Asia,  Maldivene

10 grunner til å reise til Maldivene

Maldivene Sun Island Resort
Kveldsstemning på en tropisk paradisøy på Maldivene.

Drømmer du om Maldivene? 

Trenger du flere grunner for å reise til Maldivene, annet enn at dette er et av jordens paradis?

Hvis du likevel skulle være usikker, har jeg etter min 10 dagers tur til Sun Island på Maldivene, laget 10 gode grunner til at DU også skal realisere din drøm om å reise til en tropisk paradisøy! Tipsene er basert på erfaringene mine fra Sun Island Resort

1) Maldivenes lange hvite strender

Sun Island Resort Maldivene strender
Det er plass til alle på strendene på Sun Island.

Du kan glede deg til lange og nesten hvite strender på Maldivene.

Med mye herlig sol og enda deiligere skygge under en palme når du  det. Det uønskertrolige er ikke bare at strendene er vakre, du har faktisk stranden nesten for deg selv! Her vil du ikke oppleve å ligge tett i tett på en solseng og høre alt naboen prater om. Her kan du finne deg en plass i solen som du får nesten for deg selv.

Vakre strender på Maldivene
Med krystallklart vann, finkornet sand og solseng under skyggen av palmene på Maldivene er livet herlig!

Utenfor strandbungalovene har alle sin egen soleplass direkte på stranden. Sanden er helt perfekt, og blir ikke varm. Her kan du gå barfot hele dagen uten å bekymre deg over brennhet sand. 

Gåtur på stranden på Maldivene.
Opplevelsen av å gå tur langs strendene på Maldivene er ubeskrivelig.

Ikke minst er strendene på Sun Island som skapt for å gå turer. Vasse i vankanten, ta et bad underveis og bare nyte omgivelsene, fargene og lydene av paradiset. Uten å snuble over folk som ligger og soler seg tett i tett.

2)Krystallklart turikst vann på Maldivene

Gåtur langs stranden på Maldivene
Det er magisk hvor klart vannet er og hvor mange fargenyanser av turikst som glitter i lagunen.

Vannet er ubeskrivelig. Fargene er ubeskrivelige. Bildene klarer rett og slett ikke å gjengi fargene og lyset som vannet avgir. Her er det 50 shades of Turquoise! Solen, skyene, korallene og sanden lager et fantastisk fargespill i ulike turkise og blå farger som jeg aldri ble lei av å se på. 

Palme og strand på Maldivene
Palmesus og skygge på Maldivene med utsikt mot det turkise havet.

3) Under palmer på Maldivene

Maldivene - palmer og strand.
Dette ligner på motivet jeg en gang hadde på en plakat – det er postkortvakkert på Maldivene.

Min drøm har alltid vært å ligge under en palme og sole meg. Direkte på stranden og høre på suset fra palmene og bruset fra bølgene.

Rundt hele øya finner du nettopp dette. Alt er som klippet rett ut av et postkort  – ferdig fotoshoppet fra naturens side.

Kokospalmer på Maldivene
Kokospalmer som gir deilig skygge fra den sterke solen.
Bananpalmer på Sun Island Maldivene
I “jungelen” på Sun Island vokser det bananpalmer.  

Det er frodig på øyene, men mye grønn vegetasjon. Ikke minst mange kokospalmer, bananpalmer og andre palmer jeg ikke kan navnet på. 

4) God plass på stranden

Stranden på Sun Island Maldivene
Det er god plass på stranden rund baren og bassengområdet på Sun Island.

På Sun Island er det strand rundt hele øya. Men et sted samles det flere folk – ved bassengområdet og barene hvor kald drikke aldri er langt unna. Også her opplevde vi at det alltid var plass til oss, til tross for at det var nesten fullbooket på øya når vi var der. Ikke minst deilig å kunne bestille en kald en mens du slapper av på stranden. Kanskje bli med på vollyball på stranden, yoga ved bassenget eller bare nyte livet på solsengen.

Bassengområdet på Sun Island Resort
Ved bassenget er det ikke behov for å sloss om plassene.

