Bybobil,  Europa,  Roadtrip Europa

Roadtrip i Europa – 19 dager med opplevelser!

På farta langs veien (og kanalen) i Europa er full av opplevelser. Både underveis langs veien og på reisemålene.

I sommer ble det 19 dagers roadtrip i Europa – og wow for en opplevelse! Hver dag var det nye og spennende opplevelser, og hvert land og hvert sted hadde sin egen sjarm. Vi besøkte gamle byer, slott og historiske steder som for alltid vil bli husket. For ikke å snakke om landskapene som passerte når vi kjørte på landeveier, fjelloverganger eller motorveier. Gjennom små byer, langs vakre innsjøer, i dype daler eller høyt oppe i skyene.

Vi la opp ruten underveis og tok ting på sparket hver dag. Livet er herlig på roadtrip i Europa! Bli med på en turen du også – sjekk ut hvor mye du kan oppleve på hjul rundt i Europa!

Dette er bare et lite utvalg av det vi opplevde på vår 19 dagers roadtrip i Europa.

Vår roadtrip i Europa gikk gjennom 6 forskjellige land:

Danmark, Tyskland, Østerrike, Italia, Sveits og Sverige

Vi startet i Larvik og tok Color Line til Hirtshals i Danmark. Så tok vi rennafart gjennom Danmark til Tyskland. Turens første store høydepunkt kom den andre dagen med et besøk i den vakre gamle byen Goslar. En fantastisk by som sjarmerte oss i senk med sine mer enn 1500 bindingsverkshus. Les mer om vår oppleveslse av eventyrlige Goslar her!

Vakre Goslar ligger like syd for Hannover og er et perfekt sted for en natt på vei sørover.

Deretter gikk turen videre til en annen gammel og verneverdig by – Bamberg med sine kanaler, historiske bygg, rosehager, bindingsverk og smale borstensbelagte gater. I Bamberg koste vi oss en hel dag i solen, og gikk gatelangs i timesvis. Les mer om vår opplevelse av vakre Bamberg her!

Den gamle bydelen i Bamberg er vakker. Dette kalles lille Venezia.

Så fortsatt vi sørover og kunne endeligs skimte de høye alpene. Der ble det både topptur med panoramautsikt fra Ørneredet og besøk ved vakre Königssee i de tyske alpene. Her kan du lese om vår kveldstur i Königssee.

Den grønne innsjøen med de høye fjellene – Königssee.
Ørneredet er først og fremst verdt turen for den fantastiske utsikten! Kan det bli bedre enn dette?

Fra Tyskland gikk turen videre til Østerrike for å besøke den ikoniske alpelandsbyen Hallstadt. Hallstadt er en liten landsby som er en magnet på turister. Men det er ikke uten grunn at dette er en turistmagnet, så kameraet i mobilen min fikk ikke hvile mange sekundene når vi ruslet rundt der.

Dette skal være den mest fotograferte alpelandsbyen i Østerrike. Jeg kan jo forstå hvorfor mange vil ta bilde av dette…

Ingen roadtrip i alpene uten en skikkelig fjellovergang og vi valgte Grossglockner som tok oss nesten 2500 meter opp i de høye alpene. Der var det både tåke, regn, sol og gjerne alt på en gang. Fascinerede og vakkert å se naturen samspill på toppen.

Høyt oppe på Grossglockner alpeveien – nesten 2500 meter over havet – midt oppe i skyene og omgitt av mektige fjell!
Sist natten i Østerrike hadde vi denne utsikten mot de italienske Dolomittene.

Så gikk turen videre med utsikt til de taggete Dolomittene i Italia,hvor første mål var legendariske Venezia (som bør stå på alles bucketliste). Venezia er ubeskrivelig vakker, og MÅ oppleves. Dette var min andre gang på besøk i Venezia og jeg satser på at det ikke blir min siste.

Noen ganger er camping ekstra stas – som når vi hadde denne plassen med utsikt til Venezia.
Venezia er så mye mer enn Markusplassen, gondoler og folkemegnder. Det er ren idyll med maleriske motiver hvor enn du går – også utenfor turisttråkket!

