Danmark,  Europa,  Jylland

Dansk idyll i Lønstrup

Lønstrup ligger midt i sandynene og klitterne helt ut mot havet.

En liten fiskelandsby som bokstavelig talt ligger på klitterne ved stranden ved Vesterhavet. Her stuper klippene av sand bratt ned mot havet og til den lange sandstranden.

Vi var turen innom Lønstrup på bobilferie i påsken, og stoppet for å gå en tur i solen. Den lille byen er omgitt av vakker natur som er perfekt for små og store vandreturer i klitterne og på stranden. Byen er også kjent for sine mange kunstgallerier og verksteder.

Tenk for en utsikt det er fra den høyden der? Havet rett utenfor døra.

Stranden på Lønstrup

Stranden i Lønstrup ligger bak de høye klitterne og det er lagt steiner ute i vannet for å skape rolige laguner for badegjstene. Her blir du ikke forstyrret av biler som kjører på stranden. Bilen må du parkere før du går på stranden i Lønstrup. Midt på sommeren er det mange badegjester som koser seg i solen på stranden her.

Strendene i Lønstrup er laget for å begrense bølgene fra Vesterhavet.
Langs de høye klitterne er det lagt opp stein og bygget forsterkninger for å hindre at havet graver seg inn i sanddynene.
Fiskebåtene ligger på land og venter på sommeren?

Det var ingen badegjester på stranden når vi besøkte Lønstrup i april, men det var et flott sted å gå en tur, både nede på stranden og oppe på de høye klitterne som skiller byen og havet. Det var ikke mye vind den dagen vi var der, men jeg kan fint forestille meg at det er flott å se på havet når naturens krefter setter i gang for fullt.

Vi ruslet opp på toppen av klitterne for å få god utsikt.

Nettopp naturens krefter er årsaken til at Lønstrup er årsaken til at stranden er sikret med steiner, for å unngå at havet skal gnage seg inn i kliterne.

Det var lite folk på stranden i april, men på sommeren syder det nok av liv her.

Lønstrup er kunstens by

Den lille byen har mange kunsthåndtverkere og blir derfor kalt kunstens by. Her kan du besøke glassblåsere, keramikkverksteder, smykkeverksteder, stenhuggere, tekstikunstnere og gallerier. Med korte avstander kan du som er kunstinteressert gå fra galleri til galleri, verksted til verksted og få med deg mangfoldet på en kort rusletur i Lønstrup.

Vi hoppet glatt over galleribesøk denne gangen, men da har vi en god grunn til å komme igjen senere?

Det nærmeste et kunstgalleri vi kom var en gammel fiskebåt på land…

Praktiske tips til deg som skal besøke Lønstrup

Du kan sette av en time, en dag eller flere uker i Lønstrup. Det kommer an på hva du ønsker å oppleve og tiden på året.

Lønstrup er liten og du vil derfor få et godt inntrykk av byen ved å ta et kort stopp når du er på bilferie eller bobilferie i Damark. Legg turen innom for å ta en lunsj eller strekke på beina – det vil du ikke angre på. Det er en stor parkeringsplass i byen som ligger like ved stranden. Følg hovedveien gjennom Lønstrup nordover til du kommer til parkeringsplassen ved Vigen. Der er det restuaranter, iskiosk og kun et par minutter å gå til stranden.

Vi fikk plass til vår bybobil på parkeringsplassen på Lønstrup.

Ønsker du å gå lange turer, bade eller gå på kunstutstillinger må du beregne lenger tid. Det finnes et stort utvalg overnattingsmuligheter i byen, For mange år siden var vi på familietur til Skallerup Klit, et flott ferieanlegg som ligger et lite stykke nord for Lønstrup. Men det finnes også mange muligeter inne i byen. Les mer om dette her:
https://www.loenstrup.dk/toppenafdanmark/overnatning-i-loenstrup

Reisehilsen fra Anne Bente

Vi besøkte Lønstrup i påsken på bobilferie for å gå en liten tur på stranden. Vi har tidligere vært innom på familieferie og husket byen som en koselig plass. Det stemte 🙂 Kommer gjerne tilbake hit igjen.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share