På Sun Island er det plass til ca 1000 gjester. Det var omtrent 800 gjester der når vi var der, og det var aldri trangt om plassen. Enten vi ønsket oss en uforstyrret plass på stranden, perfekt utsikt til solnedgangen, en solseng og parasoll ved bassengområdet – var det alltid ledig plass og det var ingen tegn til trengsel noen steder. Glem alt du har erfart om å sikre deg solsengen tidlig på morgenen eller skuffelsen over at alle solsengene er holdt av med håndkler  (gjerne fra de som står opp langt ute på formiddagen)! 

Gå hvor du vil når det passer for deg – det er plass nok til alle!

5) Snorkling på Maldivene

Snorkling i det krystallklare vannet på Sun Island, Maldivene
Snorkling i det krystallklare vannet på Sun Island, Maldivene

Ta med deg snorkelutstyr hjemmefra og dykk ned i det klare vannet. Temperaturen på vannet ligger på ca 27 grader og er perfekt for å ligge og duppe med hodet ned i vannet. Ved Sun Island var det ikke fargerike koraller, men vannet er på mange steder av øya så krystallklart at du får et godt innblikk i livet i havet. Svøm sammen med fiskene og de små haiene som passerer deg.

Med krystallklart vann kan du også slå i hjel tiden med å følge med på livet under vann – uten å bruke dykkermaske og snorkel. Små fisker og haier svømmer langs strandkanten. Men ingen grunn til panikk – de er harmløse og er ikke interessert i deg.

Hai på Maldivene
Små haier og andre småfisk svømmer helt inne på grunna – og du trenger ikke frykte å bade sammen med dem. De bryr seg ikke om deg. 

Utenfor vår bungalov kunne vi fra solsengen se på fisken som svømte helt inne ved strandkanten. Mer liv er det langs bryggene der Watervillaene er, og ytterst mot revet hvor det er enda mer liv. Eller bli med på snorkeltur ut til de større revene for å se på store og små fisker og dyr i havet.

6) Vannsport på Sun Island

Kajaktur på Maldivene
En kajaktur i det krystallklare vannet i lagunen anbefales.

Det finnes nesten ubegrenset med aktiviteter i vannet. Ta en padletur og få utsikten til øya og strendene fra sjøsiden. Prøv deg på vindsurfing, seiling, dykking. Lei en vannjett eller speedbåt. Men vær forberedt på at mange av aktivitetene kan være ganske kostbare der hvor du må leie utstyr. Prisnivået er høyt også sammenlignet med norske priser. Men flere av aktivitetene er helt kostnadsfrie, som for eksempel snorkling og padling.

Vannsport på Maldivene
Hva med å leie en seilbåt, en liten katamaran eller suse avsted på en vannjett? Mulighetene er mange på Sun Island Resort.

7) Store smil på Maldivene

Overalt hvor du går møter du på de som jobber på øya. Alle smiler og hilser og er der for å gjøre ditt opphold best mulig. Det er faktisk like mange ansatte som det er gjestekapasitet og alle de små detaljene passes på. Gater og stranden blir ryddet hver dag, parkene blir raket og pleiet, servitørene passer på at du har alt du trenger av drikke og mat, rommet blir ryddet og nye strandhånkler levert hver dag. Det jobber folk fra India, Bagladesh, Russland og andre asiatiske land, i tillegg så møter du selvfølgelig mange fra Maldivene som jobber der for at ditt opphold skal bli bra. Husk å ta med dollarsedler for å tipse litt og vise at du setter pris på servicen du får.

Restaurant på Sun Island Maldivene
Stort utvalg av mat i buffetrestauranten på Sun Island

8) God og variert mat på Sun Island

God salat på Maldivene
Salatbuffeten var innbydende og ikke mist utrolig god og crispy.

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg er kresen på mat. Jeg liker ikke å eksperimentere for mye, men liker enkel mat som jeg er kjent med fra før. Jeg kan gjerne teste litt, men ofte så ender jeg opp med at det kjente er det jeg liker best.

Jeg er heller ingen stor fan av store buffeter, men ble likevel positivt overrasket over tilbudet av mat vi fikk på Sun Island. Vi hadde all mat inkludert og spiste på øyas store bufferestaurant hver dag – alle måltider. Det var likevel god variasjon på hva som stod på menyen hver dag, og det var mange retter å velge mellom hver dag. Så enten du liker å prøve nye spennende retter eller er litt mer forsiktig slik som meg, vil du garantert finne noe du liker hver dag.

