Costa Brava,  Europa,  Spania

Vakre badeviker på Costa Brava

Boadella stranden - Costa Brava Spania
Utsikt til den vakre – Cala Boadella – strand på Costa Brava kysten nord for Barcelona. Foto: Anne Bente Hauge

Costa Brava er en perle på den Spanske nordvest-kysten.

På Costa Brava finner du badeviker med naturen i sentrum, helt fritt for biler og støy fra veien. Her er det stranden, klippene og havet som er midtpunktet. Et sted for å nyte øyeblikkene og solen omkranset av grønne skoger og knallblått vann.

Costa Brava er den spanske kyststrekningen som går fra Blanes like nord for Barcelona og nord mot den franske grensen. Her finner du et variert og vakkert kystlandskap, men lange strender, små badeviker, klipper, travle turistbyer og små kystlandsbyer.

På vår tur til Costa Brava bodde vi en uke i Lloret de Mar som ligger sentralt til for utflukter i området. I umiddelbar nærhet finner du også de vakre strendene Cala Boadella og Santa Crhistina.

Reisetips: Lei bil i Spania og opplev enda mer!

Har du egen bil eller leiebil når du er på Costa Brava er det enkelt å besøke disse vakre strendene.

Strendene ved Lloret de Mar

Like sør for Lloret de Mar ligger det 2 vakre strender som vi besøkte flere ganger under vårt opphold på Costa Brava. For å komme dit må du kjøre bil og parkere et stykke fra selve stranden. Fra parkeringsplassen går turen til fots gjennom skogen i bratt terreng før du kan nyte utsikten over stranden og klippene. Det er verdt hvert eneste skritt! Et besøk til minst en av disse strendene er obligatorisk for deg som er på ferie på Costa Brava.

Boadella stranden

En kort biltur fra Lloret de Mar ligger den naturskjønne stranden Boadella. Bilen parkerer du langs veien, før du tar bena fatt gjennom skogsholtet ned til stranden. Dette er en fin tur med mange utsiktspunkter. Det er ikke langt å gå, men langt nok til at du legger trafikk og biler bak deg og kan nyte stranden og sjøen uten støy.

Cala Boadella - Lloret de mar - Costa Brava
For å komme til stranden må du gå gjennom skogen, og nyte den flotte utsikt ned til stranden. Foto: Anne Bente Hauge
Cala Boadella - Costa Brava
Det kan være folksomt på stranden da den også er populær blant spanjolene når de har fri. Foto: Anne Bente Hauge

Vi var på stranden på en søndag i august – og det var utrolig mange mennesker der. Siden august er ferietid også for spanjoler og det var en fridag var det spesielt mange spanjoler som nøt en fridag på stranden. Det var tett med folk, men det var lite skandinaviske språk å høre. Her var det mest spansk og fransk som var gjeldene.

Cala Boadella - Costa Brava
Litt for folksomt etter min smak, men uansett verdt besøket. Foto: Anne Bente Hauge

Santa Christina stranden

Litt sør for Boadella på Costa Brava, ligger Santa Christina Stranden. Denne stranden er litt større og er delt i 2 strender. Vi var her på en ukedag – og det var mye roligere enn i helgen når lokalbefolkningen inntok strendene. Også her kan du glede deg til en fin tur gjennom skogen før du kommer til stranden. Ta deg god tid til å nyte turen og stoppe opp på mange av utsiktpunktene på vei ned.

Santa Christina Costa Brava
Flott tur gjennom skogen for å komme til stranden som ligger avskjermet for støy fra trafikk. Foto: Anne Bente Hauge
Santa Christina stranden - Costa Brava
Går du til Santa Christina stranden på en ukedag er de mindre folk enn i helgene. Foto: Anne Bente Hauge

Du kan gjerne bli her hele dagen, og i strandrestauranten kan du nyte lunsjen med en flott utsikt.

Cala Santa Christina - Costa Brava
Ta en pause fra strandlivet med en lunsj på bodegaen som lå på Cala Santa Christina. Foto: Anne Bente Hauge

Slik kommer du til strendene

Du kan kjøre bil sørover fra Lloret de mar. Bruk Google Maps og søk på navnet til den stranden du skal til, så får du opp reiseruten. Du parkerer bilen på høyden og går fjellskråningen ned via et skogholt. Eller du kan ta badebåten som stopper på de ulike strendene langs Costra Brava kysten. Badebåtene var ganske store og det var fascinerende å se hvordan de kjørte rett opp på stranden.

Badebåt på Costa Brava
Store båter traffikerte de mange strendene langs Costa Brava. Foto: Anne Bente Hauge

Søppelrydding i vannet

En ting vi aldri hadde sett tidligere var søppelrydding ute i vannet. Med badebåtene som kjørte i rute mellom strendene på Costa Brava ble det dessverre kastet mye søppel i vannet. Dette ble raskt ryddet opp med søppelbåter som kjørte runde og samlet opp søppel som fløt. Vannet var derfor fint og rent til tross for en del plastikk som ble kastet fra båter.

Søppelbåt på Costa Brava
Båter sørget for å samle opp alt søppelet i vannet og var ofte å se utenfor strendene på Costa Brava. Foto: Anne Bente Hauge

Vi var en uke på Costa Brava og bodde fast i Lloret de Mar – som var basen vår. Men vi hadde leiebil hele uken. Det ga oss muligheten til å utforske kyststrekningen og besøke spennende utfluktsmål langs Costa Brava.

Ønske du flere reisetips om Costa Brava?

Et sted du må besøke når du er på Costa Brava er festningsbyen Tossa de Mar, les mer her..

Les hva du IKKE skal gjøre hvis du tar turen til Barcelona her…

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share