Florida,  USA

Disneys magiske verden – Magic Kingdom

Magic Kingdom i Orlando - tips
Magic Kingdom i Orlando med Disenys kjente Torneroseslott. Foto: Anne Bente Hauge

Blir vi noen gang for gamle til Disneys magiske verden?

Det håper jeg ikke. Uansett alder har vi alle godt av en god dose fantasi, en stor porsjon glede og en dæsj med magi i livet.

Javisst er Disneyland i Orlando (Florida) både overpriset og hyperkommersielt. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Allerede lenge før du nærmer deg parkeringsplassen merker du at dette er noe stort. Flerefelts motorvei går direkte til parkeringsplassen, hvor shuttlebusser tar deg videre til enten med en futuristisk monorail eller en hyggelig båttur over til Magic Kingdom. Lenge før du kommer inn i parken starter den magiske reisen.

Shuttlebussene tar deg med fra bilen på parkeringen til båten eller stasjonen for monorail.
Foto: Anne Bente Hauge

Vi valgte båtturen for å nyte utsikten – og så det magiske slottet komme nærmere og nærmere.

Båttur til Magic Kingdom i Orlando
Båttur for å komme til Magic Kingdom i Orlando. Foto: Anne Bente Hauge

Inngangen til Magic Kingdom

Båtturen tok ca 15 minutter og ved ankomst var det en kort gåtur til sikkerhetskontroll og billettene. Siden vi hadde forhåndsbetalte billetter gikk dette raskt til tross for mange mennesker.

"If you can dream it, you can do it!"

Dette er et berømt sitat fra Walt Disney, og Magic Kingdom er et av bevisene på at dette stemmer. Dette er en levendegjort drøm, hvor ingen detaler er glemt og alt er satt i system slik at drømmen skal føles for oss som besøker parken.

Selv om du ikke skal kjøre de store attraksjonene, eller besøke noen av Disneys karakterer – er det mye å få med seg. Bare det å gå rundt og kikke på alt som er bygget, alle detaljene, alle besøkende og alt som skjer er en opplevelse i seg selv.

Magic Kingdom i Orlando på Bilferie i Florida
Torneroseslottet og Main Street i Magic Kingdom – en magisk Diseny-opplevelse. Foto: Anne Bente Hauge

Torneroseslottet i Magic Kingdom

Når du kommer inn i Magic Kingdom er det torneroseslottet som er selve midtpunktet. Alle de ulike parkavdelingene ligger rundt slottet som er inspirert av det tyske slottet “Neuenschweinstein Castle” i Sør-Tyskland. Inne i slottet er det restaurant og butikker. Under slottet bor dragen og følger du ikke med når du går innom slottskjelleren kan du ende opp med å hoppe høyt når dragen plutselig våkner.

Du kan også gå opp i tårnet og se på utsikten ut i parken.

Full fart i Magic Kindom på Bilferie i Florida
Det er mange morsomme attraksjoner å kjøre i Magic Kingdom, som passer for både små og store (voksne) unger. Foto: Anne Bente Hauge

Legg merke til detaljene

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene her i Magic Kingdom. Det er nettopp det som gjør at jeg er fascinert av Disneys magiske verden. Det er alle de små detaljene som gjør at det ikke blir kjedelig selv om det er overfylt med mennesker, køer og annet som kan redusere opplevelsen. Det er alltid noe å kikke se på, uansett hvor i parken du er. Men det vil selvfølgelig lønne seg å besøke parken utenom høysesongen for å slippe menneskemengdene.

Magic Kindom i Orlando
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i Magic Kingdom. Alle detaljene er nøye planlagt for at vi skal få mest mulig underholding. Foto: Anne Bente Hauge
Magic Kingdom i Orlando Florida på Bilferie
Disney har skapt en magisk verden her i Magic Kingdom. Foto: Anne Bente Hauge

Diseneys Parader i Magic Kingdom

Flere ganger i løpet av dagen er det underholdning i form av parader. En parade på dagtid med vogner og Disenyfigurer, og ikke minst lysparaden på kvelden er det verdt å få med seg. Utenom paradene dukker det også opp show med dans og musikk med jevne mellomrom.

Du vil garantert få live underholdning av de kjente disneyfigurene når du besøker parken. 

Paraden i Disneyland Orlando
Ingen Disenyland uten Mikke, Donnald og Langbein. Foto: Anne Bente Hauge
Lysparade i Magic Kingdom Florida
Det er verdt å vente på lysparaden i Magic Kingdom, hvor den ene kreasjonen overgår den andre. Foto: Anne Bente Hauge

Tips for Magic Kingdom

Vi var i Magic Kingdom i forbindelse med vår to ukers bilferie i Florida. To dager ble satt av til Disenys parker, og den ene var Magic Kingdom. Det var andre gang jeg var her i Magic Kingdom i Florida, og jeg har også vært to ganger i Disneyland Paris. I tillegg har jeg vært 2 ganger i Epcot…. (Ja, jeg vet det, kanskje litt i overkant, men jeg liker den eventyrvernde Diseny har skapt). 

Etter seks besøk i Diseny-parker har jeg laget en huskeliste til deg som vil få mest mulig ut av besøket i Magic Kingdom.

9 tips for ditt besøke i Magic Kingdom

  1. Ta på gode sko og sekk på ryggen med plass til vannflasker.
  2. Ha med ekstra batteri/powerbank til kamera/mobiltelefon så du ikke går tom for strøm i løpet av dagen.
  3. Kom tidlig, slik at du unngår de største folkemengdene på morgenen.
  4. Hvis kartet i Disneyland anbefaler deg å gå runden i parken med klokken – da velger du å gå mot klokken, og unngår ekstra store køer.
  5. Spis litt utenom faste lunsj og middagstider for å unngå å vente på bord.
  6. Føler du at det blir for mange folk, så kan du trekke vekk fra hovedgatene. Jo lenger vekk fra Main Street og slottet du kommer, jo mer rolig er det som regel.
  7. Er du sliten i bena eller det er alt for varmt? Ta en tur innom noen av de innendørs attraksjonene som normalt ikke er så populære og det ikke er kø. De er ofte koselige og du får slappet av med aircondition.
  8. Bestem deg på forhånd hva du skal kjøre av det største attraksjonene og book tid på forhånd, så slipper du lange køer. NB! For at køene ikke bare skal være en slitsom opplevelse kan du forvente deg underholdning underveis i køen også.
  9. Selv om du er sliten…. bli i parken fram til lysparaden. Møt opp på Main Street i god tid og få en god plass så du kan oppleve paraden når mørket senker seg.

Et siste tips hvis du skal besøke flere parker i Orlando

Begrens deg til 2 dager med parkbesøk før du tar en rolig dag. Det er slitsomt å gå hele dagen, og etter er par dager er det deilig å lade batteriene før du kjører på med nye aktiviteter.

Reisehilsen fra Anne Bente
Reiseblogger som har vært litt for mange ganger i Disenyland

Ønsker du flere reisetips fra Florida?

Sjekk ut flere tips fra Florida her!

Har du spørsmål om artikkelen eller lyst til å supplere med dine tips er det flott om du skriver en kommentar under her.

Alle foto her på Favorittreiser.no er tatt av undertegnede eller min familie og kan ikke kopieres uten min spesifikke tillatelse.

Reiseblogger om reiseopplevelser med mange gode tips og ikke minst bilder. Elsker å reise, skrive, fotografere og lage nettsider. Med reisebloggen favorittreiser.no deler jeg mine reiseopplevelser både for at andre skal bli inspirert og for å lage en digital minnebok fra nær og fjern.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share