Grønnsakene og salaten var helt fantastisk, sprø og smakfull. Brødet var ferskt, som fra et godt norsk bakeri med både grove og fine brødsorter. Varmmaten var alltid variert med både europeiske retter, asiatiske retter og vegetarianske retter. Det ble servert mange variasjoner av kylling, oksekjøtt og fiskeretter. Er du en søtmoms vil dessertbordet gi deg vann i munnen med et ukjent antall kaker og søtsaker hver dag. Eller et godt utvalg av oppskjært frukt hvis du heller foretrekker det.

Til frokost kan du velge mellom mange ulike varianter av egg, i tillegg til flere andre frokostretter.  Det eneste det var lite utvalg av er vårt norske kjøttpålegg, men så er jo vi normenn litt spesielle i forhold til pålegg.

Under ser du bilder av frokost, lunsj og middag fra buffeten.

   

9) Soloppgang og solnedgang på Maldivene

Solnedgang på Maldivene
Solnedgang i havet nytes fra stranden på Maldivene

Jeg blir aldri lei av å se solen gå ned i havet. Det er noe magisk som skjer når himmelfargen endrer seg og lyset sakte men sikkert reduseres helt til solen er borte. Hver kveld fra kl 18-1830 skapte solen og himmelen et nytt show som kunne nytes fra flere steder på øya.

Soloppgang på Maldivene
Magisk soloppgang tidlig på morgenen – må oppleves!

Er du en morgenfugl vil også soloppgangen være en glede. Det er noe spesielt med det duse morgenlyset som kommer når solen står opp som det virkelig er verdt å hoppe ut av sengen for. Solen stod opp kl 0600 – så dette er ikke noe for syvsovere.

10) Avslappende dager på Maldivene

Det gjør noe med meg når jeg kan slappe av og bare nyte naturen rundt meg. Hvor du enn er på øya er det ubeskrivelig vakkert. Enten det er i parkområdene eller bassengområdet, i jungelen eller langs stranden. Det er virkelig et paradis på jorden, i alle fall for deg som drømmer om sydhavsøyer med hvite strender og palmesus. På en liten øy på Maldivene har du alle muligheter til å ta livet med ro i perfekte omgivelser.

Sol og sand på Maldivene
Bare det å ligge på solsengen og myse ut over det turkise havet er meditasjon god nok for meg.

 

BONUS:

Det er alltid varmt på Maldivene!

Det er selvfølgelig flere enn 10 gode grunner til å dra til Maldivene. En annen grunn er temperaturen!

Det er alltid varmt der. Like ved ekvator er det perfekt temperatur året rund, hvertfall hvis du synes norske sommere kan være litt kipe på varmen. Det ligger på ca 30 grader på dagtid og faller ned til 25-28 grader på natten. Det er høy luftfugktighet og kan være litt klamt enkelte ganger, men siden det er en kommer en lett bris fra havet de fleste steder, er det likevel ganske behagelig. Ikke minst den varme temperaturen på kvelden og natten er luksus for oss nordboere.

Vanntemeraturen ligger på ca 27-28 grader!  Nyyyydelig! 

Har du flere gode grunner for å reise til Maldivene?

Del gjerne og legg inn kommentar under her. 

Maldivene har vært på min bucket-liste over steden jeg skal reise til. Nå er den krysset av listen… men det betyr ikke at det blir siste gang.  

Som regel reiser jeg sjelden til samme stedet flere ganger, fordi det er så mange nye steder jeg ønsker å utforske. Men Maldivene har blitt satt tilbake på bucket-listen igjen, så det blir nok en ny tur dit om noen år igjen – for nærmere paradiset har jeg aldri opplevd.

Håper du ble inspirert til å planlegge en tur til Maldivene.

Reisehilsen Anne Bente 🙂
Reiseblogger som liker palmesus, hvite strender og krystallklart vann!

Anne Bente Hauge, reiseblogger på Maldivene
Glad reiseblogger på stranden på Maldivene

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse. 

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share