Florida,  USA

Disneys Epcot Center i Orlando

I Disneys Epcot Center er det kultur og teknologi som møter deg. I Future World kan du bli kjent med teknologisk innovasjon og få en god dose med adrealinkick hvis du ønsker det. I World Showcase kan du besøke land fra flere verdensdeler og få en sniktitt på hva som kan møte deg der som turist. Jeg som liker å reise synes det er gøy å bli kjent med de ulike landene jeg aldri har vært i.

Disneys Epcot Center er en helt annen type temapark en Disneys Magic Kingdom. Og ikke minst, det er en helt annen stemning og mindre folksomt i denne parken. Med det mener jeg ikke at det er folketomt, langt i fra – men de to gangene jeg har vært der har jeg opplevd det som et rolig og avslappende sted å rusle rundt i. Det er mindre folk og mer plass. Men, du kan likevel forvente store køer på de største attraksjonene.

Epcot passer både for voksne og barn. Hvis du ikke liker å kjøre ulike attraksjoner kan du bare rusle rundt og se på hus, hager og byggverk, spise mat fra ulike land og la deg underholde av artister mange steder i parken.

Men det er også mye spennende å få med seg av attraksjoner som kiler i magen, som pirrer nysgjerrigheten og som viser jordkloden og universet.

Parkområder er det mange av i Epcot Center i Orlando.

Epcot Center – World Showcase

Vi prioriterte å ta runden i World Showcase den dagen vi var der, og gikk derfor direkte til denne delen av parken. Den første paviljongen er Canada. Her er blir du møtt av fosser, parkomårder, gruver og totemer. Vi tok turen inn i fjellet for å se en film om Canada. Et hyggelig avbrekk fra solen.

Fjell og gruvedrift i Canada.
Totemer og indiansk kultur i den Canadiske paviljongen.

I den engelske paviljongen kan du rusle rundt i en liten britisk landsby og slappe av i en engelsk park. Gå på pub, drikke te eller spise fish and chips?

En engelsk landsby i Floridas Epcot Center.

Etter å ha passert England gikk turen videre til Frankrike. Vi passerte elven “Seinen” og kunne se Eifeltårnet høyt over de andre hustakene. Kanskje ikke like imponerende som originalen, men det var likevel ingen tvil om at det var Paris neste.

Vi nærmer oss Frankrike og ser Eifeltårnet over hustakene.
Inne i bakgården ved Les Halles var det spisesteder og små butikker.
Det er mange små detaljer å legge merke til i Epcot Centeret.
Disse rondellene med plakater husker jeg vi så når vi var i det virkelige Paris.

Marroco var det neste landet. Det var også det landet jeg husket best fra forrige besøk. De har laget smale, trange gater med basar. Ganske sikkert kvantesprang fra virkeligheten, men for meg som aldri har vært i Marocco ga det meg lyst til å reise til dette spennende landet med alle fargene og luktene.

Smale gater med inne i den Marocanske paviljongen.
Fargerik pynt over hodene våre i de smale gatene.
Og fargerike tekstiler på utstilling i de smale gatene.
Byport og mosaikk i Marocco.

Etter Maroccos eksotiske lyder og lukter gikk turen videre til Japan. Her ble vi møtt av et japansk tempel med sin karakteristiske arkitetur som ser ut som mange hus på hverandre. Vi fikk et forykende trommeshow og ruslet en tur i den japanske hagen som var en stille oase. Så måtte vi selvfølgelig innom butikken for å sjekke litt japanske duppeditter.

På vei inn i den japanske paviljongen med den karakteristiske arkitekturen.
Trommeshow med masse energi.
Stille og fredelig i den japanske hagen.

Neste land er USA. Da var vi også kommet halvveis rundt World Showcase. Der var det konsert, så vi slo oss ned på tribunen og hørte på musikk og tok en time-out. Det var deilig å slappe av i skyggen en stund – for det er en hard øvelse å besøke fornøyelsesparker. Spesielt midt på sommeren når det er alt for varmt for en nordboer i Florida.

Konsert ved den amerikanske paviljongen.

I Epcot Center er det raskt å forflytte seg mellom verdensdeler. Etter en god pause i USA tok vi turen til “Markusplassen” i Italia. Der ble vi møtt av et gøglershow og veneziansk arkitetur.

Et gøglershow i Italia i Epcot Center.
Veneziansk arkitetur og statuer i kjent italiensk stil.
Slike fasader er det mange av i Italias koselige gamlebyer.

Fra Italia gikk turen den korte veien til Tyskland, med slott, spir, borger, riddere og bindingsverkhus i typisk tysk stil. Men alt samlet i en bitteliten landsby.

