Danmark,  Europa,  Jylland

Hirtshals Fyr og solnedgang

Hirtshals har for meg alltid vært det stedet fergen fra Norge legger til, og som det er greit å dra fra så fort som mulig. Men er det egentlig det? For en gangs skyld valgte vi å bli en natt i Hirtshals og gjett om vi var glade for det?

Magisk solnedgang i Hirtshals!

Vi var på påskeferie med bobilen vår og kom til Hirtshals klokken sju om kvelden med Fjordline, og kjørte direkte til til Hirtshals Camping som ligger ved stranden og fyret. Der fikk vi en panoramaplass for å se på solnedgangen og rett utenfor dørstokken var det flott turterreng i klitterne for å gå til Hirtshals Fyr.

Vi hadde panomarmautsikt fra bybobilen vår – i fremste rekke mot havet.

Hvis du er på bilferie, sykkelferie, bobilferie eller campingferie i Danmark – ta deg tid til et stopp i Hirtshals – spesielt hvis du kan oppleve solnedgangen.

Hirtshals Fyr

Fra Hirtshals Camping er det bare noen få minutter å gå til Hirtshals fyr. Det er flotte vandrestier i klitterne og du kan gå langt på stiene om du vil, eller bare rusle en koselige kveldstur for å nyte de siste solstrålene slik som vi gjorde.

Det er flotte stier i klitterne opp til Hirtshals Fyr som ligger på en høyde.
Hirtshals Fyr troner over Hirtshals med god utsikt over kystlandskapet.
Hirtshals Camping ligger like ved fyret.

Hirtshals Fyr ble bygget i 1862 og er fortsatt i drift. Har du lyst på en uendelig utsikt kan du gå til toppen av fyret. Fyret ligger på en høyde – 27 meter over havet og selve fyrtårnet er 35 meter over havet. Går du til toppen kommer du over 60 meter opp i høyden og det gir deg mye utsikt i Danmark.

Vi ruslet en tur langs kysten ved solnedgang.

I området rundt fyret ligger det flere 10 talls bunkere gjemt mellom sandynene. Spennende for de som er opptatt av krigshistorie. Det finnes til og med et eget bunkermuseum like ved Hirtshals Fyr, for deg som vil studere dette mer nøye.

Solnedgang i Vesterhavet fra Hirtshals Camping

Det er ikke mange stedene du har denne flotte orkesterplassen til solnedgangen. Mange campingplasser eller hotell/hytter som ligger langs kysten ligger gjemt bak sandynene. Det er en stor fordel når det blåser, og det gjør det som kjent mye av i Danmark. Men skal du se på solnedgangen er Hirtshals Camping et flott sted.

Solnedgang i Hirtshals er en vakker opplevelse.
Det er fantastisk å se hvordan himmelen skifter farge når solen går ned i havet.
Solen har gått ned og skinner bak horisonten og lyser opp himmelen.

Så neste gang du skal til Danmark, kanskje Hirtshals fortjener en stopp før du reiser videre?

Dette skjer i Hirtshals

Utenom solnedgang, fyrtårn og kystlanskap er dette noe av det du kan oppleve i Hirtshals:

Nordsøen Oceanarium – er nordeuropas største akvarium. Her gjenskapes livet i Nordsjøen i gigantiske vanntanker og de søte selene er spesielt populære. Vi har vært der med barna for mange år siden – og det er absoult verdt det å ta turen innom der.

Hirtshals Museum – som viser hvordan de lokale fiskerne bodde og levde for mer enn 100 år siden.

Les gjerne mer om Hirtshals på Visitdenmark.dk

Vi bodde på Hirtshals Camping, hvor du både kan sette opp telt, parkere bobilen eller campingvognen, eller leie hytte. Et koselig sted med noe for hele familien som ligger direkte ved stranden, like ved Hirtshals Fyr.

Her parkerte vi bybobilen vår på Hirtshals Camping.

Reisehilsen fra Anne Bente
Reiseblogger som har vært på bobilferie i Danmark!

Har du bobil og ønsker tips til bobilferie?
Sjekk ut bobilbloggen min bobilreiser.no hvor jeg fokuserer på turtips med bobil

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 Shares
Tweet
Pin
Share12