Asia,  Favoritter,  Maldivene

24 timer på Maldivene

Langs stranden på Sun Island Resort, Maldivene
Det er mulig å gå tur langs stranden hele veien rundt Sun Island

MALDIVENE ER ET DRØMMEREISEMÅL

Maldivene er drømmereisemålet for mange, postkortvakkert med palmer og hvite strender.

Men hva skjer egentlig på en liten øy midt ute i det Indiske havet? 

Blir dagene lange på Maldivene?
Skjer det noe spennende?
Kan det bli for mye sol og sand?

Jeg er overbevist! Etter 10 dager på Sun Island Resort, en av de største øyene på Maldivene (hele 1,8 km lang og ca 0,8 km bred), kan jeg betrygge andre rastløse sjeler. Dagene går som om du lever midt i en drøm på Maldivene.

EN HEL DAG PÅ MALDIVENE

Her får du bli med på en hel dag – time for time for en typisk dag i paradis, så kan du selv kjenne etter om en tur til Maldivene er noe for deg.

kl 0600 – Soloppgang på Maldivene

Soloppgang på Sun Island Resort, Maldivene
Du må få med deg soloppgaven på Sun Island midt i det Indiske havet.

Jeg er allerede oppe og hopper. Vekkeklokken ringte kl 0545 og jeg fikk raskt på meg shorts og t-shirt. Dagens første show på Sun Island står naturen for – soloppgang. En 5 minutters gåtur under palmene tar meg over til den andre siden av øya, hvor solen er på vei opp fra det Indiske Hav. Den store hvite stranden og havet gir meg panoramautsikt til soloppgangen. 

Kun noen få andre er ute så tidlig på morgenen – vi har det samme målet. Soloppgangen skal nytes på dette magiske stedet. Det står 2 solstoler alene midt på den store stranden. Der har et par slått seg ned for å se på dagen våkene. En enslig japaner løper rundt med kameraet sitt, og ber meg ta bilde av ham. Vi bytter mobiler og tar bilde av hverander i soloppgangen. Han kan ikke et ord engelsk, men bilder blir tatt og begge er vi fornøyde.

Soloppgangen på Sun Island er det verdt å stå tidlig opp for.

kl 0700 – Rusletur langs stranden

Sun Island Resort, Maldivene - Strankanten
Morgenlys på Sun Island – stille langs stranden

Etter en nydelig soloppgang rusler jeg tilbake til strandhytten vi bor i. Tilbaketuren går langs strandkanten i det duse morgenlyset. Det er nesten helt stille. Det eneste jeg hører er lyden av bølgene som rolig slår inn mot stranden. 

På veien møter jeg på noen små fisker og haier som jakter på mat inne på grunna. Helt uforstyrret av badegjestene som snart skal ut og ta morgenbadet.

Utenfor strandhytten vår er det deilig å sitte på terrassen og slappe av med en bok, før vi gjør oss klare for frokost og en ny dag på Sun Island. 

kl 0800 – Tid for frokost

Frokost på Sun Island Resort Maldivene
Frokost på Sun Island Resort – stort utvalg

Frokost på Sun Island spises i den store spisesalen på den andre siden av øya fra der vår bungalov ligger. Nøyaktig 500 meter å gå gjennom den vakre parken på øya.

I parken er den gamle mannen med raken allerede i gang med å samle sammen nattens nedfall fra trær og busker. Kokosnøtter samles opp og de brostensbelagte gatene er allerede spylt og vasket rene. 

For å komme inn til frokostsalen møtes vi av mange smil og “good morning” fra de ansatte. Vi går rett til kokken som lager speilegg eller omelett til gjestene, før vi henter fantastiske sprø og smakfulle tomater, agurk, salat og ferskt brød. Servitøren vår har allerede fylt opp glassene våre med kaldt vann før vi kommer til bordet. Frokosten avsluttes med en croissant med jordbærsyltetøy.

En deilig start på dagen! Vi nyter hvert minutt på Sun Island.

kl 0900 – Slappe av på terrassen utenfor strandhytten

Bungalov på stranden på Sun Island Resort
Solsenger under palmene ved strandkanten – utenfor bungaloven på Sun Island

Hva er vel bedre enn å sitte på terassen som ligger i skyggen under palmene, og se ut på det turkise vannet som vi kan se mellom palmbladene. Et morgenbad kanskje? Eller kanskje bare sitte og lese en bok, eller oppdatere seg på nyheter og sosiale medier på mobilen. Det er faktisk wifi på sydhavsøya Sun Island.