Etter en lang dag til fots langs kanalene i Venezia gikk turen til vakre Gardasjøen og den lille sommerbyen Sirmione. Sirmione ligger lengst sør i Gardasjøen, på en halvøy med en borg som ser ut som om den er hentet ut fra en eventyrbok.

Der havnet jeg midt i eventyret – med borgen i Sirmione bak meg! Historisk også ved Gardasjøen.

Så måtte vi vende nesen nordover igjen og vi passerte Comosjøen før vi klateret opp fjellene i Sveits til Silvaplana ved St.Moritz. Beliggende på over 1800 meter over havet, ble luften både kaldere og friskere, og ikke minst var vi omgitt av vakker natur med høye fjelltopper.

Hvem kunne tenke seg en sykkeltur i dette landskapet? Silvaplana i Sveits ligger på 1800 meter og er som skapt for utendørs aktiviteter.

Fra Silvaplana gikk turen over det fantastiske Juniper-passet som var en storslagen fjellovergang. Det var bare å sitte og nyte utsikten hele veien, med kameraet klart i hånden.

Juniper passet var storslagent. Vakker natur og fine veier. Det var en stor glede å kjøre over her!

Så var vi tilbake i Tyskland igjen og da er jo et slottsbesøk på sin plass. Vi valgte Hoenzollern Slott som passet perfekt inn i ruten vår, og det var et imponerende kongelig slott (som fremdeles er i privat eie) som lå høyt oppe på en topp, men 360 graders panoramautsikt.

Høyt oppe på haugen ligger Hoenzollern slott som vi besøkte! Når vi er i Tyskland må vi nesten også få med oss et slottsbesøk, eller hva?

Moseldalen og den idylliske byen Cochem var neste mål for vår roadtrip. En koselig by med bindigsverkshus, smale gater, slott og vinkjellere – og ikke minst beliggende ved elven Mosel og uendelig mange vinranker.

Cochem i Moseldalen er idyllisk og har slottet liggende nesten nede i bygatene.

Det nærmet seg slutten av vår roadtrip i Europa. Etter Cochem satte vi full fart nordover til Hansabyen Stade nord for Hamburg. En hyggelig liten by med koselige butikker, uterestauranter og en vakker gammel bydel.

Hansabyen Stade er en liten, rolig og koselig by som det er trivlig å rusle rundt i.

Siste delen av reisen gikk gjennom Danmark til Århus. Siden vi stoppet i Århus for en rask stopover på vei hjemover, fikk vi kun tid til en liten tur ut for å spise middag. Og ved kanalen fant vi et yrende folkeliv og mengder av uterestauranter. Det var sommertemeratur og perfekt for å innta måltidet ute – slik som seg hør og bør på ferie.

Langs kanalen i Århus er det fint å ta middagen på en uterestaurant når solen skinner.

Neste dag skulle vi ta Stena Line fra Grenå til Varberg. Vi fikk likevel tid til et par timer i den lille og idylliske byen Ebeltoft. Ebeltoft er etter min mening den koseligste småbyen i Danmark, et must å besøke for alle som liker Danmark.

Ebeltoft er nesten eventyrlig vakker med sinde søte og skakke hus.

Den nest siste dagen av vår roadtrip i Europa koste vi oss i den svenske skjærgåren. Vi fikk en strålende dag på sjøen blant svabergene i Bohuslen, før vi kom til siste dagen av ferien og måtte reiser hjem til Larvik.

Nesten tilbake i Norge. Vi er på båttur i Bohuslen skjærgård og WOW – der var det fint. Jeg er vant til flott skjærgård i Vestfold, men dette tok kaka!

