Uansett hvor stor bil du leier vil du nok ikke få plass til 3-4 store kofferter i bagasjerommet. Med bagger er det mye enklere å trykke flere sammen og utnytte plasse.
 6. Godt med badehåndkler: Ta med et par badehånkler pr. person, gjerne noen som er gamle som kan bli igjen i USA (så kan du bruke den ledige plassen til det du har shoppet i Florida). Eller ha plass nok i baggen til å kjøpe noen nye fine når du er der. Skal du ofte på stranden blir det mye bading, og mye salt og sand på håndkleet, så ett håndkle på en-to uker kan bliganske kipt, med mindre dere satser på å vaske underveis.
 7. Kamera: Feriebildene må foreviges. Husk alt utstyr til kamera, ikke minst psseklut til linsen så du får bort sand og salt.
 8. Ladere: Med alle elektriske duppeditter vi drar med oss over alt, trenger vi også å ta med alle ladere.
 9. Biladapter: Kjekt å ha så du får ladet mens bilen kjører.
 10. Ladebank: Det er kjapt gjort å gå tom for strøm på mobil og kamera når det er masse å ta bilder av, det vil du slippe med en fulladet ladebank på lur.
 11. Adapter: USA bruker en annen type stikkontakt enn vi gjør i Norge. Ta det med hjemmefra så du slipper å bruke tid på å finne en butikk som selger dette de første dagene (det har vi gjort og det anbefales IKKE). Adapter kan du få kjøpt på Clas Ohlson og tilsvarende butikker, eller på flyplassen. Det finnes også universaladaptere så er du helgardert for alle reisemål.
 12. Førstehjelpsaker: Ha med både antibac, plaster, pyrisept, kløestillende salve, myggspray, reisesyketabletter, hodepinetabletter og annet som eventuelt er viktig for deg og dine. Samle alt i en liten veske som du enkelt kan fiske fram når det er behov.
 13. Solbriller og caps/solhatt: Solen steker mye og du vil garantert ønske å skjerme øynene og hodet noen ganger.
 14. Parsoll og strandstoler: Det blir litt vanskelig å ta med seg på flyet fra Norge, men kjøp det en av de første dagene, så vil du få mye mer ut av strandstopp underveis. Solen steker og skygge mangelvare på de fleste strendene i Florida.
 15. Liten ryggsekk: Greit å ha noe å bære vannflasker, solkrem og småting i når du forlater bilen.
Legger du bilferien i Florida til Florida Keys kan du finne stille og vakre perler som dette!
Sommeren i Florida betyr store folkemengder i de populære parkene. Ikke la deg lure av snøen på takene – temperaturen den dagen vi var der i slutten av juni nærmet seg 37 grader.

Vil du ha tips til reiserute for en bilferie i Florida?

Sjekk ut reiseruten vi hadde som ga oss mange flotte opplevelser:

Artikkel: Bilferie i Florida med dag for dag beskrivelser

God bilferie i Florida fra Anne Bente

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share