I Tyskland var det både borg, bindingsverkshus og andre gamle tyske stilarter samlet i en liten landsby,
Spir og riddere hører til i Tyskland.

Etter Tyskland tok vi et gigantisk steg på verdenskartet og havnet i Kina. Der gikk vi gjennom en stor kinesisk port og kunne beskue et himmelsk tempel og en kinesisk hage.

I Kina møtte vi på kinesisk arkitektur og blomsterhaver.

Så dro vi hjem til Norge. Jepp, Norge har også en egen paviljong her, så om du ikke har besøkt Akershus slott, sett en stavkirke, Bergen og Ålesund – kan du få en sniktitt her i Florida. De har til og med klart å snike inn en liten foss. I Norge fant vi et bakeri som solgte “skolebrød”, som vi bare måtte kjøpe. Men den amerikanske versjonen var langt fra så gode de vi får kjøpt hjemme i Norge.

En Stavkirke i Florida og Kringla bakeri i den norske paviljongen.
Vi har mange fosser i det ekte Norge, og i Florida har de klart å lage en bitteliten foss.

Så var vi kommet til det siste landet. Mexico med med en stor pyramide, et meksikansk marked og latinamerikansk stemning.

Meksico med de ikoniske pyramidene.

Puh! Det tar på å besøke 10 land på en dag. Og vi var bare halveis i parken! For vi hadde enda ikke utforsket Future World.

Future World i Epcot Centeret

Her er det fokus på teknologi og visjoner for fremtiden. Det er store åpne plasser og mange spennede attraksjoner å være med på. Med kun 1 dag tilgjengelig måtte vi velge ut noe. Vi valgte å kjøre “Soarin’ Around the World” som tok oss med på en flytur rundt hele jordkloden med en “hangglider”. En flott opplevelse som var verdt køen.

I Future World i Epcot Center er det mye spennende og moderne arkitetur å se på.
Vi tok oss en tur ut blant planetene og sendte et digitalt kort hjem.

Tips til ditt besøk i Epcot Center

  1. Kjøp billett på forhånd. Skal du i flere Disneyland parker – kjøp pakkeløsninger for å få en bedre pris. En dags billett er dyrere (pr. dag) enn kombinasjonsbilletter for flere dager.
  2. Vær tidlig ute. Det er mye å se på og mye å oppdage, så bruk dagen godt. Er du tidlig ute vil du også få en rolig start uten for mange folk i parken og lite kø til de attraksjonene du har mest lyst til å kjøre.
  3. Spis lunsj tidlig eller sent, unngå å spise når alle andre er sultne – så er det lettere å få sitteplasser.
  4. Pakk en lett ryggsekk med vannflaske, litt snaks, solkrem og hatt/caps.
  5. Skal du kjøre mange av de store attraksjonene kan det lønne seg å kjøpe prioritetspass, så slipper du å bruke for mye tid i kø.
  6. Ta med ladebank til mobilen og evnt. ekstra batteri til kameraet.
  7. Bruk appen til Disney for å bli kjent med parken, se hvor lange køene er og alt annet du trenger av informasjon for å få en god opplevelse.
  8. Gjør deg kjent med parken før du kommer. Sjekk ut nettsidene til Disney og planlegg de viktigste tingene du vil få med deg. Du rekker garantert ikke alt hvis du bare er der 1 dag.
  9. Du må ha gode sko å gå i! Det er store områder å gå på og du har garantert ikke lyst til å få ødelagt dagen med gnagsår.
  10. Kos deg! Ikke stress – du rekker uansett ikke alt, så ta livet med ro og kjør ditt eget løp.


BONUS TIPS! Med mindre du er en ekstremt stor fan av fornøyelsesparker og er umettelig på å kjøre attraksjoner, så er 1-2 dagers besøk mer enn nok. Det er lange dager og slitsomt for både bein og hode.

På vår 15 dagers bilferie i Florida valgte vi derfor å starte og avslutte ferien i Orlando, slik at vi hadde de 2 første dagene med friske ben i Magic Kingdom og Epcot Centeret. Og 1 dag før vi reiste hjem i Universal Studios. Det passet oss perfekt, da vi ikke hadde orket mer enn 2 dager på rad i en av disse store fornøyelsesparkene.

Pris for å besøke parken ligger på rundt kr 1000 pr. person pr. dag – for en dag i en park. Skal du besøke flere parker er det smart å sjekke ut ulike kombinasjonsbilletter for å kunne spare penger.

Med ønske om en magisk reise!
Anne Bente

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share