Slik var den endelige reiseruten på sommerens roadtrip i Europa:

 • Dag 1: Larvik – Hirtshals – Flensburg (365 km + ferge 3,5 timer)
 • Dag 2: Flensburg – Goslar (397 km)
 • Dag 3: Goslar – Bamberg (300 km)
 • Dag 4: Bamberg (ingen kjøring)
 • Dag 5: Bamberg – Königssee (373 km)
 • Dag 6: Königssee – Ørneredet – Hallstadt (76 km)
 • Dag 7: Hallstadt – Grossglockner-passet – Lienz (154 km)
 • Dag 8: Lienz – italienske Dolomitter – Venezia (209 km)
 • Dag 9: Venezia (ingen kjøring)
 • Dag 10: Venezia – Sirmione ved Gardasjøen (147 km)
 • Dag 11: Sirmione (ingen kjøring)
 • Dag 12: Sirmione – Silvaplana (223 km)
 • Dag 13: Silvaplana – Juniper-passet – Hoenzollern Slott – Türingen (334 km)
 • Dag 14: Turingen – Cochem (330 km)
 • Dag 15: Cochem – Stade (523 km)
 • Dag 16: Stade – Århus (332 km + kort fergetur over Elben)
 • Dag 17: Århus – Ebeltoft – Grenå – Varberg (77 km + 4,5 timers fergetur)
 • Dag 18: Varberg – Hamburgsund (200 km)
 • Dag 19: Hamburgsund – Larvik (216 km + fergen Moss-Horten)

Detaljert beskrivelse av turen og mange flere bilder finner du på min bobilblogg – Bobilreiser.no

Overnatting på Roadtrip i Europa?

På vår roadtrip i Europa bodde vi for det meste på campingplasser (sjekk ut denne lenken for mer informasjon om både reiseruten, opplevelsene og campingplassene), men alle stedene vi var innom finnes det mange ulike overnattingsmuligheter i. Sjekk ut hoteller eller utleie av hytter/campingvogner. Hva med å ta med telt eller campingvogn?

Et rom med en utsikt – eller en bybobil med utsikt? Uansett boforhold – er det de stedene med utsikt som alltid forblir husket hos meg! Som denne utsikten i Silvaplana i Sveits.

Når vi har reist på roadtrip i Europa tidligere (før vi kjøpte oss en bybobil), har vi vært flittige brukere av Booking.com og Hotels.com og booket overnattinger underveis på turen. En til to dager i forkant for enkeltovernattinger, og lenger tid før hvis det skulle være lengre opphold eller vi hadde helt spesifikke ønsker.

På denne turen kjørte vi vår lille bybobil, som gjorde at vi enkelt kunne legge opp turen underveis. Det var alltid plass på campingplassene, men vi passet også på at vi var framme ved dagens mål tidlig på ettermiddagen.

PS! Det kommer flere artikler med mer informasjon, bilder og inspirasjon om stedene vi besøkte på turen, så følg med for oppdateringer.

Reisehilsen fra Anne Bente

Som gjerne skulle tatt en Roadtrip i Europa flere ganger hvert år om jeg hadde hatt tid og penger!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

3 kommentarer

 • Eloise Alves Antonio Campos

  Jeg elsket artikkelen din, kan du fortelle oss navnet på Venezia-leiren? Takknemlig

 • Tor Arvid

  Ser ut til å ha vært en flott tur! Artig også å se hvordan bobilturen på et vis er lik våre campingturer, men på et annet vis er fullstendig annerledes. Nemlig at vi har lenger etapper, men gjerne flere netter på samme sted 🙂

  • Anne Bente

   Hei Tor Arvid. Vi er ikke så glad i å kjøre lange etapper (men for å få med oss flere godbiter sør for alpene burde vi jobbe med den saken), og vi er nok også litt vel overgiret etter å oppleve mest mulig og derfor sliter vi med å roe oss ned mange dager på ett sted. Men det er deilig å ta to dager på samme sted en gang i mellom. Uansett så er det herlig å være på tur, og vi gleder oss til mange fine turer ut over sensommeren/høsten, selv om det bare blir korte turer nå som vi er tilbake i jobb igjen etter ferien:)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 Shares
Tweet
Pin
Share16