Europa,  Hellas,  Kreta

Reisetips for vinterferie på Kreta

Rethymnon havn vinter
Den Venezianske havnen i Rethymnon er vakker også på vinteren, men uten folkemengdene som du møter om sommeren. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Kreta er et perfekt reisemål for vinteren. I alle fall for deg som liker å utforske nye steder. Det er ikke strandferie som venter deg på Kreta i februar, men kultur- og naturopplevelser som du får nesten for deg selv.

KLIMA PÅ KRETA I FEBRUAR

I følge Reiseplaneten er det følgende vær på Kreta i februar:

Høyeste temperatur: 16
Laveste temperatur: 9
Regnmengde : 41 mm
Antall nedbørsdager: 11 dg

Dette stemmer omtrent med vår erfaring den uken vi var på Kreta i februar.  Men sammenlignet med en norsk vinter er jo dette bra.

Vi kunne selvfølgelig ha dratt til Kanariøyene for å håpe på sommertemperatur. Men selv på Kanariøyene er det ikke solgaranti på vinteren. 

Det jeg derimot kan garantere deg hvis du velger Kreta i vinterferien, er at du får møte det autentiske Kreta. Nesten fritt for turister og du får de store attraksjonene nesten for deg selv. Ingen køgåing. Ingen heteslag. Ingen støyende naboer som er på fylleferie. Og snøen ligger på fjelltoppene som en lekker glasur.

Chania med snø på fjellene
I Chania ligger bryggene nesten øde i februar, med hvite fjelltopper i bakgrunnen. Du finner likevel flere åpne restauranter og gamlebyen får du nesten for deg selv. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

PRISENE PÅ KRETA OM VINTEREN

Prisene på flybillettene til Kreta i februar lå langt under prisene på billetter til f.eks. Spania, Roma eller storbyer sør i Europa.

Prisene på hotellene på Kreta var langt rimeligere enn på sommeren. For eksempel betalte vi ca kr 6000 for en stor og komfortabel leilighet inkludert frokost på et boutique hotell. Prisene på dette hotellet ligger på 12 – 16 000 i høysesongen. 

Prisene for mat og drikke på restaurant lå generelt litt under norske priser.
–  Club Sandwich fra 6 euro
–  Posjons Pizza fra 8 euro
–  Middagsretter fra ca 10 euro

HVOR PÅ KRETA SKAL DU REISE PÅ VINTEREN?

Mange av de små feriestedene er nesten helt øde og har få åpne restauranter. Hvis du skal bo fast over flere dager anbefaler jeg deg å bo i en av de litt større byene som f.eks. Chania, Rethymnon, Agios Nicolaos eller Heraklion.

Vær oppmerksom på at det er mange hotell og restauranter som holder stengt om vinteren også i de store byene. Men her finner du likevel et godt utvalg av tilbud da det er levende byer med fastboende hele året.

Bilferie på Kreta gir flotte utsikter
Vinteren er perfekt for å utforske Kreta. Reis over fjellene og langs kysten til de mange koselige små landsbyene. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

Hotell på Kreta om vinteren

DETTE BØR DU SJEKKE FØR DU BESTILLER HOTELL

Det kan være kaldt om nettene, så sjekk at hotellet har varmeovner eller varmepumpe så du ikke fryser inne på hotellrommet.

At det finnes tykke pledd eller dyner, for de tynne lakenene som du vanligvis får om sommeren holder ikke på vinteren.

Hotell på Kreta
En sofakrok på hotellet er deilig på Kreta om vinteren.

Siden det blir mørkt rett etter kl 1800, vil du kanskje tilbringe flere kvelder på hotellet enn i høysesong med lange varme kvelder.

Se derfor etter hotell som har behagelige sofaer eller steder hvor du kan trives på kveldene når det ikke frister å gå tur i mørket. Vårt hotell hadde en behagelig hjørnesofa med mange myke puter. Og TV hvor vi koblet opp netfliks på kveldene. Jepp. Det er lov å kose seg med Nettflik på ferie også 😉

Sjekk også at det er spisesteder som faktisk er åpne i nærheten av hotellet, eller at det er servering på hotellet. NB! Ikke stol på åpningstidene på Google – spisestedene oppdaterer sjelden dette – så der kan du bli “lurt”.

NB! Vi valgte å bo på Omiros Boutiuque Hotell – ca 3 km fra gamlebyen i Rethymnon. Hotellet var hyggelig og hadde alle de fasilitetene vi trengte for en vinterferieuke på Kreta. Det var kun noen få butikker i nærheten, men en flott spasertur inn til byen langs strandpromenaden. Vi spiste enten på hotellet eller inne i Rethymnon.

PAKKETIPS FOR KRETA OM VINTEREN

  • Godt og varmt tøy som passer til en litt kald høstdag i Norge
  • Lett tøy som passer til en varm mai-dag i Norge
  • Solbriller og solkrem
  • Paraply og/eller en lett regnjakke
  • Ett lett fleecepledd til å ha på kveldene

Skal du leie bil så ta gjerne med gps – eller bruk Google maps. Det er dårlig skiltet mange steder, og et mylder av smale gater over hele øya.

Chania en vinterdag
Deilig å ha Chania nesten helt for seg selv. Foto: Reisebloggen Favorittreiser

 

Er du klar for en vinterferie på Kreta?

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som jakter på nye reiseopplevelser

Kreta på vinteren Anne Bente - reiseblogger
Jeg måtte kjøpe papaply i Chania. Den ble brukt 1 time på hele ferieuka!

Har du tips eller kommentarer til vinterferie på Kreta?

Da setter jeg stor pris på at du legger igjen en kommentar rett under her.

Kjenner du noen som vurderer vinterferie på Kreta. Del gjerne artikkelen 🙂

Lik Favorittreiser å FAcebook

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

    • Anne Bente

      Hei Laila, Kreta eller flere andre destinasjoner i Middlehavet er supert på vinteren, hvos opplevelser er målet. Er målet å sole seg hele dagen derimot er det lurt å vente til langt ute på våren 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share