Fotturer i Norge,  Norge,  Vestlandet

Topptur til Rampestreken i Romsdal

Romsdalen - fantastisk utsikt fra Rampestreken
Romsdalen – fantastisk utsikt fra Rampestreken. Foto: Anne Bente Hauge

Rampestreken og utsikt mot Romsdalen

Rampestreken Åndalsnes
Stolt og fornøyd etter å ha gått opp til Rampestreken.

550 meter over havet, ute på en rampe med luft på alle kanter. Målet var å stå ute på Rampestreken med Romsdalen bokstavelig talt under beina. Og nyte utsikten!

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke er blant de sprekeste. Så det var med mer mot enn fornuft jeg ble med på turen opp til Rampestreken i Åndalsnes.

Turen opp til Rampestreken er kun 1,5 km lang, men med 500 høydemeter er det ikke noe for pyser (følte meg litt tøff i trynet når jeg kom fram).

Men, med stor tålmodighet, vilje og mange småpauser på vei opp kom vi til slutt fram til målet.

Stien opp til Rampestreken

Utgangspunktet for turen opp til Rampestreken ligger nær sentrum av Åndalsnes, og de som har litt treningsgrunnlag kan beregne under 1 time opp.  Vi som har litt færre (eller veldig få) teningstimer i beina brukte 1,5 timer opp de bratte stiene og trappene.

Stien opp til Rampestreken varierer fra å være flere meter bred, til å klynge seg til fjellveggen.  Det er bratt hele veien opp så du må passe på å ta pauser når du trenger det, for jo høyere opp du kommer jo brattere blir det.

Jeg var optimistisk og tenkte at “Snart blir det letter – det kan jo ikke være så bratt hele veien”…

Det tok jeg feil. Vein opp til Rampestreken er bratt. Det er tøft og det er verdt turen! Så hold ut helt til du er framme ved målet.

Stien opp til Rampestreken Åndalsnes
Det var mange røtter som som måtte forseres på stien opp til Rampestreken. Foto: Anne Bente Hauge

Jo nærmere Rampestreken vi kommer jo smalere blir stien. Og kjettingen langs fjellveggen var god å holde seg i når vi passerte de smaleste stedene med uendelig mange meter ned.

Stien opp til Rampestreken Åndalsnes
Enkelte steder gikk stien smal langs fjellveggen, med kjetting å holde seg fast i. Foto: Anne Bente Hauge
Rampestreken Åndalsnes
Der oppe henger Rampestreken. Ser du Rampestreken på bildet; litt over midten, mot høyre….?  Foto: Anne Bente Hauge

Vi nærmer oss toppen og kan skimte Rampestreken som er “broen” som henger i løse luften ut fra fjellvegge.

Men før vi kom så langt var det mange trapper i fjellveggen som måtte forseres. Noen litt mer skumle enn andre.

Stien opp til Rampestreken Åndalsnes
Trappene som hang i fjellveggen så mer skumle ut enn de faktisk var! Foto: Anne Bente Hauge

Disse jerntrappene som hang i fjellveggen fikk det til å kile i magen på vei opp. Jeg gruet meg skikkelig til å gå disse ned igjen, men det var faktisk mindre skummelt å gå trappene ned enn opp! Eller kanskje jeg hadde blitt litt tøffere i trynet etter å ha nådd målet om å gå hele veien opp til Rampestreken?

Rampestreken utsikt
Herlig å sette seg på fjellet og se ned på målet – Rampestreken og utsikten mot fjorden og Åndalsnes. Foto: Anne Bente Hauge

Endelig på “toppen”. Selv om toppen kanskje ikke er helt riktig, for stien fortsetter oppover for de som ønsker å komme enda høyere. Vi var derimot fornøyde med å komme oss opp de 500 høydemeterne og tok en velfortjent pause og fotoseanse ute på rampestreken.

Og ikke minst nyte utsikten over Romsdalen inn mot Trollstigen fra rampen som henger utenfor fjellveggen.

Rampestreken Utsikt Romsdalen
Høyt henger vi…. med flere hundre meter med luft under oss står vi ytterst på Rampestreken. Dette er ikke noe for deg som har alvorlig høydeskrekk, men for oss andre var det en minnerik opplevelse. 

Det var deilig å få en pause etter å ha klatert opp den bratte stien til Rampestreken – 500 høydemeter på 1,5 km.  Det er bratt stigning for en utrent reiseblogger. Men vel verdt strevet!

Utsikt Rampestreken Romsdal
Utsikt til Romsdalen er verdt turen opp til Rampestreken. Foto: Anne Bente Hauge

Veien ned var lettere å gå, og når vi gikk nedover kunne vi også nyte utsikten mot Romsdalen fra stien og trappene langs fjellveggen.

Stien opp til Rampestreken Åndalsnes
Trappene var bygget inn i den bratte fjellveggen, og det kilte litt i magen noen ganger på vei ned. Foto: Anne Bente Hauge

“YES! I DID IT”

Jeg gikk opp til Rampestreken

På vei opp til Rampestreken
Fornøyd reiseblogger på vei opp til Rampestreken! (Før jeg ble så sliten at bilde var utenkelig)

Vi kom oss opp alle 500 høydemeterne.  Og selv om turen egentlig er 3 km t/r kunne trackingen fra mobilen min fortelle meg at jeg hadde gått ca 5,5 km???

Det var rett og slett så bratt mange steder at vi gikk slalom på kryss og tvers store deler av stien for å finne de letteste stedene å komme oss både opp og ikke minst ned.

Har du lyst til å ta turen til Rampestreken?

Da kan jeg bare anbefale dette så sant du er frisk og tåler litt høy puls. Du trenger altså ikke å være sprek – da du selv kan bestemme tempoet. Det er også mange flotte utsiktspunkt på vei opp, så det er mange grunner til å stoppe på veien.

Er du sprek? Da kan du jo løpe opp og kjenne på melksyren hvis du ønsker det. Stien opp til Rampestreken har plass nok til alle som vil ut på tur.

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂

Har du lyst på flere reisetips fra Norge og Vestlandet?

Sjekk ut flere reisetips fra Vestlandet her…

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 Shares
Tweet
Pin
Share2