Vi planlegger dagens lille utflukt og pakker med oss en liten bag med tørt badetøy, selfistang og kamera. Nå skal vi ut på oppdagelsesferd.

kl 1000 – Oppdagelsesferd på Sun Island

Paradisstran på Sun Island Resort, Maldivene
Å gå tur på stranden på Sun Island er som å vandre i et postkort

Vi skal utforske vestsiden av Sun Island i dag. Det betyr at vi skal rusle langs stranden, med kamera klart i hånden. Kameraet er festet til selfistangen, så kan jeg knipse i vei med bare en hånd.

Hvor vi enn går på Sun Island er det som å bevege seg inne i et postkort. Naturen er ferdig fotoshoppet – nesten for flott til å være sann. Det går ikke fort på vår ferd langs stranden. Vi stopper ofte for å nyte synet av stranden, palmene, vannvillaene, en krabbe, en flyvende flaggermus, en liten fiskestim, en hai som svømmer langs strandkanten.

Her går vi for å nyte og ta masse bilder – ikke for å komme raskt fram!

kl 1100 – Fremdeles på tur langs stranden

Tropisk paradisstrand Sun Island Resort, Maldivene
Tropisk paradisstrand på Sun Island Maldivene – du har den helt for deg selv

Vi fortsetter vår lille ferd rundt vestsiden av Sun Island. Nyter lyden av bølgene og utsikten til naboøya. Finner en liten brygge vi kan sitte og dingle med bena på, og se fiskene svømme under oss.

Tar enda flere bilder og rusler videre så vi kommer til nordsiden av øya. Her blir stranden bredere og vi kan se gangbroen over til den Italienske restauranten langt der framme – som er dagens mål.

Noen få personer fra bungalovene er ute og bader eller soler seg. Men det er god plass – vi trenger ikke å gå sikksakk mellom solsenger og soltilbedere her. Vi har den store stranden nesten for oss selv.

Jeg tror jeg aldri blir lei av lyden av bølger som slår mot stranden.

kl 1200 – En drink og en solseng på Maldivene

Solsenger ved Bassenget på Sun Island Resort, Maldivene
Ved bassenget på Sun Island er det ikke behov for å sloss om plassene.

Vi har kommet fram til bassengområdet med solsenger og service med drikkemeny. En “poolboy” finner straks et par solsenger med parasoll til oss og gir oss nye rene håndkler. Vi praier en kelner og bestiller kald drikke.

Vi har fortjent litt kaldt å drikke etter den “lange” turen vår rundt øya (Vi brukte nesten 2 timer på under 2 km). 

Kl 1300 – Lunsj i paradiset

Parken på Sun Island Resort, Maldivene
Parkanleggene inne på Sun Island Resort blir godt passet på.

Det er kort vei fra solsenga til buffetrestauranten hvor vi skal spise lunsj på vårt faste bord. Pasta, salat og godt brød er fin lunsjmat for meg. Valgene er mange, så jeg finner alltid noe jeg liker fra buffeten.

Etter lunsj går vi tilbake til bungaloven via den grønne og velholdte parken. Kikker litt på de mange vakre orkidene som dyrkes der. Kikker på de små fuglene som ser ut som miniatyr dinosaurer der de løper over gresset på jakt etter mat. Hilser på smilende ansatte som sykler forbi oss. Går til siden så en av den mange golfbilene kan kjøre forbi med bagasjen til nye feriegjester. Kikker opp på palmene og ser en av de store flaggermusene som har sin faste rute mellom palmekronene.  

Sun Island er som en oase midt ute i havet.

kl 1400 – Tilbake til strandhytten

Solsenger ved strandhytta på Sun Island Resort, Maldivene
Reserverte solsenger under palmene når du bor på strandhytte på Sun Island Resort

Nå skal vi nyte noen timer på solsengen like utenfor bungaloven. Vi drar solsengene våre nesten helt ned til vannkanten. Der ligger vi i skyggen av palmene og kan nyte utsikten mot det turkise vannet i lagunen som omkranser hele Sun Island.

På med dykkermaske og snorkel og ut i det krystallklare vannet. Det er ikke så mye fisk å se rett utenfor bungaloven, men det er likevel spennende å snorkle på jakt etter fisk. Plutselig er det en liten fiskestim der – det er like gøy hver gang! Etter en stund i vannet venter solsengen under palmene igjen.

