Costa Brava,  Europa,  Spania

Costa Brava – Lloret de Mar

Utsikt mot bystranden i Lloret de mar
Lloret de Mar på Costa Brava er en to-delt by – med en klippe som deler bydelene.

Lloret de Mar på Coasta Brava

Lloret de Mar ligger ved den sørlige delen av Costa Brava, og er et godt utgangspunkt for å utforske den vakre kysten.

Her er det både full fart, rolig og ikke minst – vakker natur og lekre strender.

I Lloret de Mar er det en miks av shopping, kultur, soling, bading og kort vei til Barcelona. Leiebil anbefales da det er mange flotte strender og utfluktsmål i området! Men byen er også fin for deg som bare ønsker å ta det helt med ro i ferien og nyte dagene på stranden.

Fakta om Costa Brava

Costa Brava kysten finner du nord for Barcelona og strekker seg opp mot den franske grensen.  Lloret de Mar ligger ca ca 80 km fra Barcelona flyplass og 30km fra Girona flyplass. Leier du bil på flyplassen er det raskt å kjøre til kysten og basen for utflukter på Costa Bravq.

Lloret de Mar er en to delt by, med strand på hver side av en klippe som deler byen. På den ene siden ligger de store hotellene, mange spennende butikker og natteliv og en stor strand med høyt tempo.  På den andre siden av klippen ligger Fenalstranden hvor tempoet er roligere. 

Stille og rolig ved Playa de Fenals

Vi bodde ved Fenalstranden. Dette området er den rolige og familievennlige delen av Lloret de Mar. Stranden er lang og bred – og selv om vi var der midt i høysesongen var det plass nok til alle. Det var bilfri strandpromenade langs hele stranden og parkområder i forbindelse med strandpromenaden. En flott gåtur på kvelden før det ble mørkt!

Playa de Fenals i Lloret de mar
Playa de Fenals i Lloret de mar er et rolig og vakkert sted på Costa Brava.
Playa de Fenals - Lloret de mar Costa Brava
Playa de Fenals – stranden er stor og med god plass selv om det er midt i høysesongen og det blir folksomt.

Full fart ved bystranden i Lloret de Mar

I selve byen – langs bystranden i Lloret de mar var det et helt annet tempo enn på Playa de Fenal hvor vi bodde.

Vi tok beina fatt en ettermiddag og gikk langs klippene over til “byen”. En flott spasertur som tok ca 30 minutter i flotte omgivelser. Når vi nærmet oss Lloret de Mar gikk vi i gangveier langs klippene.

 

Når vi rundet klippen dukket “bystranden” opp.  Her ligger hotellene tett i tett langs den lange sandstranden.

Dette er et yndet feriested for ungdom, og her var det full fart og fest på kveldstid. Parallelt med strandpromenaden gikk handlegaten. En smal gågate med butikker. Her er det en drøm for de som elsker å shoppe, med mange lekre små butikker med klær, vesker m.m. Ikke så mange av de typiske turistsjappene, men små butikker med spennende utvalg som frister lommeboken.

Waterworld i Lloret de Mar

Like ved innkjøringen til Lloret de Mar ligger et stort vannland. Har du barn med på reisen – eller er et stort barn selv, er badelandet et sted som må besøkes. Badelandet har mange forskjellige sklier og basseng så uansett hvor tøff eller forsiktig du er så vil du finne noe som passer for deg.  Les mer om badelandet på hjemmesiden til Waterworld.

Waterworld i Lloret de Mar
Waterworld i Lloret de Mar er for store og små som liker å leke i vannet.

Overnatting i Lloret de Mar

Hotellet vi valgte å bo på i Lloret de Mar: Hotel Savoy ( ALEGRIA Fenals Mar)

Vi valgte et hotell med kort avstand til stranden – men likevel med en helt akseptabel pris. Hotel Savoy lå ca 100 meter fra stranden og viste seg å ha bortimot perfekt beliggenhet. Rommet derimot var meget lite, men vi skulle jo ikke tilbringe så mye tid der og valgte å overse det! Hotellet hadde et lite basseng og inkludert i prisen fikk vi både frokost og middag. Middagen var grei nok, men ingen stor kulinarisk opplevelse. Vi ble mette hver dag uten å tømme feriebudsjettet på et par dager! Bilen ble parkert i gaten utenfor hotellet – i ekte spansk stil i bittesmå parkeringslommer. Det hendte vi måtte kjøre noen runder før vi fikk parkert, men det tok sjelden lang tid.
 
Har du ønsker om et hotell med høy standard og god plass er Hotel Savoy / ALEGRIA Fenals Mar ikke noe for deg. Men hvis beliggenhet og pris er viktig er det et hotell du kan vurdere. Sjekk ut tilbakemeldinger fra TripAdvisor her!
 

Bilferie i Spania betyr mange opplevelser

Selv om vi på vår reise til Costa Brava bodde fast i Lloret de Mar, hadde vi bil hele uken. De ga oss muligheten til å utforske kyststrekningen og besøke spennende utfluktsmål.

Sjekk ut noen av de vakre strendene på Costa Brava her…

Les hva du IKKE skal gjøre hvis du tar turen til Barcelona her…

Dagsutflukt til festningsbyen og badebyen Tossa de Mar er en opplevelse for minneboken – les mer her…

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

 

 

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share