Florida,  USA

Nærmere himmelen på Kennedy Space Center

Kennedy Space Center er en del av NASA!

På Kennedy Space Center handler det om romfart og raketter. Her foregår det jevnlig oppskyting av raketter som sendes ut i verdensrommet, men det var ingen oppskytinger når vi var på besøk. Vi tok turen innom på vår bilferie i Florida.

Kennedy Space Center var nok mest interessant for min mann som er mye mer teknisk interessert enn det jeg er. For her var det mye teknologi og senteret er lagt opp med fokus på kunnskapsformidling. Ispedd med litt underholdning.

Vi besøkte 3 ulike områder på Kennedy Space Center:

  1. Visitor Center med raketter, astronauter, utstillinger og attraksjoner
  2. Guidet busstur ut til oppskytingsfeltene
  3. Apollo/Saturn V/Center med månelandingshistorie
Dette er noe av det første du møter når du kommer til Kennedy Space Visitor Center.

Kennedy Space Visitor Center

Dette er området nærmest parkeringsplassen, og er her alle starter turen sin for å utforske området. Her finner du “Rocket Garden” som er en utstilling med ulike raketter og flere ulike utstillinger og attraksjoner.

I “Rocket Garden” står rakettene på utstilling og peker opp mot himmelen.

Vi besøkte blant annet utstillingen med romfergen Atlantis som var utstilt sammen med mye annet fra ekspedisjonene ute i verdensrommet.

Romfergen Atlantis var utstilt og var et imponerende syn.

Vi møtte også på en levende astronaut, eller en som hadde på seg en romdrakt for å glede oss besøkende. Og vi måtte selvfølgelig innom en av butikkene for å kjøpe litt NASA-effekter å ta med hjem. Jeg kjøpte en kul vannflaske med teksten: “I need my SPACE”.

Trond blir foreviget med en “astronaut” (den var levende, hehe)

Du kan bruke mange timer i dette området hvis du har stor interesse for romfart.

Kennedy Space Center Bus

Denne bussturen tok ca 2 timer, pluss et stopp på Apollosenteret. Ønsker du å vite litt mer om romfart er dette en tur du absolutt bør ta. Her kom vi nærme de enorme utskytingsplattformene som benyttes i dag, og vi fikk forklart hvordan ting henger sammen, historiske tilbakeblikk og fremtidsvisjoner. Det var ikke lov å gå ut av bussen underveis, utenom på Apollosenteret.

Fra bussen kunne vi se utskytingsanllegg for raketter.

Området var strengt bevoktet. Som busssjåføren/guiden fortalte oss: “Ta en titt utenfor vinduet så ser dere kanskje noen fra vårt vakthold, de er grønne og liker seg best i sumpen, og er gode på å holde folk unna. De kalles også aligatorer”.

Vi så ingen aligatorer på vår ferd gjennom romfartssenteret, men vi så mye teknisk og mekanisk utstyr som var i bruk for å sende raketter ut i verdensrommet. Det skal noen gigantiske maskiner til for å forflytte raketter til oppskytingsrampen.

Det er noen gigantiske maskiner som skal til for å flytte rakettene over til oppskytingsstilasene.

OBS! Det finnes flere ulike bussturer inne på området, så sjekk ut hvilken busstur som passer best for dine interesser.

Apollo/Saturn V Center

På Apollosenteret var det et utstilling som fortalte historien til månelandingsprosjektet tilbake på 60-70 tallet. Vi fikk se det gamle kontrollrommet, den enorme raketten Saturn V (måneraketten), den bittelille kommandokapselen og månelandingsfartøyet.

Bakenden av den gigantiske raketten Saturn V
Og hele den gigantiske Saturn V raketten – den er laaaang!
Komandofartøyet som astronautene styrte romferden fra er nesten latterlig liten.

NB! Det er kun mulig å komme til Apollosenteret hvis du deltar på en av bussturene.

Les mer om denne delen av parken her på Kennedy Space Centers sider.

Hvor lang tid skal du beregne på besøket?

Vi brukte ca 5 timer på Kennedy Space Center og det var nok for oss. Men de som er spesielt interessert i romfart kan sikkert bruke et par dager på å utforske alle utstillingene som er her.

Vi valgte å bruke en lang formiddag til å utforske romfart, og ettermiddagen til å utforske stranden på Cocoa Beach.

Prisene varierer mye avhengig av hva du ønsker å være med på, men starter på ca kr 600 pr. person inkludert de tre områdene. Så kan du betale mer hvis du ønsker å dykke dypere inn i verdensrommet.

Vi bodde i Cocoa Beach når vi besøkte Kennedy Space Center. Et supert stopp på vår bilferie i Florida. Det er ca 35 minutter å kjøre fra Cocoa Beach til Kennedy Space Center, og da kan du kombinere parkbesøket med deilig avslapning på den flotte stranden i Cocoa Beach.

Les mer om vår tur til Cocoa Beach her!

Romfartshilsen fra Anne Bente

Her er familien samlet foran romfergen Atlantis.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share