Kl 1500 – Solseng, bading, snorkling 

Bade i krystallklart vann på Sun Island Resort, Maldivene
Det er umulig å ikke bade på Maldivene.

Jepp, sånn går dagen. Det er kort vei ut for å bade og vi har stranden nesten for oss selv.

Jeg åpner boken som jeg prøver å lese. Men jeg blir hele tiden distrahert av alle de små tingene som skjer rundt meg. Kikker litt på noen som padler forbi i en kajakk, leser litt fra boken, kikker litt på utsikten, følger med på en gekko som bor i treet ved siden av solsengen, leser litt i boken, hører på bruset fra revet, kikker litt på de små haiene som svømmer forbi, ser på en av de bittesmå krabbene som fyker over sanden med et skjell på ryggen, leser litt i boken. 

Det er utrolig hvor mye du kan legge merke til rundt deg når du nesten er alene på stranden. Boken kan jeg lese hjemme! 20 sider på en dag – det går ikke fort!

Nyter livet i paradiset – livet er herlig!

KL 1600 – Solseng, bading, snorkling

Hai på Sun Island Resort, Maldivene
Små harmløse haier svømmer langs strandkanten på Sun Island Resort.

Naboene har kommet tilbake. Et hyggelig par fra Sverige med en datter på 14 år. De har vært på utflukt for å snorkle med blant annet de store hvalhaiene og skilpaddene. Turen var fantastisk bra, forteller de. Vi er alle enige om at vi har det bra på Sun Island. 

Vi fortsetter å nyte utsikten og livet på solsengen midt i paradiset.

Når det blir for varmt tar jeg med meg den oppblåsbare madrassen jeg har kjøpt ut i det turkise vannet og legger meg for å duppe på den i solen samtidig som jeg blir avkjølt av vannet.  Kanskje jeg får besøk av en av haiene som har fast rute langs stranden (de er helt ufarlige – de er små og bryr seg ikke om oss)?

27 grader i vannet er behagelig! Dette kan jeg bli vant til.

Kl 1700 – Nok sol for i dag 

Strandhytte på Sun Island Resort Maldivene
Deilig terasse i skyggen foran strandhytten. Beach bungalow no 309, Sun Island Resort

Vi kommer oss inn i bungaloven og nyter den kalde luften fra aircondition. Utedusjen venter!

Rett utenfor badet vårt er det en utedusj med høye murer rundt – med åpen himmel slik at vi kan dusje under palmene. Dusjen inne på baderommet ble ikke brukt – utedusj var en luksus jeg ikke visste jeg ønsket meg.

Kl 1800 – Solnedgang, Stingray og Stork

Solnedgang og mating av rokker
Mating av rokker ved solnedgang på Sun Island Resort.

Hva har solnedgang, stingrayer og storken felles? Jo de møtes på stranden kl 1830 når solen går ned.

I dag nyter vi solnedgangen fra bryggen og stranden ved vannvillaene. Der er det også mating av stingrayer. Store stingrayer som kommer helt opp til strandkanten og nesten sloss om maten. Og en stork som spankulerer rundt og prøver å stjele maten fra fiskene. Den bryr seg lite om alle menneskene som ser på, og ser ut som om den eier stranden.

Når solen har gått ned rusler vi over til den andre siden av øya for å ta en drink før maten.

Kl 1900 – Middagstid på Sun Island

Middag på Sun Island Resort Maldivene
Det var alltid god mat å finne på buffetbordet på Sun Island Resort

Så er det mattid igjen – middag i buffetrestauranten. Ved vårt faste bord venter vår faste kelner på oss med kaldt vann i glassene og tar imot bestilling på drikkevarer. Vi forsyner oss med mat, hilser på folkene ved nabobordet og spiser dagens siste måltid.

kl 2000 – Drink i baren på stranden

Sun Island Resort Maldivene
Deilig å sitte ute på kvelden på Sun Island Resort

Etter middag går turen bort til den store baren som ligger ved bassenget og stranden. Her er det stille og rolig rett etter middag og vi nyter en rolig stund mens vi ser at baren fylles opp med mennesker. 

Det er først på kvelden vi ser at det er mange som bor på øya. Her er det et mangfold av folk fra ulike nasjonaliteter. Unge og gamle, par og vennegjenger, familier med barn. Det snakkes både svensk, norsk, fransk, polsk, russisk, kinesisk, japansk og engelsk rundt oss.

