Europa,  Mallorca,  Spania

Vakker utsikt på Mallorcas nordspiss – Cap de Formentor

Cap de Formentor - med bil på Mallorca
Cap de Formentor ligger på nordspissen av Mallorca og er verdt et besøk.

Cap de Formentor på Mallorca

Cap de Formentor er halvøya som utgjør nordspissen av Mallorca, og er en naturopplevelse du ikke vil gå glipp av. Fra Puerto de Pollenca starter veien som slynger seg langs med klippene helt fram til fyret som er endepunktet på turen.

Langs veien er det utsikt mot bratte klipper som stuper ned i havet, små badeviker og havet som går fra turkis til knallblått.

Turen ut tar ca 30 – 40 minutter uten stopp, men skal du nyte turen bør du legge inn god tid til å stoppe underveis  og kanskje ta en liten tur på en av strendene.

Filmen under viser en oppsummering av bilturen mot fyret på Cap de Formentor.
 

Selve veien til Cap Formentor starter med å “klatre” opp fra Puerto de Pollenca og ganske raskt er du oppe ved det første store utsiktspunktet. Cap Formentor er et populært utflukstmål både for deg som er på bilferie på Mallorca, deg som sykler eller deg som er med på en utflukt med buss. Det kan derfor bli trangt om plassen enkelte steder.

Vi var her litt utenfor selve høysesongen i slutten av juni, og det var vanskelig å få plass på parkeringsplassen. Siden vi måtte kjøre den samme vei tilbake satset vi på å stoppe på veien tilbake istedet (og den strategien gikk bra!)

Cap Formentor på biltur på Mallorca
Har du tid kan du gå helt ut på tuppen av denne klippen, som er et populært stoppested på veien mot Cap de Formentor.
Cap Formentor Mallorca, stopp ved klippen
Det er laget flott tursti fra parkeringsplassen og ut til tuppen av klippen.

Mange utsiktspunkt på vei mot Cap Formentor

På veien ut mot det nordligste punktet på Cap Formentor kan du nyte fantastisk utsikt rett fra bilvinduet. Turen veksler på å gå på smale veier langs bratte klipper med panoramautsikt over havet og inne i skogfylte områder.

På vei mot Cap Formentor, Mallorca
Bilde tatt fra bilvinduet – utsikten er upåklagelig 🙂
Utsikt på vei mot Cap Formentor med bil
Utsikt mot Cala Figuera fra veien og bilvinduet.

Badestopp underveis til Cap de Formentor

Du kan stoppe på den populære Formentorstranden for å sole deg og bade. Her er det stor parkeringsplass og du kan leie solsenger og spise på stedets restaurant. Du kan også besøke noen mindre strender hvis du er innstilt på å gå et stykke før du kommer ned til bukten og stranden.

Cala Figuera på vei mot Cap Formentor med bil
En katamaran har funnet sin lune plass i bukten til Cala Figuera.

Nordspissen og fyret på Cap de Formentor

Jo nærmere spissen av odden vi kommer jo barskere blir klippene og landskapet. Den siste delen av veien svinger seg langs de forblåste klippene mot fyrtårnet som er siste stopp.

På vei mot fyret på Cap Formentor på Mallorca
Siste delen går i slynger fram til fyrtårnet som er endepunktet av veien.

Siden dette er slutten på veien, må du spesielt i høysesong belage deg på kø for å parkere og ta turen opp til fyrtårnet. Det er smale veier så det kan by på utfordringer å ombestemme seg og snu bilen når du først har kommet til køen. Har du dårlig tid kan det lønne seg å snu før du kommer helt ut til spissen. 

Men, har du tid må du smøre deg med tålmodighet og ta turen opp til fyret, hvor en fantastisk utsikt møter deg. 

Utsikt fra fyret på Cap Formentor
Utsikten fra fyret er verdt kjøreturen.

Parkeringen for fyret er godt organisert med vakter som slipper deg og bilen fram når det blir ledige plasser. Det er både toaletter og servering ved fyret på Cap Formentor, så du kan gjerne ta dagens lunsj her mens du nyter utsikten.

Cap Formentor Mallorca - på biltur
Flere av disse søte bukkene gikk rundt og var nysgjerrige på turistene som stoppet ved fyret. 

Turen tilbake går samme veien vi kom, med reprise på alle de flotte utsiktspunktene.  Siste delen av veien kan du nyte utsikten mot Puerto de Pollenca før du legger fjellene bak deg og kommer ned til havnivået igjen.

Cap Formentor på Malorca
Utsikten mot bukten ved Puerto de Pollenca er den siste delen av turen.

Tips for turen ut til Cap de Formentor

  1. Beregn minimum 2 timer hvis du kjører bil – men bruk gjerne hele dagen og legg inn bade/turstopp.
  2. Start turen tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå de største køene.
  3. Kjør forsiktig, det er mange syklister på de smale og svingete veiene.
  4. Det er ikke mange “lommer” for å parkere bilen underveis, så hvis du vil ha bilder av utsikten må du benytte de sjansene du får til å stoppe uten å hindre trafikken.
  5. Ta gjerne med badetøy, da du kan stoppe for å bade underveis
  6. Ta gjerne med tursko, da det er flere flotte turstier for deg som ønsker å komme nærmere naturen.
  7. Hvis du er engstelig for å kjøre smale og svingete veier kan du kanskje la bilen stå og heller bli med en av turistbussene.

Er du sprek og liker å sykle?

Da er turen ut fantastisk flott for deg. Men kanskje ikke midt i høysesongen når det både er varmt og mye trafikk på de smale svingete veiene. Det er mange bakker, så du bør ha litt erfaring fra å sykle i bakker før du begir deg ut til tuppen av halvøya. Turen er ca 36 km tur/retur Porto Pollenca.

Reisehilsen fra Anne Bente 🙂
Reiseblogger som liker å reiser rundt på Mallorca

Har du lyst på flere reisetips fra Mallorca?

Da kan du få mine personlige reisetips fra Mallorca her…

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips, er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 Shares
Tweet
Pin
Share2