Europa,  Italia,  Sardinia

365 trappetrinn i klippeveggen til Grotta di Nettuno på Sardinia

Grotta Di Nettuna utenfor Alghero
Gåturen ned til inngangen til Grotta Di Nettuna er en opplevelse i seg selv! Gangveien er meislet inn i klippeveggen.

Dryppstensgrottene utenfor Alghero

På en halvøy vest for Alghero ligger klippen med de berømte dryppstensgrottene – Grotta di Nettuno.

Dette er et perfekt utfluktsmål fra Alghero og reiser du til Grotta di Nettuno får du 3 attraksjoner til prisen av 1:

  1. Trappene ned klippeveggen er en opplevelse i seg selv.
  2. Utsikten er fantastisk
  3. Og ikke minst, grotten som er et gigantsik underjordisk kunstverk signert av naturen selv.

Bor du i Alghero er dryppstensgrottene et perfekt utfluktsmål.

Dryppstensgrottene finner du på halvøyen Capo Caccia og fra Alghero kan du komme til halvøyen med bil eller turistbuss. Eller du kan ta en utflukt med båt. Det tar ca 45 minutter å kjøre til dryppstensgrottene fra Alghero.

Hvis du velger å kjøre ut til klippen må du være klar til å gå ned 656 trappetrinn langs den bratte klippeveggen før du kan gå inn i Grotta di Nettuna. Det er altså ikke noe for deg som har høydeskrekk eller problem med knærne. Og siden du også skal gå opp de 656 trappetrinnene kan det være greit å enten beregne god tid eller være av den litt spreke typen.

Vi valgte å kjøre bil på vår utflukt fra Alghero og turen gikk forbi vinmarker og vakkert landskap før vi kom til halvøya hvor dryppstensgrottene befinner seg. Først tar vi et lite stopp på en rasteplass like ved grottene, for å beundre utsikten mot veien vi nettopp hadde kjørt.

Utflukt til dryppstensgrottene utenfor Alghero
Like før du kommer til Capo Caccio og dryppstensgrottene er det laget et perfekt stoppested for å stoppe og nyte utsikten. Foto: Anne Bente Hauge

365 trappetrinn i klippeveggen

Helt ytterst på Capo Caccio fikk vi lurt bilen inn på en parkeringsplass langs veien. Det var mange folk som skulle besøke Grotto Di Nettuno denne dagen, men selv om det stadig kommer nye biler er det også noen som kjører.

Godt utrustet med vannflasker og gode sko var vi klare for 656 trappetrinn ned langs med klippeveggen. Inngangen til dryppstensgrottene er helt nede ved vannflaten, og trappene langs klippen er den eneste veien ned med mindre du ankommer Grotta di Nettuna med båt.  

Trappene var en flott opplevelse, så dette anbefales. 

Trappene ned til dryppstensgrotten ved Alhero
Turen ned til dryppstensgrotten går langs den bratte klippeveggen. Foto: Anne Bente Hauge

Gangveien ned trappene til Grotta di Nettune gikk langs den stupbratte klippeveggen.

Det var likevel god plass til å møte og gå forbi andre som tok den samme turen. Det var også god variasjon mellom trapper og store avsatser, og ikke minst mange gode grunner til å stoppe for å nyte utsikten og fotografere.

Trappene ned til dryppstensgrotten ved Alghero
Etter 656 trappetrinn var vi nede ved grotteinngangen. Foto: Anne Bente Hauge

Majestetisk dryppstensgrotte

Vel nede ved grottens inngang må du betale inngangspenger for å komme inn i grottene. Det er guidede turer ca hver time i grottene og det var ikke lov å gå på egen hånd.

Vi kom samtidig med flere skoleklasser og selv om grottene var et fantastisk syn ble det lite hyggelig å stå og stampe i kø sammen hundrevis av skoleungdom. Vi hverken hørte eller skjønte hva som ble sagt, og var glad når vi kom ut av grottene igjen. Men, selve grottene var en flott og imponerende opplevelse. Dimensjonene inne i dryppstensgrotten er store og store katedralaktige rom åpner seg innimellom trange ganger.

Her inne har naturen jobbet i millioner av år for å skape et kunstverk.

Dryppstensgrotten Grotto di Nettuno ved Alghero
Det var høyt under taket i grotten – og mange folk på vandring langs de trange stiene/trappene. Foto: Anne Bente Hauge

Turen opp igjen var lang og det kjentes godt i leggene. Vannflaskene kom godt med opp den varme klippeveggen. Men med mange utsiktspunkt er det mange grunner til å stoppe og hvile før du går videre. Jeg har både litt dårlige knær og er ikke blant de aller sprekseste, men jeg tar gjerne denne turen igjen. Det som er viktig om du skal gå disse trappene er å ta dem i ditt eget tempo og ta med vannflaske.

Trappetrinn dryppstensgrotten ved Alghero
Trappene i fjellveggen er hugget inn i klippene på vei ned til dryppstensgrotten Grotto di Nettuno utenfor Alghero. Ta med vannflaske, den vil du få glede av på vei opp alle trappene igjen 🙂  Foto: Anne Bente Hauge

Badeviken Cala Dragunara

På toppen av klippen fant vi bilen igjen og kjørte noen få minutter til en liten badevik – Cala Dragunara. Denne lille badeviken var et rolig sted med en liten cafe og vi nøt en velfortjent is på bryggekanten. Her var det deilig  å ta en pause med føttene dinglende langs bryggekanten. Det fristet å ta et bad her men jeg gikk istedet en liten tur ut langs med klippene og utsikten og det turkise vannet var ganske enkelt vakkert! 

Her finner du Cala Dragunara på Google Maps.

Badeviken Cala Dragunara utenfor Alghero
Jeg bli aldri lei av å se krystallklart vann i turikse og grønne farger…. Foto: Anne Bente Hauge

Stranden Spaggia di Mugoni

Vi har brukt formiddagen til fysiske utskeielser med til sammen 1312 tur retur. Hva passer vel da bedre enn å stoppe på en lang badestrand og ta en pause i solen (når den dukket opp innimellom skyene). Denne stranden var herlig stille og vakker. Det var det nesten ingen folk på Spaggia di Mugoni og det var ingen hoteller det vi kunne se. Bare noen små enkle strandcafeer – som sørget for at vi fikk i oss litt kald drikke!

Her finner du Spaggia di Mugoni på Google Maps,

Spaggia di Mugoni strand utenfor Alghero
Herlig med en strand uten mange folk. Det var nesten bare oss på denne lange fine stranden – Spaggia di Mugoni. Foto: Anne Bente Hauge

En herlig utfluktsdag tar slutt. Turen tilbake til Alghero gikk forbi vinranker og grønne åser – og vi kunne se tilbake på en dag med flotte naturopplevelser.

Håper du ble inspirert til å dra på utflukt fra Alghero.

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som svettet seg opp 365 trappetrinn med glede.

 

Vil du få flere reisetips fra Alghero på Sardinia?

Da kan få flere av mine reisetips fra vår uke i Alghero her..

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 Shares
Tweet
Pin3
Share