Mange ulike nasjonaliteter – alle for å få en bit av paradiset her på Sun Island og Maldivene.

kl 2100 – Show i baren og måneskinnstur

Måneskinn Sun Island Resort Maldivene
Måneskinnstur lans strandkanten på Sun Island Maldivene

Showet i baren starter med barnedisko for de minste og ungene storkoser seg med dans og sang. Språk er ikke viktig når det danses og mimes.

Etter en hel dag på farten velger vi å ta turen tilbake til bungaloven og sjekker ut kveldens måneskinn på veien hjem.

kl 2200 – Film og slutt for i dag

Vi har lastet ned noen filmer på en pad, så vi slapper av med en film på den lille skjermen før kvelden er over. I morgen er det en ny dag.

Vi planlegger å gå en tur inne på øya og besøke “jungelen” neste dag. Og kanskje tilbringe ettermiddagen ved bassenget? 

God natt! Dagen i dag – den er vår beste dag!

Erik By hadde nok ikke Maldivene og Sun Island i tankene når han skrev denne sangen, men han kunne gjerne ha vært på Maldivene når han skrev den – Sitat:

“Kom og lytt til lyset når det gryr av dag!
Solen løfter sin trompet mot munnen.
Lytt til hvite sommerfuglers vingeslag:
Denne dag kan bli vår beste dag.
Stien som vi gikk i går er like ny,
hemmelig som ved vårt første morgengry.
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre!
Dagen i dag den kan bli vår beste dag.

Kjære lytt til mørket når vår dag er gått.
Natten nynner over fjærne åser.
Mangt har dagen skjenket oss i stort og smått,
mer, kan hende, enn vi har forstått.
Månen over tun og tak er like ny,
men tier stille om vårt neste morgengry!
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre!
Dagen i morgen skal bli vår beste dag!”

Hver dag er unik – også på Maldivene!
Som skapt for å skape gode minner som kan samles på og tas fram igjen og igjen.

FAKTA – DETTE KAN DU GJØRE PÅ SUN ISLAND RESORT

Dette er noe av det du kan gjøre på Sun Island (uten at det skal koste deg noe ekstra):

Kajakk på Maldivene, Sun Island Resort
Å låne kajak på Maldivene og padle i det krystallklare vannet er en opplevelse for livet.
 • Utforske østsiden av øya med det lange strandpartiet og palmeskog.
 • Utforske vestsiden av øya med palmeskogen og den lange sandbanken.
 • Utforske parkanlegget på øya med palmer, orkideer, fuglelivet og mengder av busker, trær og blomster.
 • Utforske jungel-delen av øya, med grusveier mellom bananpalmer og fruktetende flaggermus. Her dyrker de også maten du blir servert.
 • Låne kajakk og padle i det krystallklare vannet
 • Slappe av i en huske som svinger seg fra en palme og se solen gå ned.
 • Soloppgang i det Indiske havet.
 • Gå ut til den italienske restauranten for å dykke blant alle fiskene. Her er vannet dypt og klart – med mye liv.
 • Ta en snorkeltur mellom bryggene ved vannvillaene, hvor det er mer liv enn langs med stranden.
 • Se haiene bli foret ytterst på bryggekanten ved den Thailandske restauranten.
 • Se stingrayer bli foret i strandkanten.
 • Ligge ved bassenget og slappe av, eller bli med på yoga, volleyball eller andre aktiviteter.
 • Ta en tur i treningsrommet
 • Benytte deg av fotballbanen, tennisbanen, volleyballbanen eller andre sportsbaner.

I tillegg kan du bruke penger på aktiviteter og utflukter på Sun Island:
– Spille på minigolfbanen
– Ta spabehandlinger
– Bli med på utflukter med båt til andre øyer, fisketurer, delfintuer, snorkelturer m.m.
– Bli med på tema-events med middag og underholdning
– Leke deg i gamingrommet med alle mulige spillautomater
– Spille bordtennis, biljard og mye annet

Har du lyst på flere reisetips fraM Maldivene?

Sjekk ut flere tips fra Sun Island på Maldivene her

————————–

Håper du har blitt inspirert.
Del gjerne eller legg igjen en kommentar under.

Reisehilsen fra Anne Bente ?
Reiseblogger som alltid jakter på nye reisemål

Har du erfaringer fra Maldivene du ønsker å dele?
Har du spørsmål til meg?

Jeg hører gjerne fra deg! Bruk kommentarfeltet under 🙂

Lik Favorittreiser å FAcebook

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 Shares
Tweet
Pin2
Share2