Favoritter,  Fotturer i Norge,  Norge,  Valdres

Bygdin i høstfarger

På vår høstferie med bobilen gikk turen blant annet til vakre Bygdin på Valdresflya. Vi hadde først tatt turen opp på toppen av Valdresflya, men der blåste vi nesten bort, så vi søkte ly mellom fjellene ved Bygdin.

Sjekk ut mer om vakre Valdresflya dekket med nysnø her!

Vakre Bygdin bader i rødt på høsten!

Det var et godt valg! Selv om det både var vindfult og kaldt på Bygdin, var det likevel fint nok til at vi våget oss på en tur langs Bygdin-vannet. Egentlig hadde vi håpet å bestige Synshorn, men i følge værmeldingen skulle det komme snøbyger innen den neste timen, så Synshorn fikk vente til en annen gang.

Vi var den eneste bilen på parkeringsplassen denne høstdagen.

Ut på tur i høstfarger ved Bygdin

Vi parkerte Bobilen ved Bygdinstøga, og fikk på oss varme turklær. Så tok vi turen på grusveien som går langs Bygdin. Etter en stund tok vi av veien og gikk over en litenn kolle (en miniegg). Der ble vi møtt av et hav av vakre høstfarger. Selv om det ikke var den store toppturen, var utsikten flott. Fra kollen tråkket oss vei på den fargerike lyngen tilbake til bobilen før snøværet kom.

Bygdin viser seg fra sin beste side. Langt der framme på himmelen er uværet som er på vei.

Bildene viser hvor vakkert det er ved Bygdin på høsten! Er du på jakt etter høstfarger finner du det garantert her i både rødt, gult og orange. Sjekk ut de flotte fargene i bildene, så ser du det selv!

Vi gikk et stykke langs vannet på grusveien som går ganske langt inn i fjellheimen.
Det var ikke mange folk ute og gikk denne høstdagen.
Synshorn ligger bak oss – den toppen vi egentlig hadde lyst til å bestige.
Malerisk idyll med de røde hyttene mot det barske fjellet.
Synshorn ligger bak den lille kollen vi valgte å bestige (hehe – det var ikke store kollen)
I fint driv oppover – tilsynelatende mot Synshorn…
Vakker utsikt mot Bygdin og fjellene fra den lille kollen vi gikk opp på.
Fra “toppen” så vi også Bygdin Fjellhotell som ligger i enden av Bygdin.
Og vi så bort til Bygdinstøga og parkeringen med bobilen vår på!
Det var noen andre vandrere som hadde funnet veien opp på “kollen” vår.
Vi fant ingen sti ned fra kollen så dag tråkket vi vei oppå lynga.
Så fant stien som går til Synshorn, som tok oss den siste veien tilbake til bobilen.

Vi var ute og gikk i en snau time. Det var det vi rakk før snøværet og sikten ble borte i fjellet. 10 minutter etter at vi hadde satt oss i bilen kom snøværet, og vi fant ut at det var best å forlate fjellet og satte kursen mot Beitostølen og videre mot Fagernes for å ta overnattingen der.

Kort tid etter vi var tilbake fra gåturen kom snøværet og utsikten fra bobilen ble nesten borte.

Turtips for Bygdin

Bygdin er et supert utgangspunkt for å gå korte eller lange turer i fjellet. Du kan gå langs grusveien, eller ta toppturen til Synshorn eller Bitihorn. Det passer bra enten du er topptrent fjellgeit eller utrent på første fjelltur. Om sommeren kan du også ta båten M/B Bitihorn som går til Torfinnsbu og Eidsbugarden.

Ved Bygdin kan du bo på Bygdin Fjellhotell, i telt eller parkere bobilen (mot betaling). Eller du kan ta en stopp hvis du er på vei over Valdresflya for å strekke på beina i vakker natur.

Bygdin ligger kun 20 minutters kjøring fra den urbane fjellandsbyen Beitostølen, som har mange overnattingsmuligheter. Vil du ha tips om Beitostølen kan jeg anbefale deg å ta en titt på reisebloggen Urbantoglandlig.no, som har delt mange gode reiseminner derfra.

Sjekk ut hvor flott det var på Bygdin når vi var der en sommerdag!

Reisehilsen fra Anne Bente

Med håret til værs i høstvinden!

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 Shares
Tweet
Pin
Share8